olayhakan
olayhakan (üye)
Kocaeli / Meraklı

Öyle Bir Fotoğraf Mak. Arıyorum Ki?

selamualeykum dğerli dostlar...yeni bir üyeyim...fotoğrafçılığa yeni ilgi göstermeye başladım...çokça amatörce çektim...inca ıdc 304 modeli var bende...çok basit bir cihaz...onla ne yapılabilirki... ...neyse şimdi adam gibi bir fotoğraf makinası arıyorum...750-800 ytl yi gözden çıkarttım...çünkü bu işten keyif almak istiyorum...ve sizin gibi bilgili dostlardan öğreneceğim çok şey var...bir süredir araştırıyorum ama pek tatmin olmadım...özellik konusunda biraz zayıfım...ben şimdi size isteklerimi sıralayım siz bana model tavsiye edin..

1.öncelikle 750-800 arası yada civarı..
2.gece çekimleri güzel olsun..profesyonele yakın kendimce çekimler yapmak istiyorum..doğa,manzara ,çiçek ,böcek vs..
3.optik zoom ne kadar yüksek olursa o kadar iyi diye duydum..bu yüksek olsun..
4.böyle objektifi olsun istiyorum..manuel objektifi döndürerek ayar yapmak istiyorum...babamda emektar bir RİCOH marka fotoğraf makinası var 30 senelik falan..ama muhteşem bişey...2-3 tane objektifi falan var..bazen onu kullanıyım diyorum ama benim aklım son makinalrda..
5.7-8 mp yeterli sanırsam..
6.video çekimi olsada olur olmasada olur...ama dvd kayıt yapabilen olurmu acaba..yada çok güzel kayıt yapan bişeyde olabilir...
7.dahili ve harici flaş kullanılabilir olsa güzel olur ...
8.carl-zeiss diye bir lens biliyorum...bunu kullanan fotoğraf makinesi varmı acaba bu makinalar arasında yada bundan iyiside olabilir....
ve daha güzel özellikleri olan bir makina arıyorum...tabii ki bu fiyata olabileceğinin en iyisi olsun...tercihlerim nikon-canon-panasonic-kodak ...sıralaması yada başka adam gibi markalar..

şimdiden teşekkürlerimi gönderiyorum...yardımcı olan olmayan herkese saygılar...umarım aradığımı bulurum...çok şey arıyorum ama arıyorum yani...kısmet diyelim ...herkese iyi günler....

Tarih: 15 Mayıs 2007, 12:14 - İp: 88.***.**3.30
olayhakan
olayhakan (üye)
Kocaeli / Meraklı

arkadaşlar şöyle bir dolandım...canon powershot g7 diye bir model gördüm...ayrıca canon power shot s3 ıs diye bir modelde gözüme çarptı...g7 nin artısı harici flaş ta takılabilmesi..ne dersiniz...yada bunlara muadil fiyatı daha makul cihaz önerileri varmıdır...

Tarih: 15 Mayıs 2007, 13:45 - İp: 88.***.**3.30
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

çok güzel bir makine canon power shot s3 ıs... bende bir canoncu olarak bu canon modelini öneririm. ama yinede makineye dokunup ona içinin ısınması lazım.

Tarih: 15 Mayıs 2007, 14:09 - İp: 88.***.**6.83
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

Panasonic FZ30 veya FZ50 düşünebilirsiniz
Yazdığınız tüm özellikleri fazlasıyla taşıyorlar..

Tarih: 15 Mayıs 2007, 23:22 - İp: 81.***.**9.166
alkan061
alkan061 (üye)
Trabzon / Amatör

diğerlerini bilmem ama Canon S3 IS iyi makine. hareketli ekranı, 12x optic zoomu, IS özelliği oldukça çekici. ekranı biraz kalitesiz sadece. sizleri bilmem ama ben makineyi sürekli yanımda taşımak için kaliteli olduğu kadar ergonomik olmasınada dikkat ederim. ki S3 IS ve diğer profesyonel makineler biraz kabadır. onun yerine A620-A630-A700-A710IS modellerinden birinide tercih edebilirsin. şunuda söylemeliyimki iyi ve pahalı makine herzaman iyi çeker diye bişe yok. eğer bu işe gönül verirsen 400-500 ytl lik makineyle bile oldukça iyi kareler yakalayabilirsin. umarım doğru bi seçim yaparsın...

Tarih: 15 Mayıs 2007, 23:52 - İp: 88.***.**7.4
olayhakan
olayhakan (üye)
Kocaeli / Meraklı

arkadaşalr verdiğiniz fikirler için teşekkürler...dünden beri çok inceledim....canon markasında karar verdim diyebilirim....özellikle powershot g7 ve s5ıs modellerine adeta vuruldum...ikiside birbirinden güzel gibi duruyor...makia taşıma sıkıntım yok...o konuda rahatım...makina güzel olmalı diye düşünüyorum..g7 modeli ayrıca video çekimlerinde 1024*768 çözünürlükte sunuyor...ama fotoğraf konusunda s5 ıs modeli çok başarılı gibi...12 x optik zoom,8 mp çekim 640*480 video çekimi yapıyor...arasında gidip geliyorum...

Tarih: 16 Mayıs 2007, 08:19 - İp: 88.***.**6.160
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

istediğin özelliklere bakıyorum fakat önerilen kameralar seni bir yere kadar götürür diye düşünüyorum.

Gece çekimleri güzel olsun diyorsun prof. yakın çekimler olsun diyorsun ve 800 ytl para ayırıyorsun. Arkasından dahili harici flash takabilsem iyi olur diyorsun ve g7'yi düşünürken bunu kıstas olarak görüyorsun. G7 için harici bir flash ne kadar acaba? Yani o 800 ytl vereceğin makineye bir de harici flash parası verip üzerine az bir şey daha koyarsan giriş seviyesi dslr alabilirsin. Örnk nikon d40 Pentax k100d. 1200 ytl civarlarındadır.

800ytl verip alacağın makinanın seni tatmin edeceği süre bence 7 8 ay ancak. Ama 400 ytl daha koyup giriş seviyesi bir dslr alarak artık bundan sonra objektife yatırım yapıp istediğin esnekliğe sahip objektifleri alabilirsin.

Elde edeceğin foto kalitesi de büyük avantaj

Ama yine aynı sorunla karşılaşıyoruz. Ben en fazla 800ytl veririm. İlerde daha hiç para harcayamam falan dersen. Sony H5, canon s3 is alabilirsin.

Ayrıca s5 tr'ye ne zaman gelecek geldiğinde fiyatı ne olacak. S5 geldiğinde s3ün fiyatı biraz daha düşecek.
Bunları da hesaba katmak lazım. s3 900den aşşağıya satılacagını sanmıyorum Türkiye'de

Tarih: 16 Mayıs 2007, 14:31 - İp: 88.***.**3.60
ufukmavisi
ufukmavisi (üye)
İstanbul / Firma

canon s3 ıs le başlamanı tavsiye ederim. bu makine seni tatmin edecektir. ben d. fot . makinesi satıcısıyım. canon s3ıs modelini 740 ytl ye sana temin edebilirim hemde resmi garantili ve faturalı olarak. bence bndan başlayabilirsin. alacağın sonuçlara inanamayacaksın. canon lens herzaman gerçek renkleri verir. bunu bir düşün..

Tarih: 18 Mayıs 2007, 22:09 - İp: 85.***.**1.239
olayhakan
olayhakan (üye)
Kocaeli / Meraklı

merhaba...
@bisquit dostum tespitlerin çok yerinde...sana fazlasıyla hak veriyorum.dediklerin benim daha iyi görmemi sağladı...düşünüyorum..dediğim gibi tecrübe ve bilgim az...deerinlere girdikçe bir şeyler çıkıyor karşıma..sitelerde fiyat araştırması yaptım...türkiyede inanılmaz pahalı bu cihazlar ..abartısız %40 ile %50 fiyat farkı var...bakalım yurt dışı akrabalarım ile temas kurdum..uydurabilirsem oradan alıcam...burada o fiyatları vermek hem ağarıma gider hemde yüreğime oturur...olmazsa @ufukmavisi dostum senle temasa geçerim....umarım taksit yaparsın......

Tarih: 19 Mayıs 2007, 01:49 - İp: 85.***.**7.63
vatos
vatos (üye)
Aydın / Amatör

Canon A640 tam sana göre ben aldım çok memnunum kesinlikle öneririm!!!

Tarih: 19 Mayıs 2007, 13:09 - İp: 88.***.**0.158
yolcay1975
yolcay1975 (üye)
Sakarya / Amatör

profesyonel makineler gibi objektif bileziği olsun istersen
fuji s6500fd yi öneririm.gece çekimleri süper.isoda çok başarılı,10.7 x optik zoom ve türkçe menü mevcut.ayrıca kalem pili ile çok pretik.650-750 ytlye spotta bulabilirsin.

Tarih: 22 Mayıs 2007, 11:55 - İp: 212.***.**5.102