Fotoğrafçılık Forumları
Olympus, Kodak, Ricoh, Hp. Hangisi
Öncellikle aranıza yeni katıldığımı bildirip herkese saygı ve sevgilerimi sunarım
Benim Mustek MDC 4000 ismisinde bi dijital fotoğraf makinam var. Pek araştırmadan aldığım için şuan çekim kalitesinden memnun değilim,değiştirmek istiyorum. Baya bi araştırma yaptım birkaç alternatif çıkardım. Genelde yakın özelliklerde, hesaplı aletler. Bir de işi bilenlere sorayım dedim
OLYMPUS C310 : 260 YTL Önerilerinizi fiyat gözetmeksizin sıralama ve de fiyat/performans
OLYMPUS C370 : 272 YTL oranı olarak iki şekilde yaparsanız sevinirim...
KODAK CX7430 : 292 YTL
HP R507 : 312 YTL
RICOH CAPLIO RX : 213 YTL
Şimdiden teşekkür ederim.
Aslında seçim yapmak zor ama ben şöyle sıraladım.
Fiyat/performans
1- Ricoh Caplio RX
2- Kodak CX7430
3- Olympus C310
4- Olympus C370
5- HP R507
Diğer sıralama biraz beklenti ve ihtiyaçlara göre değişir. Örneğin makro çekecekseniz Ricoh, boyut ve hafiflik önemli ise HP R507 1 numara olur. Olympus modellerine kayıt ortamları nedeniyle biraz soğuk bakıyorum.
bende 1 aya önce bu beş makina arasında kaldım. en sonunda ricoh caplio rx aldım. açıkcası memnunum fiyat/performansı cok iyi. cektiği fotolar amatör birini cok cok tatmin ediyor
#okarademir' tarafından 13.05.2005 08:01:56 tarihinde düzenlendi.
olympus c 310 al derim. 2 cm den makro cekiyor.flaş kullanmadan harika netlikte fotoğraflar cekiyor.algılayıcısı cok kaliteli.
Aslında hepsinde biraz aklım kalıyo:
OLYMPUS lar => Markalrından dolayı.
KODAK => Örnek fotoğrafları inceledim, çok kaliteli görünüyolar.
HP => Lensinden dolayı ( Diğer HP ler kendi lenslerini kullanırlarken bunda PENTAX var)
RICOH => Fiyat / Performans çok iyi ( Nerdeyse çin malı dandik makinaların fiyatına)
Ayrıca CANON yada NIKON almak isterim tabi de, CANONun en ucuzu A400 o da 350 YTL, NIKONlar daha da pahalı. Ben öyle tüm hayatımı Fotoğrafa adayan bi adam değilim Amacım kaliteli fotolar çekeyim, saklayım..
RICOH bana en alınası makine gibi geliyo,
İncelediğim fotolar sonunda Hp yi pek tutmadım.
Ama yine de ustaların fikirlerine herzaman ihtiyacım var....
Aslında bu modellerin hiçbiri alınmaz. Casio, pentax, konica-minolta, panasonic in çok şık ve hafif makineleri var. Fiyat aralığı yüksek ama ben olsam biraz daha beklerdim.
bahsettiğiniz markaların hiç birinden fotoğraf gözü olan hiçbir insan tat alamaz en iyisi R507 pentax lens kullandığı için
ama hp de makina olarak servisi çok zayıf
gel de burkay'a hak verme... bana da daral gelmeye başladı. elma mı iyi, armut mu yoksa çilek mi muhabbetinden. birilerinin de ortaya çıkıp ek kaşları havada, elma daha iyidir edasıyla ahkam kesmesi yok mu, dayanılacak gibi değil. cin olmadan çarpmak deyimine tam uyan bir durum...
bence hiçbiri sana nikon tavsiye edebilirim
hiç araştırdınmı
kesinlikle olympus profesyonellerin tercihi türkiyede fazla bilinmesede avrupada bir numara türkiyedeki bir çok fotoğrafçı bile olympusun kalitesini bilmez. sadece bilenler kullanıyor.
gerçi herkese kendi makinası iyi. tercih senin
KALYANTE
dostum konuların tarihlerine bakmıyorsun galiba
bide olympusun avrupada bir numara olduğunu nerden çıkardın tam olarak anlayamadım...AÇIKÇASI RİCOH UN kompak modellerini OLYMPUSUN kompaklarına kesinlikle tercih ederim çünkü çok kullandım ve kalitesini çok iyi biliyorum...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Olympus Om-10 Deklanşörün Yanındaki Kol Dönmemeye Başladı
12 Şub. 2021, 23:20 zapopap
0159912 Şub. 2021, 23:20
zapopap -
Kodak 35 Lik Film Hakkında Yardıma İhtiyacım Var.
13 Ara. 2020, 02:50 alicgrdmr
2207610 Oca. 2021, 03:14
tugbakuren -
-
-
-
Olympus Sp-350 Hafıza Kartı Sorunu
27 Kas. 2018, 16:48 storyteller
1391029 Kas. 2018, 21:51
ercan43 -
Ricoh Super Shot 2. 4 - Bilgisi Olan Var mı ?
12 Tem. 2017, 21:58 bxkiye
0337912 Tem. 2017, 21:58
bxkiye -
-
-