Fotoğrafçılık Forumları
Olympus C-740 Için Yardım Istiyorum
Merhabalar arkadaşlar
başlıkta belirttiğim gibi bu kameryala ilgili merak ettiğim bazı şeyler var teknik olark herşeyi biliyorum ama buna alternatif (perf. fiyat olark) hangi makineleri tavsiye edersininz (nikon 4300 haricinde alternatifler lütfen)
ayrıca elinde C-740 ile çekilmiş fotoğaflar olanlar varsa [email protected] adresine bir kaç örnek gönderebilirlerse gerçekten çok minnettar olurum
İlgilenen ilgilenmeyen herkese çok teşekkürler......
Şekli şemali pek düzgün olmasa da ultra zoom sınıfında efsane bir makine c-740. Açıkçası yeni Olympus modelleri bile sadece selefi olabildiler bu modelin. İlla bir tavsiye istersen Kodak 6490'ı ya da gene Oly C-750'i düşün. Bir de ucuz Pretec marka 10x zoom'lu dc3a30 var, burada çok tartışması geçti, benim kişisel kanaatim alınca iyisini almak doğrultusunda olduğundan tavsiye edemiyorum.
Fotoğraflar için internetteki inceleme sitelerine de bir gözat derim. Ama Olympus'un çekim kalitesi için,
http://www.stevesforums.com/phpBB2/viewtopic.php?t=12149&highlight=c740+daughter
linkine tıkla ve oradaki yazıyı ve "digeeedad" adlı kullanıcının yorumuna ve çektiği fotoğraflara bak, gerçi o fotolar daha eski bir model olan c2100 ile çekilmiş ama fotoğraf kalitesi tek kelimeyle harika.
Sevgili Arkadaşlar,
Dijital makinalar hakkında bir teknik servisin yöneticisi ve "dijital makinalar onarımı bölümü sorumlusu" olarak benim bile merak etmediğim konular hakkında bilgi sahibi olmak için harcadığınız çabayı takdirle karşılıyorum. Tek anlayamadığım konu bu bilgileri ne yapacaksınız ? ne işinize yarayacak? zira çoğunuzun açıklamasında "amatör " yazıyor... 2003 yılında ben tek başıma 556 tane değişik markalarda (kodak hariç) makine tamir ettim ve inanın hepsinin içi ve bileşenleri aynı.Hepsi regülatör ,step motor (zoom için) sürücüsü ,A-D konvertör,ram ,eprom çeşitleri vs kullanıyor.Fotograf makinalarında büyük çoğunlukla sharp veya panasonic CCD kullanılıyor yani o makina ile çekilmiş fotografları görseniz ne olur görmeseniz ne olur? Ayrıca çekilen fotograflarda objektif faktörü sizin sandığınız veya çıkan sonuçlarda hissedebileceğiniz kadar bir rol de oynamıyor ve yine diyelim ki size göre çok çok kaliteli bir objektifiniz var ve çektiğiniz fotoğrafları da aynı kalitede basmak istiyorsunuz peki nerde bulacaksınız o yazıcıyı veya laboratuarı? ne işe yaradı sizin çok kaliteli objektifiniz?
Diyeceksiniz ki türkiyede yok ama avrupada olabilir.Ben size rahatlıkla diyebilirim ki insan hakları hariç avrupada ne varsa aynen bizdede var ben almanyaya gittiğim zaman hiç yabancılık çekmiyorum.
Sanırın fotoğraf makinesi alırken veya almaya karar verirken öylesine ayrıntılara dalıyorsunuz ki ....
Selamlar...Murat Özdemir... www.burukay.co
Sevgili onur,
Keşke makinelerin özelliği kadar yabancı kelimelerin de ne anlama geldiğini araştırsan hiç olmazsa gündelik hayatta onları yerli yerinde kullanırdın...
Ben bu forumda çok yazdım ama senin için bir kez daha yazayım :www.fotograf.net sitesinde forum bölümünde tamirci köşesi var orayı ben gönüllü olarak yönetiyorum o bölümde " dijital makine alırken" başlıklı yazımı oku.
Murat Özdemir www.burukay.com
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sayın Arkadaşlar. Çok Yeniyim Yardıma İhtiyacım Var
03 May. 2025, 18:10 aslls
010203 May. 2025, 18:10
aslls -
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
010311 Nis. 2025, 22:36