karabatak
karabatak (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

Nikonmu Canon Mu?

arkadaşlar amatör dijital fot.mak. almayı düşünüyorum fakat nikonun amatörleri canon kadar kaliteli değil gibi sanki bu konuda yardımcı olurmusunuz sizce ne alayım canon sa hangi model nikonsa hangi model yardımlarınızı bekliyorum

Tarih: 8 Eylül 2006, 16:20 - İp: 88.***.**4.178
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

bu konuyu istersen kompakt DFM bolumune ac, DSLR ya da DSLR-Like almak istiyorsan butce felan belirt, oyle yardimci olalim, Nikon-Canon olarak degil, ikisi de birbirinden iyi...

Tarih: 8 Eylül 2006, 16:42 - İp: 81.***.**7.8
dijitalcim
dijitalcim (üye)
Ankara / Amatör

türkiye'den alıyorsan ve slr alıyorsan ben kesinlikle nikon derim!!!

Tarih: 8 Eylül 2006, 17:23 - İp: 81.***.**1.97
magenta_06
magenta_06 (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

tartışmasız canon

Tarih: 8 Eylül 2006, 21:49 - İp: 88.***.**9.191
ceyhun79
ceyhun79 (üye)
İstanbul / Firma

KOpack makine ise tartışmasız sony bunu tercihlerde ıspatlıyor

Tarih: 10 Eylül 2006, 13:29 - İp: 88.***.**7.143
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

arkadaslar tartismasiz diye birsey yok.. herkesin begenisi farkli.. olympus'un bir modeli benim hosuma gidiyorsa, gider onu alirim.. veya pentax.. veya casio..
unutmayalim ki, kompact makinelerde, ozellikle cebe girebilen modellerde; makinenin gorunumu cok onemli bir etken.. elde nasil bir his verdigi.. insanlar, cantasiyla uyussun diye diye sirf begendiklerini aliyorlar..

neyse..

karabatak hosgeldin foruma..
bence her iki markanin da kompact makineleri, cok kaliteli.. her birisinin kendine ozgu ayricaliklari var.. yeni modellerde VR veya IS ozellikleri de var artik..3" lcd var bazilarinda.. saglamlar.. gosterisliler..

eger ki manuel ozellikler de olsun diyorsan, canon'un A640 gibi kompact'lari daha uygun bence.. fiyatlari da uygun..

ceyhun'un soyledigi sony modelleri de incele mutlaka.. mesela t30.. harika ozellikler ve harika sonuclar..

diger yandan, nikon'un P serisi modelleri de guzel..

...........................

yerinde olsaydim, bir dukkana giderdim ve canon, nikon ve sony'ye bakar, begendigimi alir cikardim.. ne kadar pahalisindan alirsan o kadar cok ozellikleri oluyor.. bir yerde dogru ama..
benim begendigim iki, uc model; ixus 800, sony t30, coolpix s7c, coolpix p3, sony t10..

Tarih: 10 Eylül 2006, 13:53 - İp: 86.***.**0.120
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bu arada kompact fotograf makinesi derken umarim ufak modelleri kastediyordun.. eger ki dslr-like modellerden bahsediyorsan durum degisir tabii ki..

Tarih: 10 Eylül 2006, 13:55 - İp: 86.***.**0.120
by_kaos_07
by_kaos_07 (üye)
Ankara / Meraklı

slm karabatak benim de sana söleyeceğim tek marka sony!benim zevkime sony çok yatkın ama gerçekten güzel makinaları var!Diğer markalarla ben pek aynı kefeye koyamıyorum kim ne derse desin sen hangisini istersen onu al..!AmA ii DüŞüN öLe AL...BuRaK

Tarih: 11 Eylül 2006, 01:11 - İp: 85.***.**8.134
karabatak
karabatak (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

arkadaşlar yardımlarınız için tşk ederim ama dünyanın en iyi iki fot.mak. üretici arasında kaldım ben sony kullanıyorum ve hiç memnun değilim canon arkadaşta vardı a95 modeli bendeki sony 6.0 megapiksel ama canondaki tat yok

#karabatak' tarafyndan 11.09.2006 09:42:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Eylül 2006, 09:40 - İp: 88.***.**4.178
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

kompakt makine modellerine, diyafram ve perde hızı öncelikli çekim modlarını bir tek Canon koyar (A serisi ama A530 hariç) Bu çekim modlarını gerektiğinde kullanabileceğiniz bir makine istiyorsanız Canon, yok bunlar benim için önemli değil ben basayım o nasıl isterse çeksin diyorsanız diğer markaların modelleri arasından da seçim yapabilirsiniz.

Tarih: 11 Eylül 2006, 10:11 - İp: 85.***.**5.234
heroone
heroone (üye)
İstanbul / Amatör

Moda cekimleri yapmayı düsünüyorum..
Canon eos5D Mİ ALAYIM YOKSA Nikon D2XS mi?
yardımcı olursanız sevinirimm....

Tarih: 11 Eylül 2006, 11:40 - İp: 85.***.**1.101