ptmg
ptmg (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon L110 Mu Yoksa Canon Sx 120

Merhabalar
Üstadlardan profesyonellerden özellikle yardım istiyorum Ortalama 500 -1000 arası bir bütçeyle fotograf çekmeye başlamak istiyorum Tabiiki ileride bu işi geliştirmeyi düşünür müyüm yoksa işte gelişigüzel fotograf çekmek için mi çekerim bilemediğim kestiremediğim için DSLR makine almayı düşünmüyorum

Sizlerden vakit bulupta cevaplamanızı istediğim konu Canon ve nıkon arasında ne fark var ve ayrıca Nikon L110 mu yoksa canon SX 120 bu iki model hakkında ne düşünüyorsunuz alternatif söyleyebilirmisiniz benim yerimde siz olsaydınız bu bütçeyle ne makine alırdınız

Tarih: 8 Nisan 2010, 12:37 - İp: 212.***.**7.18
kalbens34
kalbens34 (üye)
İstanbul / Amatör

2 side değil yeni çıkan model canon sx210ıs al derim fiyatıda 700tl.o bahsettiğin iki makineyi toplasan o 2 sini 2 ye katlar.nerden bulurum bu fiyata dersen özel atarsan nickime yardımcı olurum kolay gelsin..

Tarih: 8 Nisan 2010, 13:12 - İp: 88.***.**2.158
tirvana
tirvana (üye)
İstanbul / Amatör

L110 özellikleri ağır basıyor.
Ama amatör kullanıcılar için makine boyutunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum. boyut olarak L110 sanki DSLR lerle yarışıyor. bence dezavantaj. ayrıca sanırım 4 kalem pil ile çalışıyor. bence bu da bir dezavantaj.
spot fiyatı 500-520 TL yaklaşık. diğeri ise yaklaşık 430 civarında olmalı...
ikisi de çok iyi ama benim tavsiyem canon ixus serisine de bakmandır.
küçük boyutlarıyla inanılmaz işler çıkarıyorlar.

örneğin ixus200 yaklaşık 500 tl bence harika çekim yapıyor. ayrıca mükemmel HD video çekiyor.
özetle sadece makinanın özelliklerine değil ergonomikliğine ve ekonomikliğinede bakılmalı. eğer bu işi profesyonel olarak yada sanat için yapmıyorsak.
saygılarımla...

Tarih: 8 Nisan 2010, 23:05 - İp: 85.***.**2.125
  • 1