Fotoğrafçılık Forumları
Nikon Coolpix S1 Vs. Casio Ex-z57
Arkadaslar oncelikle herkese merhaba...
Tum arastirmalarıim sonucu aslinda Nikon Coolpix 5200'u almaya karar vermistim. Hatta ABD'den gelecek bir arkadasim makinayı benim icin alabilecegini soyleyince gayet de uygun bir fiyata geldi. -Lütfen Bakınız -> Coolpix 5200 - Beginners package.
Ancak hala aklım slim ve LCD'si genis makinalarda (Nikon Coolpix S1 vs. Casio EX-Z57). Biraz daha bütcemi arttırma ve zaman imkanım var. dpreview.com'da bu iki makineyi karsilastirdim (KARSİLASTİRMA).
Ama teknik parametreleri yorumlamakta zorluk cekiyorum.
Meslegim Jeofizik Mühendisliği. Arazi işi nedeniyle Türkiye'nin her yerine gidiyorum. Şehirlere ait güzel materyallerin yanında arkadaş fotoları, manzara fotoları ve işimle ilgili rapor fotoları (yıkık bina, arazide boylu boyunca bir ip, kaya parçası vs.) hedeflerim. Ayrıca video kalitesi de az biraz önemli sayılır.
Çok manuel bi makina aramıyorum. Compact hatta ultra compact makina işimi görür diye düşünmekteyim. Yani elimde prof. bir makina olsada ayarını zaten düzügün veremem gibi geliyor.
Nikon 5200'ün video kalitesinin bu ikisinden çok iyi olduğunu Steve's Digicam'dan ayırt edebildim.
Vaktiniz varsa bu makinaları benim için tartışırsanız sevinirim. Başka makina önerilirinizde olabilir. Fiyat limiti 600 YTL.
Şimdiden tüm arkadaşlara çok teşekkürler. Saygılarımla
#NYG' tarafından 28.05.2005 16:14:35 tarihinde düzenlendi.
selam nyg..
bence de genis lcd ekrana sahip makineler cok daha iyi.. ki alabilirsen daha cok memnun olacagina da eminim.. kocaman ekrandan fotografi goruntulemek cok ise yarayacak birsey..
dpreview'deki karsilastirma sonucunda casio'nun nikon'a gore daha iyi oldugunu gorebilirsin.. daha genis aperture degeri, daha dusuk ve yuksek hizda shutter.. uc ayri metering option..
ama surasi bir gercek ki bu makinene zaten sen tripod takmayacaksin.. yani min shutter'in 4 sn olmasi o kadar onemli degil.. veya 1/2000 sn'de de cekebilecegin fotograf sayisi az..
her ikisinde de ayni derecede zoom olanagi var; genel olarak digerlerinde de -bu tip makinelerde- 3x zoom var..
nikon S1 gercekten gosterisli bir makine.. sanirim bu cok buyuk bir etken senin icin de..
nikon S2 modelini piyaaya surdu diye biliyordum; amerikadan getirteceksen arkadasina bir de S2 modeline bakmasini soylemelisin.. bir internetten bak, satista mi degil mi diye..
sony'nin 2.5" lik ekrana sahip makineleri de cok hos.. cok saglam bir yapilari var.. onlardan biri de isine gelecektir..
..
muhendis adam ayarini duzgun verir, korkma.. ama su da var ki cok ayarli bir makinenin de buyuk LCD ekrani olmuyor.. bu da hos degil hani..
buradan aralarinda sony'nin modelinin de oldugu karsilastirmaya bakabilirsin.. sanirim sony iclerinde en harikasi.. tabii yine de sen bilirsin.. (ayrica video kaydedilme ozelligi senin bahsettigin makinelerden cok daha iyi.. 30fps..)
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43