anat
anat (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon Coolpix 5600-canon A85

Arkadaslar merhaba!

Bu siteyi bulduguma cok memnunum cunku 2 gun icinde Dijital fotograf makinesi almaliyim. Genel bir fikir edindim, epey arastirdim ama daha ogrenmem gereken bir suru konu var. O yuzden saglikli karar verebilecegimden emin degilim.

Nikon Coolpix 5600 (5MP,3 optik zoom, 1.8" LCD ekran)--> 600ytl-10 taksit
Canon Powershot A85 (4MP, 3 optik zoom, 1.8" LCD ekran)-> 600ytl-9 taksit-256MB kart ve tripod ayaklik(oyle deniyor galiba) hediye
Ya da simdi bir de slim'lere takildi kafam...Hele Sony'nin DSC-T7 modelini gordukten sonra hasta olmamak mumkun degil! Hem ekranlari 2.5 inch hem de kotunun cebine bile koyabilirsin Tabii ki bu bahsettigim model cok pahali ama Nikon Coolpix S1'İ 700'e buldum, ya da Sony DSC-T33 de ayni fiyat. Bu slim'lerin tek kotu tarafi kendi ozel pilleri olusu. Onun omru bitince bulmasi zor oluyormus ve bir de pahali tabii. Halbuki digerleri kalem pille calisiyor ve bende sarjli pil ve sarj aleti var.

Fiyat olarak 500-600'u gecmek de istemiyordum ama cok kararsiz kaldim

ACIL FIKIR VEREBILIRSENIZ COK COK MEMNUN OLURUM..

Sevgiler

Tarih: 7 Temmuz 2005, 17:09 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

aramıza hoşgeldiniz...
gerçekten de birbirinden güzel o kadar çok model var ki seçmek çok zor. bu durumda yapmanız gereken ihtiyaç ve beklentilerinizi biraz daha netleştirmek. örneğin sınırsız video çekmek sizin için önemli mi? veya manuel ayarlar olsun ister misiniz? bu sorulara cevap verirseniz, o modellerden birini önerebiliriz size. listenize sony'nin s serisini de (40-60-80-90) ekleyebilirsiniz. pixel sayısına fazla takılmayın. 3-4 mp çözünürlük sizi fazlasıyla idare edecektir.
kolay gelsin...

Tarih: 7 Temmuz 2005, 17:29 - İp: yok
anat
anat (üye)
İstanbul / Amatör

Sinirsiz video cekmek ve amnuel ayarlar da gerekli olabilir diye dusunuyorum. Ozellikle fotografciligi gelistirirsem..

Galiba Nikon'da manuel ayar yok, oyle degil mi?

Tarih: 7 Temmuz 2005, 17:45 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

evet maalesef. ayrica video kalitesi de pek iyi degil. sony'lerin videosu sınırsız ve çok iyi (640x480 pixel 30 kare/saniye) ama onlarin da manuel ayarlari çok fazla değil. bu durumda hem manuel ayarları olsun hem videosu sınırsız olsun diyorsanız belirttiğiniz fiyat aralığında kodak z700 (5x optik zoom ama videosu 640x480 pixelde 13 kare/saniye) veya pentax optio mx4 (10x optik zoom) olabilir. bu ikinci alternatifin videosu çok iyi ama fotoğraf çekim hızının biraz yavaş olması ve 100 iso'nun üzerinde noise problemi olmasıyla eleştiriliyor.
gördüğünüz gibi, düşündüğünüz fiyat aralığında hem manuel ayarı bulunan hem de sınırsız video çeken dfm pek yok. yüksek fiyat aralığında alternatif çok. bu durumda ya videodan vazgeçmeniz gerekecek veya manuel ayarlardan.
benim şahsi önerim, video önemliyse sony s80 veya s90, manuel ayar önemliyse canon a510 veya a520 olur.

Tarih: 8 Temmuz 2005, 11:25 - İp: yok
  • 1