Fotoğrafçılık Forumları
Nikon 5600, 7600, Hp 945
Selamlar fiyat performans olarak bu üç makineyi çok sevdim. 7600 ne yazık ki türkiyede gereksiz yere pahalı satılıyor. Forumalrda HP ile ilgili bir önyargı olduğunu görüyorum, ben de iş foto olunca nikon' u yeğlerim ama makine gerçekten sağlam. Deli gibi zoom ve manuel ayarlar ile ucuz bir fiyata 5 MP yarıprofesyonel bir havası var, tams evdiğim gibi oturaklı bir makine. Bir kıyaslama yapabilir misiniz bu üçü arasında
ha bir de ek bu makineleri kullanıyorsanız lütfen zoom, makro ve gece çekim kalitelerinden bahsedin. Bir de genel bir soum oalcak bu cihazlar ile renk filtresi kullanabilir miyim? ucuz basit ne önerirsiniz? Photoshopla resim yapmama rağmen photoshopla resim editlemekten zerre hazetmiyorum, maharet onu öyle çekmekte.
#aleister' tarafından 06.05.2005 18:29:38 tarihinde düzenlendi.
Merhaba Arkadaşım;
Bu üç makinedende daha kullanışlı ve avantajlı ve belkide daha ucuz bir model var.
Konica minolta z20. 8 optik zoom 5 mp 1 cm makro.
Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum.549 ytl 12 taksit aldım.
sessiz video çekiyor.Bu senin için dezavantaj değilse fotoğraf kalitesini ön planda tutuyorsan pişman olmayacağın bir tercih olacaktır.Saygılar.
konica minolta z 20 cidden çok güzelmiş fiyatı da güzel. 945' ten vazgeçtim onun yerine şu an Nikon coolpix 5600 ile Minolta z 20 arasında karar vermeye çalışıyorum. Z 20 ağır bassa da internetteki incelemelerde renk doğruluğu konusunda düşük notlar aldığını gördüm.
Bu makinelerle çekilen fotolar için link var mı acaba? Bir de Nikon'un 5200- 5600 ve 5900 ü arasındaki farkları sorduğum hiç bir satıcı açıklayamadı. Ben teknik özellik olarak lityum ion batarya yerine 5600 ve 600 ile biten coolpixlerin kalem pille çalıştığını görüyorum. Tek fark bu mudur?
Aşağıdaki linkten istediğin iki makinanın çektiği fotoğrafları karşılaştırabilirsin:
http://imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
Aşağıdaki linkten istediğin makinaların teknik özelliklerini karşılaştırabilirsin:
http://imaging-resource.com/CAMDB/compare_cameras.php
Arkadaşım z20 yi almak için teknosaya gittim.Orada pek bilinen bir model değil onun yerine nikon 5200 öneririz dediler.Bende ikisinide açtırdım ve orada aynı ortamda hem video hem fotoğraf çektim.Hatta lcd ekran tatmin etmedi orada televizyona bağlattım.Bir kere z20 sessiz video çekiyor ama nikon unkinden çok çok daha kaliteli.5200 deki video yu o hali ile kimsenin kullanacağını sanmam.
Saydığım özellikleri ve manual kullanımı benim tercihim oldu..Doğal renkleri yansıtması konusunda ben bir olumsuzluk yaşamadım.saygılar.
Konica Minolta Dimage z20 gerçekten ihtiyaçlarıma uygun bir fotograf makinesi. Fiyat/performans olarak harika. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43