aydind
aydind (üye)
İstanbul / Meraklı

Minolta Dimage A1

Amerika'dan bir arkadaşım almış makineyi ve satmayı düşünüyor. Özellikleri fiyatı aşağıda. Ancak bu işin piyasasını bilmediğim için uygunmudur değilmidir bilemiyorum. Karar vermeme yardımcı olacak bir arkadaş varmı? Minolta Dimage A1. 5 megapixel, 7x optik (28-200) ve 2x dijital (toplam 14x) zoomu var. Deg?is¸ik çekim seçenekleri yanısıra siyah beyaz da çekiyor. Tas¸ıma çantası, tripod (büyük boy), ek zoom ve wide angle lens, 3 deg?is¸ik filtre (polarize, ve renkli 2 adet). Ekstra 128 mb memory kartı var. Orijinal 16 mb ile birlikte.
Makine ve sayılan aksesuarlar toplam 750 usd.

Tarih: 3 Ocak 2005, 13:22 - İp: yok
tbeyazit
tbeyazit (üye)
İstanbul / Meraklı

kelepir.htmlplanet.com adresine bir bak. Bence arkadasin fazla fiyat söylemiş.

Tarih: 3 Ocak 2005, 23:57 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Sevgili Aydind,
Minolta A1 çok iyi bir makinadır ancak ek iki objektifin marka ve özellikleri ile tripodun marka-modelini bilmeden fiyat konusunda fikir söylemek anlamsız olur.
ilave Tele ve Wide objektiflerin tanesi (ABD fiyatları) 80 ile 300 $ arasında değişiyor, Tripodlar ise 20$ ile 200 $ arasında.
Bunları ayrıntılı yazarsan fiyatın uygun olup olmadığı konusunda daha gerçekçi yorumlar alabilirsin.

Tarih: 6 Ocak 2005, 16:06 - İp: yok
aydind
aydind (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili fotoman,
ilgine çok teşekkürler, makine sahibinden gerekli bilgileri istedim, mail gelince sanada iletirim.
aslında biz iki seçenek arasında karar vermekte zorlanmaktayız. diğer seçenek Sony F828. bu makineninde sony wide lensi, ik adet filtresi, 256 mb memory kartı var. yalnız karşı taraf fiat söylemiyo. araştırın fiyatını diyor.
bu konuda bize yardımcı olursanız sevinirim

Tarih: 6 Ocak 2005, 17:20 - İp: yok
aydind
aydind (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili Fotoman, makinenin aksesuarlarına ait detaylar aşağıdadır. İlgili ve bilgili diğer arkadaşlardan da yardım istiyorum.
1- M-Gear tas¸ıma çantası (multifonksiyonlu)
2- Minolta marka lens koruma
3- Mercury marka (Japan) wide 0.45x AF high definition digital lens + macro
lens + deri kılıfı
4- Mercury marka (Japan) 2.0x digital tele lens + deri kılıfı
5- USB kablo
6- Minolta program CD'si ve programlar
7- TV out çıkıs¸ için bag?lantı kablosu
8- Lens adaptörü
9- 16 Mb compact plash card
10- 3 adet Cyristal marka (Japan) filtre (polarize, mavi ve toprak rengi)
11- Adaptör ve s¸arj cihazı
12- M-Gear marka büyük boy tripod.

Tarih: 10 Ocak 2005, 12:40 - İp: yok
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

sana verilen filitreler 5$: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=15218&item=3866113892&rd=1&ssPageName=WDVW

Mercury marka tele ve wide convertorleri de en fazla 50$a alırsın. (ikisini) Tabi aldıktan sonra kullanır mısın onu bilemem. Review sayfalarında bile adı geçmiyor.

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B0000BYB5X/qid=1105354009/sr=1-1/ref=sr_1_1_etk-photo/104-0656999-6825548?v=glance&s=photo&n=502394
Makinanın yenisi 675$.

Verilen aksesuarları da düşünürsen, makina temizse, arkadaş sana maliyetine veriyor. Alınabilir bence.

Tarih: 10 Ocak 2005, 12:56 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Sevgili Aydind,

Aksesuarlar o makina için biraz hafif kaçmış, ama yine de makina iyi durumdaysa (ve fazladan 128 mb memory kartı da dahilse) Türkiye koşullarında almakta fayda var, A1'den pişman olmazsın

Tarih: 11 Ocak 2005, 17:54 - İp: yok
aydind
aydind (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili fotoman,
ve diğer arkadaşlar ilginize ve yardımlarınıza teşekkür ederim. Bu konu ile ilgili sizlerin haricinde de birkaç görüşme yaptım. Aslında oraya (amerika) göre çokta hesaplı bir rakam değil ancak buranın koşullarına göre daha hesaplı görünüyor. Bende biraz daha indirim yapması konusunda talepte bulundum. Ona göre karar vereceğim.

Tarih: 11 Ocak 2005, 18:16 - İp: yok
dioclation
dioclation (üye)
Ankara / Amatör

o makinanın değeri 600usd den fazla etmez gibi geliyor bana ama bir bakmak gerek istanbuldaysa bir inceleyip ona göre alacağım fiyatı belirlemek istiyorum

Tarih: 23 Şubat 2005, 11:24 - İp: yok
  • 1