calimerow
calimerow (üye)
Eskişehir / Amatör

Makro Çekimleri İyi Olan Bir Dijita

MERHABA İŞİM GEREĞİ BİTKİLERİN YAKIN FOTOGRAFLARINI ÇEKİYORUM, FAKÜLTEYE AİT ESKİ BİR MAKİNEMİZ VAR AMA ARTIK DİJİTAL BİR KAMERA ALMA ZAMANI GELDİ DE GEÇİYOR, YURT DIŞINA BİR ARKADAŞIM GİDİYOR VE SİZİN ÖNERİLERİNİZİ İSTİYORUM. BEN BİR ARAŞTIRMA YAPTIM ANCAK PEK ANLAMADIĞIM İÇİN KAFAM ÇOK KARIŞTI. İŞİN ÖZÜ ŞU 500 $'A KADAR MAKRO ÇEKİMLERİ İYİ OLAN, ARAZİ KOŞULLARINDA KOLAY BOZULMAYACAK, MÜMKÜNSE ŞARZLI PİLLE ÇALIŞTIRABİLECEĞİM BİR KAMERA ALACAĞIM. DAĞ TEPE GEZDİĞİM İÇİN VE ARAZİDE UZUN SÜRELİ KALDIĞIM İÇİN BU ŞARTLARDA BİR KAMERA İSTİYORUM. BANA ÖNERİDE BULUNUR MUSUNUZ? LÜTFEN

Tarih: 5 Haziran 2005, 01:47 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Makrosu iyi olan ve sarjli pille calisan 500$`a kadar alabilacegin en iyi makinalardan biri Minolta Z5 olabilir.

5 MegaPixel,
12X Optik Zoom Objektif (35-420)
AntiShake (titresim onleyici sistem)
1 cm`den Makro cekimi,
sarjli AA pil (kalem pil)
Sinifinin en hizli autofcus yapan makinasi

Sekli biraz garip gelebilir ama bu ozellikleri 500$`in altinda alabilecegin baska bir makina bulmak da cok kolay degil. (arkadaslarin onerecegi baska makinalar da olacaktir)

http://www.dpreview.com/reviews/konicaminoltaz5/

Tarih: 5 Haziran 2005, 02:29 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Bende Nikon 8800 tavsiye ederim.Makrosu oldukça iyidir.Gövdesi ise magnuzyum alaşımdır ve darbelerde pek fazla hasar görmez.Yada Olympus C-8080 e bir bakın.Yanlız bu makinaların fiyatları Türkiyede fazladır.ABD den almanızı tavsiye ederim.
www.etradecenter.us

Tarih: 5 Haziran 2005, 21:43 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Sevgili Murat, 8800`u ben de tavsiye edrim tabiki ama Calimerow bu is icin 500$ ayirabiliyor.
ne Amerikada ne de dunyanin baska bir yerinde o makinayi 500$`a satmazlar. gercekten cok iyi bir makina. (ancak 2 yil bekleyebilirse fiyati 500`e dusebilir)

Tarih: 5 Haziran 2005, 23:36 - İp: yok
barakuda
barakuda (üye)
Trabzon / Doğa Fotoğrafçısı

olympus c-310 tavsiye ederim.300 ytl civarında.2cm makro özelliği var.

Tarih: 6 Haziran 2005, 12:42 - İp: yok
  • 1