exprience
exprience (üye)
İstanbul / Meraklı

Makine Seçmeme Yardımcı Olur Musunuz?

Merhabalar!

Dijital fotoğraf makinesi almaya karar verdim.Fakat makineler üzerine hiçbir bilgi birikimim yok.İnternetten yüzeysel olarak makinelere bakarken bu forumla karşılaştım.Hazır bisürü fotoğrafçıyı bulmuşken bi danışıyım dedim.

Öncelikle fotoğraf çekmeye merakım var, kendimi bu yönde geliştirmeyi düşünüyorum ve alacağım makine kaliteli olmalı.Tabi fiyatı çok fazla olmamak koşuluyla.Markalar arasında Canon ilgimi çekti.Canon marka bi makine düşünüyorum fakat dediğim üzere özelliklerinden anlamadığımdan seçemedim.Önüme bi sürü terim çıktı.

Mesela:

-Digital IXUS
-PowerShot

Bunlar neyi ifade ediyor? Ayrıca makine alırken hangi noktalara önem vermek gerekiyo? Abi zahmet olmazsa bana bi açıklayın

Tarih: 24 Nisan 2009, 01:14 - İp: 85.***.**3.213
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ne tur cekimler yapacaksın, butcen ne, ileride enaz bı makine parası kadar daha butce ayırabilecekmisin?
seviyen nedir, bilgin nedir.
bunları yazmadan sana bi makine tavsiyesi etmemizi nasıl bekliyorsun???
canon demişsin , 200 liradan 20000 liraya kadar makinesi var..once bir dedigim seyleri belirt,ardından tavsiye edilir..
----------------------------------

son olarakda, forumda konu acarken, bu yazıları yazdıgın kısmın ustunde forum kuralları yazılı..
zahmet edip iki dakika ayırıp onları okursan,baskalarının zahmetininde karsılıgı olur enazından.

Tarih: 24 Nisan 2009, 01:28 - İp: 78.***.**7.41
exprience
exprience (üye)
İstanbul / Meraklı

-Genelde manzara resimleri
-Bütçe olarak 1000 Ytl geçmezse iyi olur
-Almışken bi kere alayım diyorum.Yani ilerde başka bi makine almayı düşünmüyorum.
-Seviye amatör
-Bilgi olarak dediğim gibi şu an için 0 ama çok merakım var.
(Off sorgulama gibi oldu
)

Abi kusura bakma dediğim gibi yeniyim henüz.Bu bilgilerin gerektiğini bilmiyodum.

Tarih: 24 Nisan 2009, 01:36 - İp: 85.***.**3.213
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

manzara için oncelik geniş acı.
butce 1000 lirayı gecmesin diyorsan bir dslr-like
almısken birkere alıyım diyorsan kesinlikle dslrlike
seviye amator bilgi sıfırsa yine dslr-like
---------
http://urun.gittigidiyor.com/Panasonic-FZ28-10-megapiksel-18x-optik-SIFIR_W0QQidZZ16776208

panasonic fz28 iyi bir tercih olabilir.. baska tavsiyeleride dikkate almalısın tabi..

27mm geniş acı emsallerinde olmayan bir ozellik, uzun sure hiç sıkıntı cekmeden kullanılabilecek bir makine..daha uygun fiyata bulunabilirmi bilgim yok,ama bu fiyatta sanırım ıyı bir fiyat.

http://urun.gittigidiyor.com/Panasonic-Lumix-DMC-FZ28-BEDAVA-KARGO_W0QQidZZ16921913

bu linkteki daha ucuzmuş..

#gaijin' tarafından 24.04.2009 02:39:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Nisan 2009, 02:35 - İp: 78.***.**1.36
exprience
exprience (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon PowerShot SX200 IS

Bu makina nasıl? Yani Anlattığım gereksinimleri karşılar mı? Bu dslrlike dediğiniz mevzuyu araştırdım. Hem burada hem diğer sitelerde. Ancak beni tatmin edecek bi cevap alamadım. Bilmediğim terimi araştırıken başka bilmediğim terimler karşıma çıktı.Ne anlama geliyor bu terimler ?

-Dijital SLR
-Dijital Kompakt
-Dslr
-Slr-like
-Digital IXUS
-PowerShot

Tarih: 25 Nisan 2009, 23:28 - İp: 85.***.**3.213
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Eğer makineler hakkında bilginiz yok ise benim çevremdeki kişilere verdiğim tavsiyeyi nacizane size de vermek isterim.Şu anki dijital makinelerin -özellikle de markaları isim yapmış olanlar- hepsi de sizin işinizi rahat rahat görecektir.Ve bu aşamada bence yapılacak en akıllıca şey 1000 lira gibi iyi bir parayı gözden çıkarmayıp bunun yarısına belkide üçte birine dediğim kapsamda bir makine alarak fotoğraf çekmeye başlamak.Zamanla bilgi ve beceriniz arttıkça elinizdeki makinenin özelliklerini tam kullanacaksınız ve sınırlarını tanıyacaksınız.İşte o zaman o 1000 lirayı "istediğiniz" bir makineye vereceksiniz.Saygılar.

Tarih: 26 Nisan 2009, 00:09 - İp: 78.***.**8.11
exprience
exprience (üye)
İstanbul / Meraklı

Çok sağolun.Aslında haklısınız.En mantıklısı dediğiniz gibi yapmak.Ama işte gelin siz bunu içimdeki fotoğraf meraklısı insana anlatın.Şu an N70 telefondaki kamerayla idare ediyorum.Bizim köye gidip fotoğraf çekerdim.Bu sene köyde bi hemşerimin elinde Canon marka yaklışık 1000 ytl değerinde 10.1 mp fotoğraf makinesini görünce içim cız etti.En kısa zamanda bi makine almak istiyorum ama hadi hayırlısı.Forumu biraz daha turlayıp şu terimlerin ne anlama geldiğini öğrenmekle ilk işe başlıycam.

Tarih: 26 Nisan 2009, 00:56 - İp: 85.***.**3.213
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

makine 1000 lira olunca,10 mp olunca rengi siyah olunca, lcdsı buyuk olunca susu olunca busu olunca guzel fotograf cekmiyor, sahıbı fotograf cekmeyı biliyorsa guzel fotograf cekiyor.. içiniz cız etmiştir bunu anlıyorum ama bu gidiyim 1000 lirayı bir makineye yatırıyımda içimdeki fotograf askı platonık takılmasın demek degil..
cektiginiz fotograflar sizi elinizdeki makineden daha fazla tatmin eder, etmiyorsa ortada bir problem var demektir..

onerdigim makinede geniş acı olması, bu klasman makineler içinde farklı ve tercih sırasında bir adım onde olmasına sebeptir..ama gercekten acemiyseniz ve daha bu tanımlara bile uzaksanız en iyisi kompakt bir dijitalle baslamanız,aksı takdırde hem makineyı kullanmakta zorlanır hem menude kaybolur,hemde makinenin ozelliklerini kullanmada eksik kalırsınız...
acık konusayım 300 liraya alacagınız manuel cekim olanagıda veren bir canon a590 gibi bir makine sizi fazlasıyla tatmin edip,ihtiyacınızı karsılayacaktır..zaten sizin almanız gerekende cekim esnasında enstantane ve diyafram ayarlarını kendiniz yapabileceginiz bir makine.. bu sayede enstantane ve diyaframın manasını,pratikte kullanımını ogrenebilirsiniz,tabiki bunlar bir sure ugrasmanızı gerektirir...

paranız cebinizde kalsın,ilk etapta manuel kullanıma imkan veren bir kompakt makine alın..uzun sure işinizi gorecektir..
----------------------------------
cok basit tanımlarıyla

-Dijital SLR:lensi degişebilen refleks makinelerdir
-Dslr=dgital slr yukarıdakıyle aynı sey..
-Dijital Kompakt:kucuk (kompakt) digital makinelerdir.
-Slr-like: dslr gorunumlu kompakt makinelerdir.
-Digital IXUS:bu canonun bir model ismi
-PowerShot : bu canonun bir model ismi

Tarih: 26 Nisan 2009, 05:01 - İp: 78.***.**7.11
akkaymaz
akkaymaz (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın arkadaşım , exprience ;
eğer sadece amatör kalacaksan , fotoğraf işininden para kazanmayı düşünmüyorsan ,
Canon 1000D ile kit lensi 18-55is satın al , Makine mevzusu bitsinde , fotoğraf çekmeye zaman kalsın .

Tarih: 28 Nisan 2009, 01:16 - İp: 85.***.**7.177
exprience
exprience (üye)
İstanbul / Meraklı

Haklısın akkaymaz Abi.
Bi an önce almak lazım.Özellikle şu fotoğraf galerisindeki forum üyelerinin paylaştıkları resimleri gördükten sonra daha bi şevke geldim.Umarım bende bi gün sizlerle fotoğraf paylaşabilirim.

Bu arada değerli gaijin çok teşekkür ederim terimleri açıkladığın için.Bende Net'te bi araştırma yaptım manuel kullanıma imkan veren kompakt makineler üzerine.İki tane model hoşuma gitti.Acaba hangisi iyi?

-Canon PowerShot SX200 IS

http://www.canon.com.tr/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX200_IS/index.asp?specs=1&source=selector

-Panasonic Lumix DMC-TZ7

http://www2.panasonic.com/consumer-electronics/shop/Cameras-Camcorders/Digital-Cameras/Lumix-Digital-Cameras/model.DMC-ZS3S.S_11002_7000000000000005702#tabsection

İki ürünün karşılaştırması

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_sx200is%2Cpanasonic_dmczs3&show=all

#exprience' tarafından 28.04.2009 02:49:27 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Nisan 2009, 02:48 - İp: 88.***.**6.235
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bu iki makine arasındaysan tartısmasız panasonic..
aynı sensore daha yuksek megapiksel canonun goruntu kalitesi ve iso performansına etki eder..
ayrıca bazı diger ozellikleriyle panasonicten geri kaldıgını gosteriyor karsılastırmalar..
panasonic daha geniş acılı bir lensle bir artı daha saglamıs..
hd video cekimi ve lcd ekranıda daha iyi..
bide tabi acık konusmak gerekirse sx200 takım elbiseli birinin yanında palyaco gibi duruyor..
panasonic hemen hemen her acıdan daha iyi bir tercih..

Tarih: 28 Nisan 2009, 03:11 - İp: 78.***.**1.22