karabey007
karabey007 (üye)
Bilecik / Amatör

Makıne Secımı Acıl Yardım

merhaba arkadaslar kompakt bır makıne almayı dusunuyorum dusundugum secenekler ıse
nıcon s550
nicon s600
panasocnık fx100
panasonık fx500
panasonıkfx33
fujı f50fd
fujı f100 fd
canonn ıxus 960 ve 970 bunlardan bırını alacak olsanız hangısını alırdınız arkadaslar urun yurtdısından gelecek fıyatları arasında fx33 ve f50yı cıkarsan 50-100 ytl oynuyor cevabınızı beklıyorum aarkadaslar
bunlardan bırını almak ıstıyorum fakat nıcon s550*600ler arasında optık zoom farkı ve ıso deget farkları var

Tarih: 3 Temmuz 2008, 01:42 - İp: 78.***.**6.4
melihengin
melihengin (üye)
Kayseri / Amatör

panasonic fx01 kullanıyorum sabah çekimleri mükemmel fakat gece iso değerini yükseltince nois üretiyor yani kumlama yapıyor.
abimde ise fuji f31fd var ve fujiler hakkında söyleyebileceğim mükemmel üeri mükemmel.
f100fd ve f50fd yi inceledim.
f100fd de üretimde sorun yaşanmış ilk seride fakat özellik olarak süper.
tabiki illa bu markalar alman şart değil
sensör 1,7 ve daha küçük olan
optik sabitleyici özelliği olan
akıllı yüz tanıması olan ve yüksek isoda az nois üreten,kullandığı lens kaliteli olan bir cihaz tavsiye ederim.
mega pixele aldanma,sensörü 1,7 den büyük olup megapixeli de 6 dan yüksekse resim kalitesini iyi alamazsın.
sana samsung ve fuji yi tavsiye ederim çünkü bu iki marka gece çekimlerinde üzerine yok.nikon ve canondan daha iyiler
samsung un NV serisi kaliteli,Schneider Kreuznach lens kullanıyor ve diğer özellikleride oldukça iyi NV-11 ile dslr kalitesinde foto çekebilirsin.
şimdi bağzı firmalar yüksek iso ile reklam yapmaya çalısıyor fakat kompakt makinada 800 iso dan baska kullanamazsın yani o iso 3200 felan hikaye.iso 3200 de noisten baska bişey göremezsin.
bence fuji yada samsung NV serisi

Tarih: 14 Temmuz 2008, 09:57 - İp: 88.***.**3.53
foto_kasva
foto_kasva (üye)
Erzurum / Stüdyo Fotoğrafçısı

valla yazdıgın makınaların hepsi güzel. sende güzel secenekler sunmussun ama nikonun yeri bambaska tabi bunları kaca maledecegınde önemlı benım tavsiyem nikon s550 ne yalan soyleyeyım s600 hakkında bilgi sahıbı degılım.

Tarih: 19 Temmuz 2008, 10:58 - İp: 85.***.**3.88
  • 1