aksurucu
aksurucu (üye)
Konya / Amatör

Lütfen Yardım Edin

nikon8700, canons1, canon g6, fuji s7000 sizce hangisi

Tarih: 24 Ekim 2004, 01:29 - İp: yok
aksurucu
aksurucu (üye)
Konya / Amatör

arkadaşlar benim alacağım makinenin kamera özelliği olmasına gerek yok. sadece güzel fotoğraflar çekmek istiyorum. vaktim kısa çünkü bir oğlum oldu ve büyüyor. onun fotoğraflarını çekeceğim

Tarih: 27 Ekim 2004, 23:38 - İp: yok
exif22
exif22 (üye)
İstanbul / Amatör

O zaman kararınız iyi madem acil almak durumundasınız Nikon 8700 iyi makina , bu arada tebrikler, Allah oğlunuzu analı babalı büyütsün.

Not: Bebek resimlerini uzun süre flaş kullanmadan çekin . Hatta bir göz dr.na danışın .

Tarih: 28 Ekim 2004, 02:18 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

söylediğiniz makineler arasında nikon 8700..
Arkadaşa katılıyorum .. çocuğunuzu çekerken özellikle flaşı kullanmayın.

Tarih: 28 Ekim 2004, 09:57 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

makinenin herhangi bir ozelligi olmasina gerek yoksa neden 8 megapixellik makinelerden birini almak istiyorsunuz??

fotograflari hangi olcutteki kagitlara bastiracaksiniz?

ben derim ki; canon A95 tarzinda bir makineye bakin en fazla.. rahat rahat A4'de print alirsiniz.. kalite super.. bence kalitesi saydiklarinizdan da daha iyi..

dpreview adresindeki A95'in cektigi fotograflara bakin.. bir de 8700'un cektigi fotograflar.. fotograflari yeni bir web sayfasinda acin; %100 olcutlerde olsun.. hangisi daha kaliteli?

ayrica fiyat farkliligi..

8700 sadece daha karmasik bir makine.. o kadar ozellige ihtiyaciniz olmadigini siz soylediniz.. benden soylemesi..

Tarih: 28 Ekim 2004, 12:13 - İp: yok
sefk
sefk (üye)
İzmir / Meraklı

bende arkadaşa katılıyorum minolta a2 almayı düşünüyordum ama şimdi pentax s5i ultra compact makinayı düşünmeye başladım. neden?
bu tür aletler mutfak robotu gibidir kocaman bişey alırsınız ve mutfağınızın bir köşesinde durur (eğer restorant işletmiyorsanız yani prof fotocu veya amatör değilseniz) ama daha küçük bir mixer tarzı şey mutfağınızda iş görür. bunedenle ufak kaliteli ve herzaman yanında taşıyabileceğin (kredi kartı büyüklüğünde bir makina senin ve benim gibi çoluk çocuk çekmek arasırada doğa fotosuna takılacaklar için daha iyi olur sanıyorum
siz ne dersiniz...

Tarih: 28 Ekim 2004, 12:31 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

benim gozlemledigim bir sey var; en buyuk farkliliklar DSLR kameralar ile compactlar arasinda.. compact modeller arasinda aman aman bir farkliliklar yok.. biri 8 megapixeli 2/3" sensore koyuyor digeri 4 megapixeli 1/1.8"'e..

eger ki fazla ozellikli olmasini istemiyorsaniz biraz daha compact modellere bakin.. 8700 veya A2 gibi modeller pek de ufak degiller.. (ayrica fiyatlarindan dolayi bence canon'un 300D gibi bir DSLR'a para vermek cok daha akil kari..)

oysaki dediginiz gibi pentax'in s5i modeli ve digerleri, gomlek cebinize rahatca sigar.. her yere rahatca tasirsiniz.. kullanimlari cok daha kolaydir.. ayarlari otomatiktir..

(ayarlarinin otomatik olmasi da onemli aslinda; mesela; bugun en kotu resimi cekecek makinenin canon 1Ds MK II oldugunu duydum desem ne derdiniz? 6000 pound'luk bir makine.. dogru ayari yapmadan, dukkandan aldiginiz gibi fotograf cekmeye basladiginizda hic de iyi sonuclar alamayacaginizi bircogundan duydum..

tabii ki A2 veya 8700 gibi makinelerde otomatik ozellikler de var; ama gercekten o otomatik ozellikler bile karmasik..)

...

bence en iyisi bir dukkana gidip deneyin makineleri..

ben, sahsen 2.5" LCD'li makineleri cok seviyorum.. kesinlikle bir tane edinecegim..

canon A95 dedim; o da pek basit bir makine degil; birsuru manual ayarlari var.. ama kullanimi cok daha kolay..

son olarak; herkesin farkli ihtiyaclari var; kimseye su makine en iyisi demek dogru degil.. buna en kesin siz karar verebilirsiniz..

Tarih: 28 Ekim 2004, 15:22 - İp: yok