Fotoğrafçılık Forumları
Lütfen Yardım!
Canon A85 ve A95 bir elimde diğer elimde A510 ve A520 var.Sanırım a510 A85'in alternatifi A520 de A95'in alternatifi.ben alacağım makineden ne istediğimi bilecek kadar amatör birisi olarak hangisini seçmem gerektiğini bir türlü anlayamadım bana yardım ederseniz sevinirim.Kodak alternatifine de yönelmelimiyim acaba?Birde son bir soru gece çekimlerinde bir makinenin iyi olması hangi özelliği barındırmasıyla ilgili bunuda yazan olursa sevinirim.
İstediğim özellikler:
+Özellikle gece çekimlerinde şehrin ışıklarını ve tadını bana verebilsin
+Çektiğim resimlerde ayrıntıları gösterecek netlikte olsun.
+Çok uzak olmasada biraz uzağı yakın etsin ortalama zoom'u olsun.
Çok da şey istemiorum.Aslında sadece fotoğrafa ilgi duyan birisi olarak benm amacım sanat fotoğrafları çekmek bunuda düşünerek bana 650 ytl civarı bir makine önerirseniz sevinirm.Şimdiden cevaplariçin çok teşekkürler!
Ben bu formu araştırıken o kadar etkilenmiştimki canondan başka birşey düşümüyordum taki iki üstatla konuşup minoltanın metnini duyup daha sonrada arkadaşımdaki z10 görünceye kadar.Benim sana tavsiyem konica minolta dimage z20 yi bir incele o fiyataki 500 ytl civarı fıyatı var.Süper bir performansı var bence direkt kendi sitesinde incelersen daha yararlı olur.Kolay gelsin......
slmlar...canon a 510 a75 in yerine çıktı.diğeri de a85 sanırım.canon a 510 ve 520 bunların gerçekten hem görüntü hem de özellik olarak geliştirilmiş hali.ben uzun süre araştırdım evet bu yeniler için de eleştiri yapılır elbet(mesela kırmızı göz fazla die )ama bende fazla olmadı eski modellerde de oluyo bunlar-olsa bile programla gideriliyormuş zaten)
eminim sen de araştırmışsındır bunların özelliklerini eğer tam araştırmadıysan iyice bak...ama ben bu yeni çıkanları tavsiye ederim illa bunlar arasında seçim yapmak gerekirse eğer.
bence yenilerin daha küçük daha zarif olması,2 pille çalışması,sd-mmc kart kullanması,4x zoomu dikkate değer.bu arada eğer 650 ytl ayırdıysan makine için seçeneklerini daha da artırabilirsin sanırım.
iyi günler...
Sölediğinis kadarıyla A510 A75'in A520 de A85'in yerine çıktı ozman A95 şuan için bunların üstünde bir model olarak duruyor ,doğrumu anlamışım?
Ayrıca diğer seçenekler var demiş sonuncu yazan arkadaşım alternatif olarak neler'e yönelebilrim.
Şimdiye kadar araştırdım hep ve arşıma canon çıktı.Diğer tüm modeller neredeyse yok kabul ediliyor.Tek alternatif araştırmalarım sonucunda Kodak gibi duruyor eğer önerebilecğeiniz başa makineler varsa söyleyebilrmsinis.Birde A85 A95 ve A510 A520 ile istediğim gece çekimini ne kadar oranda yapablirm?
Headbanger henüz 3 gün oldu bir A 85 sahibi olalı...
Çoook ama çook kafa patlattıktan sonra karar verdim bu makineye. Son gün aydinlar foto'nun sitesinden A510 ile A85'i karşılaştırdım. 510'a objektid takamıyorsun, yani konvertör yada adaptör benzeri. Bu sitede gördüğüm, yanlışım varsa üstadlarımız zaten düzeltirler.
Benim bir hayalim var, avatarımda görülen DFM'nin teleskopa bağlanması, buna digiskoping deniliyor, bunu yapabilmek içinde F-Adaptörü takabileceğim bir makineye ihtiyaç duyuyorum. Bundan ötürü A85 aldım, A510 420 YTl civarı galiba fiyat olarak ta çok yugun ama işini görür mü önemli olan o...
Bence önceliğini belirle ve ona uygun bir kaç marka belirse sonra tercihini yap, işi uzattıkça ızdırap verryor benden söylemesi...
Yanıt veren herkes çok tşkler arkadaşlar minnettarım size ama bu geceçekimi konusunda ismi geçen makinelerin yetenekleriyle ilgili kimse birşey dememiş,bu konuda da biraz bana fikirlerinizle yol gösteric olabilirmisiniz?
Kompakt sınıf makinelerde uzun pozlama yapacağınız çekimlerde noise(kirlilik) sorununu göze almalısınız
#kobra' tarafından 10.04.2005 14:46:04 tarihinde düzenlendi.
Kompakt sınıf makineler benim söylediklerim mi oluyor?Çok özür dilerim ama noise hariç hiçbirşey anlamadım.Biraz daha basit ve tekni kelimeler olmadan açıklayabilirmsins?
mrb ...a 95 hakkında pek bir araştırma yapmadım ama mesela nasıl a75 a85 in arasında mp farkı olmalarından dolayı a85 a 75e göre üst model olarak algılanıyorsa ,a95 5 mp olduğu için bu tarz bi yorum yapılabilir ...ama ben 3.2 mp istediğim için diğerlerini eledim ve a510 aldım...yani eğer a510un artılarını bir yana koyarak sırf mp si yüksek olduğu için üst model olarak saymak yanlış olur bence...(bu arada a 95 i kötülemiyorum kesinlikle ....benim ihtiyaçlarıma her açıdan a510 cevap veriyor)
Selamlar.
Ben de 510 kullanıyorum. Makinalar hakkında genel yorumlar yapılmış zaten. Sonradan gece çekimlerinin nasıl olduğunu sormuşsunuz. Gece çekimlerinde makina iyi performans gösteriyor denebilir (Flaşsız çekimlerden bahsediyorum, flaşlı çekimlerde compact makinalar aynı performansı segiliyor gibi geliyor bana). Gece flaşsız çekim yaparken pozlama süresininin ayarlanabilmesi iyi bir özellik. Yalnız ISO değerini en az 100 yapmanız gerekiyor. Bu da önceden söylenen noise'yi ortaya çıkarıyor.
Şunları da söylemek isterim.
Birincisi:
Makinaların gece çekimlerinde başarılı olamasını sağlayan önemli etkenlerden birisi karşısındaki objeyi algılayıp netleyebilme özelliğidir. A510,A75 makinalarında karanlık ortamlarda netlemeyi sağlamak amacıyla focus-asist lamp ismi verilen kırmızı bir lamba kullanılıyor. Bu lamba objeyi bir miktar aydınlatarak makinanın otomatik netleme yapmasını yardımcı oluyor.(objenin uzaklığı maksimum 1 m olmalı, daha uzak mesafede pek işe yaramıyor. 510 için bazen 1 m'den daha kısa mesafelerde bile işe yaramıyor.)
İşte asıl farklılık burada ortaya çıkıyor. Bilindiği üzere A510 A75'in halefidir. Dolayısıyla karanlıkta netleme özelliğinin daha iyi olması beklenir fakat A75'in netleme özelliğininin daha iyi olduğunu duymuştum (tabii sadece bir duyum, kendim denemedim). Bu problem makinaların sahip olduğu manual netleme özelliği sayesinde kolayca bertaraf edilebiliyor.
İkincisi:
Siz de biliyorsunuz ki A510 A75'ten biraz küçük. Önceden kullandığım makine fuji a205'ti ve biraz büyüktü. Elimin ona alışmış olasından mı bilemiyorum, A510 bana biraz küçük geldi. Makinanın elime oturmadığını hissediyorum ve biraz titretiyorum (zamanla alışırım belki). A75'in biraz daha büyük olması ergonomi açısından daha iyi olur kanaatindeyim. Şu da var ki A510 hem küçük hem hafif olduğundan cebinize atıp kolayca dolaştırabiliyorsunuız. Makina var mı yok mu hissetmiyorsunuz.
Üçüncüsü:
A75'in flaş mesafesi A510'un flaş mesafesinden 70 cm daha fazla.
Dördüncüsü:
Resmin güzel olup olamadığına makinanın LCD'sinden bakıp karar vermem. Makinayı bilgisayara bağlayıp resimlere bilgisayardan bakarım. İşte A510'un sahip olduğu ve benim çok sevdiğim bir özellik var. Makinayı bilgisayara bağlayıp, program aracılığı ile direkt bilgisayardan resim çekebiliyorsunuz (program makinanın bütün otomatik ve manual özelliklerini kullanmanızı sağlıyor)Yani önce resmi çekeyim, sonra güzel omuş mu diye bilgisayardan bakayım derdiniz olmuyor.( Çek ve gör yani)
Beşincisi:
A510 4x optik zooma sahiptir (A75 3x)
Altıncısı:
Farkındaysanız A520 ve A85 ten hiç bahsetmedim. A520 A510'un 4 MP'lik versiyonudur. A85 ise A75'in 4 MP'lik versiyonudur. Diğer bütün özellikleri bildiğim kadarıyla aynı. Eğer çok büyük baskılar yapmayacaksanız yüksek megapikselli makinalar almaya gerek yok diye düşünüyorum.
Bunları yazmaktaki amacım A510'u övmek ya da kötülemek değildi. Objektif olarak seçim yapmanızı sağlamak istedim.
#mustafam' tarafından 13.04.2005 15:30:34 tarihinde düzenlendi.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Yardım Lütfen Fotoğraflarımı Göremiyorum.
24 Haz. 2019, 11:39 iskiliptv
1369905 Eyl. 2020, 18:24
mete007 -
Lütfen Yardıma İhtiyaçım Var Bakar Mısınız?
28 Eki. 2019, 10:07 onurksn
2182922 Ağu. 2020, 22:14
selmankaya -
-
-
Lütfen Yardımmm. Nikon F60 Ve 28-80 F(3,5-5,6 )lens
15 Nis. 2019, 10:04 nipsir
0250815 Nis. 2019, 10:04
nipsir -
Bu Fotoğraf Nasıl Çekilir Lütfen Yardım Edin!!!
12 Şub. 2017, 17:14 ismailakyag009
3477112 Ağu. 2018, 13:51
selmankaya -
-
-
-