trapian
trapian (üye)
İstanbul / Amatör

Lütfen Yardım

Merhabalar,1 hafta içinde bir dijital fotoğraf makinası alacağım.30 kadar model hakkında düşünüyorum bu konuda pek tecrübeli olmadığım için.
ilk sorum şu 4 markadan sizce hangisi:
Sony,Nikon,Casio,Canon

önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Tarih: 6 Mayıs 2006, 23:27 - İp: 88.***.**7.246
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Merhabalar, 1 hafta içinde bir araba alacağım. 30 kadar model hakkında düşünüyorum bu konuda pek tecrübeli olmadığım için.
ilk sorum şu 4 markadan sizce hangisi:
Audi, BMW, Mercedes, Opel (markalar alfabetik sırayla yazılmıştır)

Size böyle bir soru yöneltilseydi, ne cevap verirdiniz?

Tarih: 7 Mayıs 2006, 00:22 - İp: 85.***.**5.220
trapian
trapian (üye)
İstanbul / Amatör

haklısınız,ama burdaki tecrübeli fotoğrafçıların bu 4 marka arasındaki farkı ufakta olsa bana belirtebilceğini düşündüm.mesela ben sony düşünüyorum lens leri ve sony markasının kalitesinden ötürü.o zaman indireyim Canon ve Sony arasında kaldım sizce hangisi?

Tarih: 7 Mayıs 2006, 01:19 - İp: 88.***.**7.246
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Canon'un da Sony'nin de onlarca modeli var, bunların hepsinin kendine özgü özellikleri, rakiplerine göre üstünlük ve zayıflıkları var. Belirli iki modeli bile kıyaslamak bazen sayfalar alabiliyor. Bu yüzden, daha açıklayıcı olmak lazım. Ne tür fotoğraflar çekeceksiniz, hangi özelliklere ihtiyacınız var vs.vs.

Tarih: 7 Mayıs 2006, 01:27 - İp: 85.***.**0.152
trapian
trapian (üye)
İstanbul / Amatör

tamam.açıkçası özel bir şey için almıyorum.sadce kaliteli ve uzun yıllar işimi görebilcek bir makine arıyorum.ve yurt dışında çok uygun fiyatlara buldum.ben eleye eleye canon ve sony arasında kaldım.sizin bu modellerden tavsiye etceğiniz varmı?mesela ben şu modellere yoğunlaştım:
SONY CyberShot DSC-T7
SONY CyberShot DSC-W15
SONY CyberShot DSC-W17
SONY CyberShot DSC-W50

CANON PowerShot A540
CANON Powershot A620
CANON PowerShot A700
CANON Ixus 60

işin ehli olmadığım için teknik konuları bilemiyorum,mesela önemli olan mp midir yoksa optik zoom mu bunun gibi şeyleri burdakilerin daha iyi bilebilceğini düşünüyorum

Tarih: 7 Mayıs 2006, 01:50 - İp: 88.***.**7.246
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

CANON Powershot A620

Tarih: 7 Mayıs 2006, 14:06 - İp: 88.***.**1.211
trapian
trapian (üye)
İstanbul / Amatör

canon a620 yi fiyatdan dolayı eledim maalesef
makinada estetik tabiki önemli ama kaliteli bir görüntü veren ve uzun yıllar işimi görebilcek bir makine olsun istiyorum.özel bir amaç için kullanmayacağım genelde aile fotoğrafları için kullanacağım.
aşşağıdaki modellerden hangisi sizce ve nedenlerini söylerseniz çok sevinirim.

Sony CyberShot DSC W50
Sony CyberShot DSC W17
Nikon CoolPix L1
Nikon CoolPix 7600
Canon PowerShot A540
Sony CyberShot P200
Canon IXUS 60

Tarih: 8 Mayıs 2006, 05:44 - İp: 85.***.**8.255
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Kardeş sen bana kalırsa buralarda en az bi ay bi dolaş. Önce bişiler öğren. (mesela makineyi ne için alacaksın, hangi özellikler sana gerekli, bütçen ne kadar vs.) Sonra gel burdan şu özelliklere sahip, şu fiyat aralığında hangi makineyi almalıyım diye sor. Ondan sonra tavsiyeler gelecektir zaten. Ama sen şu makinelerden birini alacam diyorsun. O makinelerden biri öneriliyor. Sonra o pahalı diyorsun başka bi liste yapıyorsun, ama yaptığın listede pahalı diye kabul etmediğin makine fiyatında makineler var. Üstelik ocaklilar abimiz (yeni olduğundan belki tanımazsın ama bu işin ustalarındandır kendisi) sana fikir veriyor ve sen onun fikrini beğenmiyorsun. Artık sana söyleyebilecek fazla bi söz kalmıyor. Herşeyden önce senin sorununa çare olmak için buraya cevap yazanlara saygı duyman lazım. İyice bi düşün ondan sonra tekrar sor sorunu.

Tarih: 8 Mayıs 2006, 12:22 - İp: 81.***.**0.51
trapian
trapian (üye)
İstanbul / Amatör

kendisinin tavsiyesini tabiki dikkate aldım beğenmeme değil sadce fiyat konusunda bazı elemeler yapmak zorunda kaldım.evet haklısınız 1 ay hatta belki daha fazla burda kalmam lazım.zaten makinayı aldıktan sonrada kalıcam ama 1 ay kadar hatta 1 hafta kadar bile bir sürem yok çünkü makinayı yurt dışından aldırıyorum.
makinayı prof. bir amaç için kullanmıcam.yada özel bir şey için.genelde aile ve arkadaş resimleri çekilecek.bu yüzden çok pahalı bir makinaya gerek yok diye düşünddüm ve canon a520 yi eledim.bana bunu ocaklilar tavsiye etmişti,kendisini tabiki dikkate aldım ama sadce fiyat konusunda elemek zorunda kaldım.

merak ettiğim başka bir konuda neden kimse sony i önermiyor?
mesela canon ixus 60 ile sony cybershot w50 hemen hemen aynı özelliklere sahip ama canon daha pahalı?

Tarih: 8 Mayıs 2006, 20:54 - İp: 88.***.**7.208
baykaran
baykaran (üye)
İstanbul / Meraklı

sayın ocaklılar' ın size tavsiye ettiği model 520 değil 620 dir. yanlış okumuşsunuz sanırım... [>:D

Tarih: 8 Mayıs 2006, 23:43 - İp: 85.***.**7.195
trapian
trapian (üye)
İstanbul / Amatör

evet sanırım yanlış yazdım.a620 yi elememin nedeni fiyatı idi.ve biraz prof. bir ürün gibi geldi.hala kararsızım umarım yanlış bir makina almam

Tarih: 9 Mayıs 2006, 00:01 - İp: 85.***.**8.30