excellenth
excellenth (üye)
Muğla / Meraklı

Lumix Lx3/leica D-lux 4 Ne Farkları Var?

Öncelikle herkese merhabalar diliyorum.
Profesyonel biri değilim ve nedense Leica takıntım var. Ancak internet dünyasında gezinirken bir de Panasonic Lumix LX3 modelini gördüm. Lumix LX3 ile Leica D-Lux 4 ü incelediğimde ikisinin arasında hiç bir fark göremedim. Makinelerde, sensörlerde, belirtilen teknik özelliklerde aynı.

Ancak nedense Panasonic Leica'dan daha ucuz???

Taa ki Lumix LX3 ü görene kadar D-Lux 4 almayı düşünüyordum ancak şuan aklım allak bullak oldu. Lumix LX3 ucuz bir kopya mı, yoksa sadece adı değişmiş bir D-Lux 4 mü? Aralarındaki fark nedir? İşlemcileri, sensörleri vs. ne farkları var?

Yani, öz olarak her iki makine de aynı mı, yoksa Leica D-Lux 4 modeli Lumix LX3'ten bir adım daha önde bir makine mi? Leica kendi işlemcisini mi kullanıyor yoksa o da mı aynı?

İnanın aklım çok karıştı. Beni bu konuda aydınlatırsanız vallahi allah razı olsun sizden

İlginize şimdiden teşekkür ederim. Sağolun.

Tarih: 3 Nisan 2010, 04:25 - İp: 78.***.**7.143
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Ben LX3 kullanmis birisi olarak aradaki farkin marka fiyati oldugunu kesinlikle soyluyebilirim.Leica ve Pana compact sinifta daha oncede benzer makinalar cikardilar ve Leica sirf adi leica diye ve marka bagimlilarina al sana benim fiyatim diyerek markasini satti.Bu flickr daki LX3 topigindede cok tartisildi ve bazilari Leicacilara siz delisiniz bile dedi yaniki aradaki fark hemen hemen yari fiyati kadardi.500 dolara 1000 dolar diyelim ozamanlar.Yanliz ben LX3 mi sattim ve nedenleride halledemedikleri beyaz balansi sorunu(firmware update lerle gelistirdiler gerci)ve cok zayif kalan flas sorunu.Birde RAW dosyalarda distortion yani resimlerin genis acida egik cikmasi olayi beni bu makinadan soguttu ve sattim gitti zamaninda birine 350 dolara.

Tarih: 3 Nisan 2010, 05:11 - İp: 221.***.**4.187
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

İki firma ortak olarak üretiyorlar:
Gövde (elektronik) Panasonic'ten
Objektif (mercek) Leica'dan

Tarih: 3 Nisan 2010, 10:40 - İp: 85.***.**2.130
  • 1