Fotoğrafçılık Forumları
Ladies And Gents...
arkadaslar DFM satin alma forumuna baktim da genelde herkes secenek sunmus hangisini aliim demis!
ben sunu sormak istiyorum; en onemli ozellikler hangileri( sirasiyla) dijitallerde? megapiksel mi, optik zoom mu vs...
benim profesyonel bi amacim yok ama gene de kirmizi gozler istemiorum fotograf cektikten sonra bi de benim icin en onemli olan seylerden biri de dijitalle cektikten sonra fotografi kagida bastigimdaki goruntu kalitesi!hangi makineler bana gusel goruntu saglar kagitta. simdi bi de butce de onemli, ben abd de yasiorum,sanirim burda makineler daha ucuz. abarti bi fiyat dusunmuorum,mesela 300-400 dolar arasi olabilir.
simdiden sagolun
ALP
bu arada solemeyi unuttum bi arkadasim NIKON 4100 kullaniyor ve tavsiye etti.seni keser hem fotografi kagida da cok gusel aktariosun dedi. 4 megapisel sanirim. dedigim gibi en onemli ozellikleri bilsem ona gore davrancam. siz bi de bana bu makineyi yorumlarsaniz sevinirim tabiki 1. sirada en onemli ozellikler gelio.
ALP
su sayfa 37 kere okunmus bi Allah in kulu aaa sunlar onemlidir bunlara dikkat et dememis! hepinize eywalla,sagolun. sitenize de basarilar
ALP
Megapixel fotoğrafın ekrandaki ve baskıdaki büyüklüğüdür. Mesela 3.2 MP makina alırsan a4 kağıdına baskı yapabilirsin. Büyük baskı almayacaksan ekranda seyrederim dersen 2.2 MP yani 1200 x 1600 pixel bile yaterli. 2.2 MP baskı boyutu yaklaşık 22,58 x 16,93 cm civarı. Ekranda ulaşılan maximum çözünürlük 1200 x 1600 pixel.
Tabii ki optik zoom. Büyük MP ile aldığın ayrıntı ile optik zoom ile aldığın ayrıntı kıyaslanmaz.
Canon A serisi gibi manuel netleme, diyafram öncelikli çekim, enstantene öncelikli çekim ayarlarını yapmaya izin veren, makrosu 1-2 cm civarı olan , AF asist lamp'ı olan, CCD boyutu 1/1.8 " veya daha büyük, videosu 640 x480 çözünürlüğünde ve 30 fps olan makinaları almanı öneririm. Marka olarak Nikon, Canon, Sony, Olympus gibi markalara bakmanı öneririm. Manuel ayarlarla ile ilgili işim olmaz dersen işin kolay. Manuel ayarlar da olsun dersen fiyat çok yükselecektir.Ama ABD'de ucuz. Kolay gelsin.
"su sayfa 37 kere okunmus bi Allah in kulu aaa sunlar onemlidir bunlara dikkat et dememis! hepinize eywalla,sagolun. sitenize de basarilar "
ee eyvallah saol da hani şimdi biz başka bir meridyen üzerindeyiz malum greenwich mean time olayları.. farklı boylamlar.. enteresan bu işler tabi biraz.. kim icat ettiyse artık ..
nisanı bekle lumix fz5 al
oncelikle cevap veren arkadaslara cok tesekkurler.
bi haftadir arastiriorum fiyatlari ve ozellikleri simdi onumde iki secenek var!
1)Nikon 4100+1gb kart+tripod+cleaning kit+memory card reader+canta+25 tane baski kagidi=300$
2)Sony cybershot dsc-t1 sadece makine 400 dolar
ne diosunuz yorumlari bekliorum.artik aliim birini de bitsin bu cile!
bisi daha sorcam, sanirim nikon quicktime video kaydedio goruntu kalitesi nasil. ben nikonla goruntu kaydetsem bilgisayarda igrenc bi sekilde mi izlerim yoksa gusel mi gozukur?
selam alepe gardes...
nikon eyi marka ama dijitalde o kadar basarili diil. ozellikle de 4100, 3100 ve 2100 modelleri tam fiyasko! sony t1 ise super! aradigin tum ozellikler fazlasiyla mevcut. video kalitesi de gayet iyi. 640x480 30 fps cekim ozelligi var. turkiyedeki satis fiyatı 750 dolar civari... ozetleyecek olursak, nikon'un tripoduna hafiza kartina falan kanma, sony dsc t1'i al derim...
Nikon da güzel makina ama. CCD büyüklüğü web te okuduğum kadarıyla aynı. Ben olsaydım iki alternatiften T1 'i seçerdim. Hem çok küçük bir makina hemde özellikleri maximum. Karar senin.
ya arkadaslar bu is iyicene icinden cikilmaz bi hal aliyor! nikon 4100,sony t1 derken bugun bi de sony p150 yi arastirdim 7.2 mp galiba. ve bunlarin hepsi 400 dolar civarinda. fakat daha once soledigim gibi nikonin 1 gb hafiza vermesi yaninda aklimi celio,sony t1 in ultraslim olmasi beni cezbedio ve p150 nin 7 kusurat mp olmasi beni cildritio! ne yapmaliyim.sony ler sadece makina 400 dolara gelio t1 biraz daha pahali. ama nikon 4100 yaninda cantadir, 1gb hafiz karti, tripod ivir ve zivir olmak uzere bir suru ayrinti verio. otekiler de cok kalite be kardesim sony t1 beni al die bagirio,ote yandan p150 megapiksel e gel kerdes uyuma diyor.mesela nikon 3700 ile ilgili konuyu okudum biraz once millet nikon iyidir guseldir demis.centurion ve suysal1 abiler eywalla sizin onerilerinizi tabiki yazdim bi kenara ama kafam iyicene karisti simdi. imdaaaaaaaaat!
ALP
P150'nin özellikleri de güzel . P100 'ü inceleme fırsatım oldu. Arkadşım yeni aldı. Sorunsuz bir makina. Büyük baskı alacaksan p150 'yi tavsiye ederim. T1'den özellikleri daha fazla. Sony p150 mpeg1 video çekiyor bu da video için önemli. Makro çok önemli dersen Nikon'un 1-2 cm'den çeken makinaları var onlara da bak derim.
Donanım ve Aksesuarlar
Flaşlar
juggler nicli Melih beyin yazdığı bir yazı var. Onu okuduktan sonra MP kavramının pek bir şey ifade etmediğini öğrendim. Sana linki vereyim, bence oku... Tamam biraz üst modeller yazıyor ama en azından seçiminde yardımcı olacağını düşünüyorum.
http://www.melihozbek.com/fotograf/icerik.asp?f=megapixel.htm&m=fotomenu.htm&b=F+O+T+O+%26%23286%3B+R+A+F
Ben önceleri SonyF828 almak istiyordum, bir arkadaşta Olympus E-10 gördüm birkaç resim çektim, pahalı olmasına rağmen beğendim. Almayı düşünüyordum.
Olympus E-10 4mp
SonyF828 8mp
Ama ikisinden de vaz geçtim. Canon 350D almayı düşünüyorum. Biraz profesyonel kaçıyor ama sana kendimden örnek verdim.
Bence bir makineyi Türkiye'den alacaksam eğer servisi çok yaygın olmalı ve servise gittiğinde garanti kapsamında değil dememeli bu ilk kural bence, optik zoom ilk başta önemli değil gibi bakıyoruz ama bence çook önemli, biryerlere gezmeye falan gittin bir şeyi çekmek istiyorsun ama yaklaşamıyorsun, işte o gün lanet ediyorsun makineye... Mp olayını pek fazla düşünme bence, en son olarak MP seçimi yap.
Bence LCD ekran boyutu da önemli, pil canavarı olduğunu herkes söylüyo ama dijital makinede kim vizörden bakıyor ki... Sana bir süre kullandığım Kodak Dx6490 4mp 10x optik zoom 38-380 eşdeğer özellikleri bu bence bir düşün derim.
Yeni makinen şimdiden hayırlı olsun. Bol fotoğraflı günler dilerim...
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
247629 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Gmail Hesabı Açma Android Telefona Mail Hesabı Oluşturma
21 Eki. 2024, 20:38 prodersler
042021 Eki. 2024, 20:39
prodersler -