leica35
leica35 (üye)
İzmir / Amatör

Kompakt Sınıfta En İyi Marka Nedir

Öncelikle iyi günler bu hafta içinde lumix fs 10 veya samsung pl 150 almayı düşünüyorum fakat teknosadaki satış elemanı ile konuştuğumda bu markalarda sadece leica ve scneider lensli olanlarının iyi olduğunu söyledi ve bana fuji kodak canon gibi markalar önerdi aslında benim için önemli olan 720p video ve canlı fotğraflar çekmesi çok kararsız kaldım hala pl 150 ve panasonic lumix fs10 arasında gidip geliyorum acaba siz hangisini önerirsiniz görüşleriniz benim için çok önemli.Teşekkürler

Tarih: 17 Haziran 2010, 19:46 - İp: 88.***.**2.152
greenpanter
greenpanter (üye)
İstanbul / Amatör

kesinlikle panasonic fs10 ...

Tarih: 18 Haziran 2010, 19:37 - İp: 94.***.**3.224
leica35
leica35 (üye)
İzmir / Amatör

Panasonicteki lens Leica Dc Vario diye geçiyor ayrıca Panasonic i önermenizin sebebi var mı fs10 un fotoğraf kalitesi nasıldır ? Ben şuan nikon coolpix 4200 kullanıyorum resim kalitesinden çok memnunum fakat eskidi 4200le elimi şiddetli derecede salladığımda net fotolar yakalıyor, bugün pl 150 ve fs10 u tekrar inceldeim ve çok şiddetli olmadan salladm ikisde net fotoğraf yakalıyamadı bide bu caihazlarda optik ve dijital sabitliyicinin yanısıra daha kaliteli otofokus olması lazım fakat net fotolar yakalıyamadı acaba nedendir ayarları mı yapılmamıştr başka sebebi mi vardır hala panasonic i n renk ve canlılık konusunda şüphelerim var sizce 320 tlye fs 10 alınır mı pişman olur muyum ?

Tarih: 19 Haziran 2010, 14:13 - İp: 85.***.**7.76
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Burakin artik yok Leica en iyi,scneider tavsiye falan olaylarini.Onemli olan lenslerde kullanilan cam yapisi,kalitesi,ozelligi ve isinlari duzgun suzen coating denilen ozel kaplamalaridir.Eskiden Leica pahali oldugu icin kullandiklari malzemede tabiki en iyisi idi.Buradan yola cikarak kucuk biir compact makinadaki lens ile,2000-3000 dolarlik lenslerin mantigini kiyaslamak cok alakasiz bir durum.O dukkanlardakilerde kulaktan duyma eski bilgileri size aktarmaktan baska bisey yapmiyorlar.Bugun lens yapisi itibari ile bircok firma cesit cesit urunlere sahip ve siz yeterki paradan haber verin.Canondaki top modelerdeki UA lens elementleri olsun,Nikondaki ED lens elementleri olsun ve yine diger markalardaki ozel yapi ve kaplamalari ile degisik degisik kalite unsurlari mevcuttur.

Tarih: 19 Haziran 2010, 16:01 - İp: 221.***.**6.23
inceoglu
inceoglu (üye)
Denizli / Meraklı

Fujifilm F200 ü araştırmanı öneririm. veya F70-F80
Bütçe sorun değil dersen Canon G10

Tarih: 20 Haziran 2010, 04:04 - İp: 95.***.**4.171
  • 1