wözlemw
wözlemw (üye)
İzmir / Amatör

Kompakt Makine Tercihi

merhaba arkadaşlar
bu tür isteklere pek cewzp yazılmamış ama ben yine de şansımı denemek istiorum makine almak istiorum yeni fakat bu konuda hiç bir fikrim yok okuduklarımdan da pek bişey anlmadım.. ben kendimce bikaç makine listesi çıkardım fakat karar weremedim sizin yardımınıza ihtiyacım war
nikon S2100
nikon 5230
fuji S2100
fuji E550
kodak easyshot ZD8612 bir de aklıma takılan nokta pilli olmalrı ama bunların kalitesini de çok beğeniorum.. en fazla 400tl y e kadar alabilirm
yardımlarınız için teşekkürler..

#wözlemw' tarafından 23.05.2010 10:26:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Mayıs 2010, 00:15 - İp: 88.***.**6.133
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

ahh ahhh..
eskiden bu forum böyle miydi..
konuların her birinde bir sürü cevap olurdu.

sevgili özlem..

bir defa 1 ve 4 nolu tercihleri kesinlikle elemelisin. bu makineler artık milatlık olmuş yahu
bayağı bir eski modeller bunlar..

ve ayrıca ben sana mini kompakt (cep modeli) önermiyorum.
kendini geliştirebilmen açısından slr like tipi olanlar daha uygundur. ve üstelik alan derinlikli fotoğraflar için, yüksek zoomlu makine daha iyi olur.

bu durumda listendeki en iyi tercih, fuji s2100 oluyor. senin için bu modeli biraz inceledim. iso800 değerindeki fotoğrafları bana gayet yeterli geldi.
bu sınıf bir makine için, yüksek isoda temiz fotoğraflar veriyor.

benim tercihim fuji s2100 olacak.
sahip olduğu extra güzel özellikleri de bir artı..

Tarih: 23 Mayıs 2010, 16:08 - İp: 88.***.**0.131
wözlemw
wözlemw (üye)
İzmir / Amatör

teşekkür ederim panctom

aslında bende fuji ve nikon L100 arasında kalmıştım..
dediğim gibi çok fazla anlamıorum makine özelliklerinden..
forumdaki arkadaşlarıma banışmak istediğim bir konu daha war.
aslında bn kompact tarzı istemıorum çekim kalitesi diğerine göre daha zayıf die ama diğerinin de kullanım rahatlığını bilmiorum hiç. piller ne kadar dayanıklı gidior bir fikrim yok...
eğer bildiğiniz bataryalı 400 tl civarı makine warsa onu da düşünebilrim..
şimdiden tekekkürler

Tarih: 23 Mayıs 2010, 17:47 - İp: 88.***.**5.134
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

herşeyden önce ben fuji s2100 ü gercekten sevdim.
eskiden fuji kullanmıştım.
renkleri çok hoş oluyor, bu bir..
ve fuji yüksek isoda nispeten temiz fotolar veriyor.

yani şu işe yarar;
zayıf ışıklı ortamlarda, flaşsız çekim yapabilirsin.
flaş, estetiği azaltan bir unsurdur. ancak hatıra tarzı çekilerde kullanılırsa uygun olur flaşı..

bu makine benden gecer not aldı. pil veya batarya olayını çok takma..

-------

bunun dışında panasonic fz18, fz28 ve fz38 serisi var.
bu 3 model de güzeldir ve batarya kullanır.
ama bunlar yüksek isoda fuji kadar başarılı değildir.
ama panasonicin fotoraf kalitesi gercekten iyidir.

acelemiz yok nasılsa değil mi? yani düşünmek için..

ama şuna kesin karar vermelisin. cep tipi minik makineleri tercih etme derim.

Tarih: 24 Mayıs 2010, 00:11 - İp: 85.***.**2.44
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Sectiginiz hicbir makinayi tavsiye etmiyorum.Beklentilerinizi siralarsaniz belki daha fazla ayrintili bilgi alabilirsiniz.Ben gun isiginda falan cekimler yaparim fazla bisey istemem derseniz Nikon S230 isinizi gorur.Ancak ben compact makinalarda Canon almanizi tavsiye ederim...

Tarih: 24 Mayıs 2010, 03:19 - İp: 221.***.**6.23
ahmet19752004
ahmet19752004 (üye)
Adana / Amatör

Bir yakınım için kompakt bir fotoğraf makinası arıyorum. Bende canon A520 var menüsü çok kolay o nedenle canon bakıyorum ancak 300-400 arası canon lar çok basit duruyor (A480-490). Teknosada Fuji AX serisi önerdiler HD video çekimi ve yeni ürün olduğu övülerek. Alacağım kişi manuel ayar vs kullanmayacağının varsayarsak hangi marka ve model tercih etmeliyim. Teşekkürler

Tarih: 24 Mayıs 2010, 13:09 - İp: 92.***.**0.234
wözlemw
wözlemw (üye)
İzmir / Amatör

çok teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için
mustafa bey ewet çok acelem yok ama bikaç hafta içinde almak istiorum çünkü bnde yeni fotolarımı yüklemek istiorum foruma...

ozansan bey bnm istediğim makine de gece,manzara,ışığın düşük olduğu yerlerde çekimnin kaliteli olmasını istiorum..ben profesyonel deilim hatta yeni başlıcam diyebilirim özlellikle slr benzeri 400tl civarın da makine istiorum çünkü daha kaliteli oluor çekimleri...

Tarih: 24 Mayıs 2010, 15:09 - İp: 88.***.**5.134
musti35
musti35 (üye)
İzmir / Meraklı

Arkadaşlara katılıyorum ben de...

Bas çek tarzı makineler yerine manuel ayar destekli makine almanız sizin yararınıza olacaktır.

Nikon kompakt makineler fotograflarda son zamanlarda kötü sonuçlar veriyor.

Fujifilm' in manuel ayar destekli makinelerini (F serisi , S serisi) tercih edebilirsiniz...
(A , Ax , J serisi ben önermiyorum)

(ahmet19752004 arkadaşımızın mesajına bir yanıt vermek istiyorum. Teknosa'da makine nasıl olursa olsun sadece Fujifilm tavsiye edilir.)

Yazdıgınız Kodak makine manuel ayar destekli fakat onun yerine aşağıdaki makineleri de size tavsiye edebilirim.

400 TL civarı Canon SX120 - (Kalem pilli)
300 TL civarı Canon A590 - (Kalem pilli)

İyi günler...

#musti35' tarafından 26.05.2010 08:53:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Mayıs 2010, 08:49 - İp: 81.***.**3.95
ahmet19752004
ahmet19752004 (üye)
Adana / Amatör

Canon sx120 600-700 civarında. Teknosada fujilerin yeni olduğu ve HD çekimi olduğunu belirterek tavsiye ettiler. Canonun kalitesini biliyorum ancak 600-700 tl veremem (Ben olsam veririm de...). Düşük modelleride hoşuma gitmedi. Fuji de HD video çekimide var. Canon A480-490 a göre Fuji tavsiye etmezmisiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Tarih: 26 Mayıs 2010, 13:26 - İp: 92.***.**0.234
musti35
musti35 (üye)
İzmir / Meraklı

Fuji A ve AX serilerinden kullanan arkadaşım oldu.
Elde yapılan (tripotsuz) gece çekimlerinde yüksek isodan ötürü fazla noise oluşuyor ve göze hoş gelmeyen sonuçlar veriyor.

Canon A480 de gece modlarında ISO max 250-400 oldugunu biliyorum.
Ve P modunda istenen iso değeri ayarlanabildiğinden gece çekimlerinde çok üzmeyecek fazla noise oluşmayan fotolar elde edilebilir.

Fakat biribirileri arasında bu daha iyidir diyemem.
İki makineyi de aynı koşullarda denemek lazım.

Ama HD video sizin için önemliyse size uygun fiyat oalrak Fuji Ax serisinden başka makine yok.

Ayrıca bir tavsiye daha; Canon A480 modeli yerine siz de A590 modeli tercih edebilirsiniz..

Canon SX120 için size bir fiyat linki: 400 TL
http://www.sahibinden.com/sifir_canon_sx120-56WQQaXQQ25847921WQQpXQQdisplayitem?

Son zamanlarda olan HD video özelliği ile ilgili bir kaç şey söylemek istiyorum.

Yıllardır kompakt fotograf makinesi piyasasında satış amaçlı bir çok yol denendi.

1.Önceleri küçücük sensörlere yüksek Mega piksel değeri bindirildi (10 , 12 , 14MP)
Piksel density değeri yükseldi.
Bunun sonucu çamur gibi , renk doygunlugu olmayan fotolar karşımıza çıktı.

2.Sonra ISO değeri ile insanlar kandırılmaya başlandı. ISO lar yükseldi , aşırı noise oluşan çirkin fotolar karşımıza çıktı.
(Unutmayın fotografcılıkta ISO kullanılan en son çaredir...)

3.Daha sonra titreme engelleme adında özelliklerle müşterinin gözleri boyandı.
Makinelerde hiçbir donanımsal titreşim engelleme olmadan, makine üzerilerine değişik isimlerle titreme engelleme özelliği var yazısı eklendi.(Bu titreşim engelleme ISO yükseltme metodu ile yapılıyor)

4.En son satış politikası ise bu:
HD video kaydı.

Makineler HD video kaydediyor ama video ve fotograf kalitesi nasıl acaba?

Kaliteli makinelere sözüm yok. (Büyük sensörlü , ISO başarımı yüksek makineler. Bunların zaten fiyatı en az 800 TL)
Sözüm 400-500 Tl ye kadar olan makinelerde fotograf kalitesine hiç bir artısı olmayan bu özelliklerle müşterinin gözünün boyanmasına...

Bu yazdıklarım sadece bir iki markaya yönelik değildir.
Genel amaçlı yazılmıştır...

Bu tür satış aldatmacalarına dikkat etmenizi öneririm...

140-150 liraya 12MP , titreşim engellemeli , ISO 3200 fotoğraf makinesi.
Sizce mantıklımı?

Tercih sizlerin...
İyi günler....

#musti35' tarafından 26.05.2010 15:50:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Mayıs 2010, 15:26 - İp: 81.***.**3.95
ahmet19752004
ahmet19752004 (üye)
Adana / Amatör

Canon sx120ıs de vizör yokmuş . Bir sıkıntı olurmu. Bazen pil zayıfladığında LCD yi kullanmayarak pil ömrünü uzatıyorumda.

Tarih: 27 Mayıs 2010, 13:30 - İp: 92.***.**0.234