omer35
omer35 (üye)
Ankara / Amatör

Kompakt Makine Seçimi İçin Öneri

Tüm herkese merhaba aranıza yeni katıldım

Kompakt bir makine almak istiyorum 300-350 TL civarı düşünüyorum
İstediğim şey manuel fokus yapamasam bile diğer manuel ayarları kendim ayarlayabilmek istediğim tarz fotoğraflar çekebilmek. Ve lens kalitesinin önemli olduğunu biliyorum, Leica (panasonic kullanıyor) Carl Zeiss (sony) , Nikkor (Nikon) gibi iyi lens kullanan bir makine ve sensörü mümkün olduğunda büyük bir makine almak istiyorum açıkçası ancak dediğim gibi öğrenci bütçesi ancak belirli bir miktara kadar el veriyor.

Daha çok doğa, manzara fotoğrafları çekmek amacım...

Önerbileceğiniz modeller /markalar nelerdir acaba ben birkaç tane buldum ama tabi nasıl oldukları konusunda pek bir fikrim yok...

Örneğin
Canon PowerShot A590 IS
Nikon coolpix p50
Panasonic Lumix Fs3

Şimdiden teşekkürler

Tarih: 20 Ocak 2009, 14:05 - İp: 144.***.**3.197
kosov
kosov (üye)
Ankara / Meraklı

arkadaşım bu fiyat aralıgında sana önerebilcegim sony bu modeli var
sony nin bir çok özelligi mevcut, verdigim linkten araştırma yapabilir ,kullananların yorumlarını okuyabilirsin

linke tıkla

onun dışada alacaksan şu markalardan başka alma

canon
nikon
sony
fujifilm

sonra başın agrır.

#kosov' tarafından 20.01.2009 17:00:04 tarihinde düzenlendi.

#kosov' tarafından 20.01.2009 17:02:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Ocak 2009, 16:58 - İp: 85.***.**9.61
omer35
omer35 (üye)
Ankara / Amatör

Öncelikle öneriniz için teşekkürler...

Güzel makine bahsettiğiniz ama maksimum çekim süresi 1/8 olarak belirtilmiş ki bununla gece fotoğrafları çekmek neredeyse imkansız

en az 8 yada 15 sn shutter süreli bir makine daha iyi olacaktır düşüncesindeyim...

Tarih: 20 Ocak 2009, 17:18 - İp: 144.***.**3.197
kosov
kosov (üye)
Ankara / Meraklı

gece çekimlerinde sabit objeleri rahatlılla çekebilirsin
ama hareketli nesneleri çekemezsin
geceleriçok fazla ışık olan bi yerde rahat çekim yapamazsın
gece modu olarak canon nun ıxus 70 ve sonra seri gayet başarılı
ama onlarda senin fiyat aralıgını aşıyor
biraz daha fiyatını artır canon al diyecegim sana ama fotografla ne kadar ilgilendigin önemli,

Tarih: 21 Ocak 2009, 10:18 - İp: 85.***.**1.146
omer35
omer35 (üye)
Ankara / Amatör

Açıkçası daha önce bir samsung bir kompakt makinem vardı ancak malesef bir çeşit yankesicilik/hırsızlık sonucu artık o makinem yok ve ben fotoğraf çekmeyi çok seviyorum.

Ve çok iyi olmayan bir makineydi ama 8 sn max çekim süresi sunuyordu.

Dediğim gibi en az 8 sn olmalı ki ben gece parıl parıl ışıkları yakalayabileyim. Makro özelliği çok iyi olmasa da olur.

Dediğiniz Canon IXUS makineyi de inceleyeceğim. Evet bütçeyi aşıyor ama bir bakacağım yine de belki diyerek. Bir de A570 ve A590 serileri var bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ayrıca bir sorum daha var canonlarda batarya ölçme mekanizması sadece bitmesine yakın haber veriyormuş var mı böyle bir durum. Bir de pilli olması dahili bataryalı olmasından daha iyi değil midir pratik kullanım açısından...

Ve son olarak bir model daha gördüm
CASIO EXILIM S880 diye
Manuel odaklama imkanı veriyormuş. Bir kompakt makinede işe yarar mı sizce (Ki bu modelin malesef max çekim süresi düşük ama sadece sormak istedim)

Teşekkürker

Tarih: 21 Ocak 2009, 12:04 - İp: 144.***.**3.197
kosov
kosov (üye)
Ankara / Meraklı

arkadaşım manual netlik özelligi eger makinada varsa tabi ki işe yarar.Ama önemli olan kullanabilmektir.Bu özelligi genellikle slr makinalarda görürüz çünkü profesyoneller kullanır,amatörler için zordur , son ürün kompaklada bu özellik mevcuttur.Benim makinam sony w170 de var ama ben otomatik kullanıyorum

diger sorun canon A seri ile ilgili
bu iki makinayı kullamadım ama arkadaşlarımdan biliyorum,gayet güzel makinlar
ve ayriyet canona prestij kazandıran modelleridir,en önemli özelliginden birisi canonun görüntü sabitleme(IS) özelligi ile titreşimleri önleyebilmendir,görüntü kaliteleride fiyatlarına göre gayet iyidir.

normal AA pillerle,lion(şarj edilebilen )bataryalar arasında ki en öenmli fark tabi ki verimidir.bataryada piller kadar ufaktır ve bittikce şarj edilip yine aynı verimi vermesi en güzel şeydir.Canon A570 ve digeri AA pillerle çalıyor bu benim için bi dezavantaj.

arkadaşım batarya durumunu gösteriyormu pek bilgim yok onu bi sorman lazım
sonylerde telefonlardaki gibi tamamen gösteriyor onu biliyorum

Tarih: 21 Ocak 2009, 16:59 - İp: 85.***.**1.146
omer35
omer35 (üye)
Ankara / Amatör

Şu 4 modelden birini almak istiyorum ancak kararsızım

Merhabalar

Birkaç alternatif belirledim ve son kez fikirlerinizi almak istedim.

Aklım Canon sx100 e gidiyor hem harika bir optik zoom yeteneği var ve görünüşü de süper ama fiyatı gerçekten yüksek ve ona değer mi bilemiyorum.

Canon A1000IS ise daha büyük sensöre sahip olduğu için düşünmüyor değilim aklımı çelen bir alternatif. Ancak yine diğerlerine nazaran daha yüksek bir fiyata sahip.

Panasonic FS3 ise fiyat ve uzun pozlama süresi ile öne çıkıyor. (Gece manzaraları çekmeyi sevdiğim için hoş olabilir ama 60sn de biraz fazla olabilir tabi )

Canon A590 ise hepsinin ortası gibi birşey...

CANON A1000 IS

1/2.3-inch ccd (+)
4X optik zoom
15-1/1600 arası pozlama süresi
465 TL

panasonic-lumix-fs3

1/2.5-inch CCD
3x optik zoom
60- 1/2000 arası pozlama süresi (+)
300 TL (+)

Canon PowerShot A590 IS

1/2.5-inch CCD
4x optik zoom
15- 1/2000 arası pozlama süresi
337 TL

Canon PowerShot SX100 IS

1/2.5-inch CCD
10x optik zoom (+)
15- 1/2500 arası pozlama süresi
526 TL

Açıkçası kararsızım her gün bir model gördüğümde kafam daha fazla karışıyor...

#omer35' tarafından 25.01.2009 01:31:07 tarihinde düzenlendi.

#omer35' tarafından 25.01.2009 01:31:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Ocak 2009, 01:30 - İp: 78.***.**3.169
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

şimdi size vereceğim linke bir bakın

link

bu makine manuel tüm ayarları yapmanıza olanak verir.
1/1.8" sensörü ve 5MP çözünürlüğü nedeni ile 13MP/cm2 piksel yoğunluğu ile güncel pek çok makinenin önündedir. (şu anda 10MP cevarı pek çok makinenin piksel yoğunluğu 36MP/cm2 civarındadır.
Makinenin objektifi Carl-Zeiss Vario-sonnar dır
Şu anda sonynin tüm kompakt makinelerinde carl zeiss vairo-tessar lens kullanılır ki sonnar lensin yanına bile yaklaşamaz.

Bu makinenin bir üst versiyonu V3 tür ve onu da 500 YTL civarı bulabilirsiniz.
Işık yetersiz olduğunda lazer pattern aracılığı ile AF yapar ki harika bir özelliktir.

Her neyse bu makine eski olduğu için muhtemelen aklınız yatmayacak ama emin olun seçenek olarak sunduğunuz tüm makineleri cebinden çıkaracaktır.

Tarih: 25 Ocak 2009, 19:20 - İp: 88.***.**0.30
tommy216
tommy216 (üye)
İstanbul / Amatör

İyi akşamlar arkadaşlar;Ben bütçeme uygun,güzel bir makina almak istiyorum.Bu son haftamı piyasa araştırması ile geçirdim.Hangi marka,hangi model,lensler,megapixeller hepsini araştırdım.Fakat yinede kendime güvenemediğimden siz üstatlara da danışmak istedim.GERÇEKTEN YARDIMA İHTİYACIM VAR!!

ÖNCELİKTE DUYDUKLARIMI DANIŞAYIM 3 MARKA ARASINDA KALDIM.

1-CANON
2-SONY
3-NİKON

CANON BİLDİĞİMİZ GİBİ BU PİYASANIN LİDERİ DURUMUNDA.FAKAT BENİM BÜTÇEM EN EN FAZLA 350 TL OLDUĞUNDAN DOLAYI BU 3 MARKA ARASINDA KARARSIZ KALDIM.
İLK OLARAK CANONLARI ELE ALAYIM.BU MARKA NEREDEYSE KUSURSUZ AMA 350 CİVARI MODELLERİ YANİ A SERİSİNDE PİL SORUNU ÇIKIYORMUŞ.(HIZLI BOŞALMA/ÇÖZÜMÜ YÜKSEK AMP.PİLLER DEĞİL 2700)
SONRA BUNDAN DOLAYI BİRAZ CAYDIM.NİKON A BAKTIM AMA DANIŞTIĞIM KİŞİLER NİKON DİGİTAL OLARAK SONY DEN DAHA GERİDEYMİŞ.SONY TERCİH ETSEN DAHA İYİ OLUR DEDİLER
BİLDİĞİMİZ GİBİ CANON VE NİKON KENDİ LENSLERİNİ KENDİLERİ ÜRETİYORLAR.AMA SONY CYBERSHOT TA CARL ZEİSS MARKA LENS KULLANIYOR Kİ BU DA EN KALİTELİ LENSLERDEN BİRİDİR PİYASADA BENDEN DAHA İYİ BİLİRSİNİZ.ZATEN MEGAPİXEL ÖNEMLİ DEĞİL BENİM İÇİN AMA KALİTELİ LENS VE GÜZEL ÖZELLİKLERİ OLSA DAHA İYİ OLUR.DEDİĞİM GİBİ FİYAT ARALIĞI 350-360 CİVARI FLN ÇOK AŞMAK İSTEMİYORUM.SİZE MODELLERDEN BAZILARINI VERİRİM SİZ ONLARA GÖRE TERCİH EDİN;
1-CANON POWERSHOT A560 249 TL
2-CANON POWERSHOT A580 279 TL
3-NİKON S51 399 TL (ÇOK ZORDA KALMASSAM TERCİH ETMİCEM.)
4-NİKON S210 349 TL(BELKİ BU OLABİLİR TİTREŞİM ÖNCELİYİLİ AMA LENS OLARAK EMİN DEĞİLİM)
5-SONY CYBER SHOT W110 299 TL
6-SONY CYBERSHOT W120 (TİTREŞİM ÖNLEYİCİLİ) 349 TL

İŞTE ÜSTATLAR GENEL OLARAK BU AMA ÖNERMELERE DE AÇIĞIM.SONSUZ SAYIDA ALABİLECEĞİMİZ MARKA VE MODEL VAR AMA ÖNEMLİ OLAN BİZE UYGUN OLANINI ALMAK.AYRICA BELİRTMELİYİM Kİ MANZARA,YAKIN ÇEKİM,GECE MODU OLARAK DA DEĞERLENDİRİSEK HANGİSİ DAHA İYİ OLUR.GERÇEKTEN YARDIMA İHTİYACIM VAR ACİL!!! TEŞEKKÜRLERRRRR

Tarih: 27 Ocak 2009, 17:48 - İp: 85.***.**6.115
jimbo
jimbo (üye)
İstanbul / Amatör

ben de senin gibi bir Coolpix S1.le başlamıştım. P50 P80 S200 serisi hepsi sana uyar. ama yurtdışı bağlantın varsa kesinlikle D40 SLR al 400 USD

Tarih: 1 Şubat 2009, 11:43 - İp: 85.***.**9.43
  • 1