Fotoğrafçılık Forumları
Kompakt Makine Önerisi
arkadaşlar yakınlaştırması yüksek, manuel ayarlara izin veren, uzun süreli pil ömrü olan, uzun süre sorun çıkarmayacak, kaliteli kompakt makine önerileriniz nelerdir? iyi video çekimi olursa da fena olmaz hani
başlarda canon sx210'a bakıyordum, onun da her açılışta çıkan flaşı kullanışlılık açısından pek hoş değil gibi.
sonrasında canon g11, panasonic tz7 ve panasonic tz10 önerileri geldi bir arkadaşımdan
şimdi de foruma göz attığımda panasonic lx3, panasonic lx5 gibi modellerden oldukça bahsedildiğini ve inceleme sitelerinden de övgüler aldıklarını gördüm. Fakat yakınlaştırmalarının düşüklüğü sorun olur mu diye düşünmekteyim.
bir de fujifilm f300exr ve az önce biraz incelediğim canon sx20 modelleri de var listede.
Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
malkocy ayrıntılı yanıtlarınız ve yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.
lx5 ve g11'i iyice inceleyeyim en iyisi.
açıkçası benim için yüksek yakınlaştırma önemliydi burada konuyu açana kadar, fakat verdiğiniz bilgiler ışığında diğer ayrıntılara kaliteye daha fazla önem vermeye başladım diyebilirim. bu kadar ayrıntılı bilgim yoktu fotoğraf makineleri ile ilgili.
yine bütçem dahilinde alabileceğim modelleri biraz daha gözden geçirmemde fayda var.
evet o makine farklı bir kategoride gibi geldi bana da, o yüzden fazla yorum yapamadım. yurtdışı bile olsa aşıyor dediğiniz gibi
Rica ederim.. Ayrıca bu listeye Canon S90'ı da eklemek gerek. Dün çarşıda inceledim makineyi, hemen arkasından da biraz araştırma yaptım. S90'ın çektiği fotoğraflar da derinlik, renk ve netlik bakımından oldukça iyi. G11'den daha ucuz olmasına rağmen belki G11'den daha iyi ve hafif bir makine.
Bakınız burada ingilizce incelemesi ve örnek fotoğraflar da var;
Canon S90 Örnek Fotoğraflar ve İngilizce İnceleme
Ayrıca burada da Türkçe inceleme var;
Canon S90 Türkçe İnceleme
Bilginize..
aklımı karıştıracak bir model daha
ne çok iso oranı var onun öyle, bu bir artı mıdır bir fotoğraf makinesi için?
http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/2244-2245-2590-2520.html
peki g11 ile karşılaştırma yapılsa artılar eksiler ne olurdu acaba?
ingiltereden 700 TL civarına denk getirilebiliyor.
http://www.amazon.co.uk/Canon-PowerShot-Digital-Megapixel-Optical/dp/B002LSI1I2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1281089467&sr=8-1
ben bu modeli de inceleyeyim en iyisi
benim yüksek yakınlaştırma da yalan oldu
Sensör büyüdükçe, daha yüksek ISO değerini kaldırabilir. Ama tabii, üst sınıf DSLR'lardaki gibi bir gren engelleme bekleyemezsiniz. buna karşılık bu boyutlardaki sensörlü makinelerdeki gren önleme, küçük kompakt makinelere göre daha başarılı. G11'i S90'a kıyaslarsanız, S90'daki lens daha fazla açılabiliyor, yani daha fazla ışığın daha az zamanda içeri girmesine izin veriyorsunuz. Bu da loş ortamlarda işinize yarar. Ayrıca S90 G11'e göre daha hafif.
S90 daha hafif, G11'in ekranı yerinden oynatılarak döndürülebiliyor. Bu Makro çekimlerde, veya yukarıdan bakış açılarında size kolaylık sağlasa da bence elzem değil, kişisel tercih meselesi. G11'de iso ayarı için ayrı bir teker var. S90'da bu teker ayrı olmasa da kendiniz bu fonksiyona lensin etrafındaki bileziği atayabilirsiniz. G11'de ayrıca bir de pozlama telafisi tekeri var. G11'de manuel fokus seçeneğiniz var, ama bu pek kullanışlı değil. Artık yeni odaklama sistemleri çok başarılı, çok nokta odaklama sistemi ihtiyaçlarınızı görür bence.
G11'de lense ilave aparat takarak daha fazla yakınlaştırma sağlayabilirsiniz
Eklediğiniz karşılaştırmaya ek olarak; Canon'un bu modellerinde düşük ışık moduna aldığınızda, ISO değerini 12.800'e kadar çıkarmanız mümkün. Tabi bu tarz makinelerde b kadar ISO'ya çıkmak fotoğrafınıza gren olarak yansıyacak.
Kısacası, daha ufak kolay taşınabilir bir makine istiyorsanız, S90, ama daha profesyonel denen türdeki makine hissini istiyorsanız G11 derim.. Sonuçta makineyi sizin de beğenmeniz gerek. Belki görüntüsünü beğenmezsiniz, elinize aldığınızdaki hissi beğenmezsiniz.. O yüzden sadece öneri alın, ama kararı kendiniz verin..
#malkocy' tarafından 07.08.2010 19:42:40 tarihinde düzenlendi.
açıkçası s90 daha iyi görünüyor benim için. biraz daha küçük olması ve g11'e yakın özellikleriyle kaliteli bir kompakt makineye benziyor.
elbette fikir alışverişinde bulunuyorum, daha doğrusu bilmediklerimi sorup öğreniyorum ve karar yine bana kalacak. bilgilerinizi paylaştığınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim, sayenizde fotoğrafçılık ile ilgili birşeyler öğrendim. mesela yüksek yakınlaştırma herşey demek değilmiş
şu an s90 daha ağır basıyor, başka bir makine ya da olumsuz bir yönü denk gelmezse bu makineyi almak için çalışmalara başlarım gibi görünüyor, malum Türkiye'de 1200 TL'ye kadar çıkan bir fiyatı varken İngiltere'de 700 TL civarlarına alınabiliyor.
Dışarıdan getirmek zor ise, internet sitelerinde satan kişiler var Türkiye'de.. Onları da deneyebilirsiniz. Spot fiyatına satılıyor.. Bu kişiler de kendi kaynakları sayesinde yurtdışından getirdikleri makineleri satıyorlar..
sakın kompak alma. bişeye benzememekteler. like al.
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Sn. Pheomis,
Siteye yeni üye olmuşsunuz, ve üye olur olmaz herkese "noktanokta" sitesinden ilanlar vermişsiniz. Bu sitenin reklamını mı yapmak istiyorsunuz?
#malkocy' tarafından 12.12.2010 07:46:58 tarihinde düzenlendi.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2203221 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
İos 18 Güncellemesi İphone Hesap Makinesi Özellikleri
09 Oca. 2025, 14:50 prodersler
019409 Oca. 2025, 14:50