burakerenn
burakerenn (üye)
İzmir / Amatör

Kodak Ve Canon?

Ya aslında tüm forumu karıştırdım ama cevabımı alamadım. Sorum da şöyle;
500 ytl fiyatı dolaylarında bir makina alacağım. Asıl önemli olan konu ise manuel çekim yapmam. Aslında tatmin olduğum şey de A85 ti. Kullandım da. Ama herşeyi bozan şey dün gördüğüm kodakların fiyatlarının düşmesi oldu. Şu anda kafamı kurcalayan iki makina var ve yaklaşık özellikleri aynı.

1)- Canon A85
2)- Kodak DX7630

Başka önerileriniz olurda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.

Saygılar...

#burakerenn' tarafından 22.03.2005 19:08:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Mart 2005, 19:07 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

mercedesle toros?


merhaba ben a85 alderim bulabilirsen a80 al...

 

Tarih: 22 Mart 2005, 19:31 - İp: yok
burakerenn
burakerenn (üye)
İzmir / Amatör

Peki mercedesle toros derken kodak 7630 kullandın mı hiç, ya da biliyormusun çekim kalitesini, özelliklerini falan? Yoksa Canon`un olduğu için mi böyle diyorsun?

 

Tarih: 22 Mart 2005, 19:52 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

benim şu an makinem yok sen hiç a80 kullandınmı=?

 

Tarih: 22 Mart 2005, 19:54 - İp: yok
burakerenn
burakerenn (üye)
İzmir / Amatör

a80 kullanmadım ama a85 kullandım. Kodak da kullanmadım ama özellikleriyle gayet şahane bir makine gibi gözükmekte. Kendi Li-ion pilinin olmasıyla artısına artı katıyor. Bu makinayı prof. olarak kullanan var mı? Bunu soruyorum. Sen neye dayanarak a85 diyorsun bunu da soruyorum.

 

Tarih: 22 Mart 2005, 23:33 - İp: yok
nick
nick (üye)
Kayseri / Meraklı

merhabalar;
Bende 500 YTL civarında bir makine arıyorum, aynı dertten bende muzdaribim, fanatik canon ve nikoncular arasında kaldım. Kodak yazmışşsın, ilgimi çekti bende Easyshare Z740 modelini çok beğendim, kuş fotoğrafları çekmek istediğim için optik zoom'u yüksek bir makine arıyorum bu makinede de 10X op. Zoom var. Kodak da bence iyi bir marka ve amatör birisi için nikon yada canon olmasada olur diye dşünüyorum.

 

Tarih: 22 Mart 2005, 23:51 - İp: yok
burakerenn
burakerenn (üye)
İzmir / Amatör

Ya ben de baktım z740`a da karıştırdığım kadarıyla onda tam manuel çekim yok. Yani herşeyi ayarlayıp ya diyaframı ayarlamıyorsun makina kendisi veriyor değeri, ya da enstantaneyi. Bilgün olsun.Ayrıca yok amatör biri olmak değil olay. Tamam Canon süper makina. Kullandım ben de biliyorum. Ama Kodak`ın da o kadar kötü olmadığını düşünüyorum. 7630 kullanmadım bilemem. Bu olay bir ara da AMD `de vardı. Tüm forumlar AMD`cilerle dolmuştu (bende AMD kullanırım bu arada bilginiz olsun). Burada da Canon. Tamam da körü körüne Canon demeyelim. Varsa iki makineye de bir el değmişlik, ya da 7630 kullanan bilgi istiyorum hala...

 

Tarih: 23 Mart 2005, 00:11 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

hocam ben o makinelerde dahil bir sürü mk. kullandım neyse konu bu değil ben iyiliğin için söylüyorum. beni bilen bilir zaten.

özelliğine bakarak mak tercih etme ben herkeze makineyi önce bi kullan demişimdir ben o dediklerimi kullandım ve bu yüzden sana onları öneriyorum a85 değilde a80 bulursan al az para vermiyosun çünki. yada bana ne olarak kullanacağını söyle sana ona göre makine önereyim... net görüntü istiyosan o paraya a80 al derim. olay bundan ibaret ok?


birde "Bu makinayı prof. olarak kullanan var mı? Bunu soruyorum." demişsin bu makineler pro değil hatta alakası bile yok. buyüzdendirki profesyönel olarak kullanan olduğunu sanmıyorum...


#tembeleryk' tarafından 23.03.2005 00:39:01 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Mart 2005, 00:33 - İp: yok
burakerenn
burakerenn (üye)
İzmir / Amatör

Makinanın ne olduğunu biliyorum merak etme. Kastettiğim de o değildi. İşten anlayan birinin elinden geçti mi onu kastediyordum. Ben tatmin edici bir cevap alamayacağım herhalde.

 

Tarih: 23 Mart 2005, 12:39 - İp: yok
karde
karde (üye)
Karabük / Amatör

burakerenn K0dak DX 7630 hakkında kullanıcı bilgisi istemişsin ben 1,5 aydır kullanıyorum forumuda 1 yılı aşkın zamandır takip ediyorum öncelikle aldığım için söylemiyorum makina mükkemmel fotoğraflar çekiyor ve manuel özellikleride ileriye dönük prof bir mak almak isteyenler için iyi sitedeki kodak anti sempatisinin kodağın önceleri dfm ye önem vermemesinden (Dünyanın en büyük ve en çok satan 35 mm amötör fotograf mak satıcısı olmasından olsa gerek) adı kötüye çıkmış ağzıyla kuş tutsa olmuyor eski izlenimleri silemiyor eğer forumdaki yazılanlara kalsaydı canon A85 alıyordum (Dayımıın oğlunda var makinayı biliyorum kullandım) ama kodağın bu piksel canavarı DX7630 makinasını inan çok inceledim deni tatmin etti aldığımada memnunum özellikle manuel çekimleri mükemmel gece evde flaşsız çekim yapıyoru çok doğal oluyor kendimi geliştiriyorum buarada makinayı (megapixel) denen sitede inceledim bak istersen makinayı övmüş. sen bence forumdakilere fazla kulak asma derim makina mükemmel diyebilirim arkadaşlar bana kızacak ama öyle ne yapıyım bir kere incelesinler ondan sonra yorum yapsınlar bilgi ewdinmek istiyorsan her türlü soru sorabilirsin kodak yada başka mak. hakkında 1,5 yıldır inceliyorum biraz ince elerim sık dokurum

 

Tarih: 23 Mart 2005, 13:29 - İp: yok
burakerenn
burakerenn (üye)
İzmir / Amatör

Eyvallah karde ya. İşte aradığım böyle yorumlar. Sanırım karar verdim zaten, Kodak alacağım. Beni şimdilik tatmin edeceğine inanıyorum. Henüz siparişi vermedim gerçi de belki video kamera olarak da kullanmaya başlarım hem aleti. Ama hala tam karar veremedim. Aydınlar da da yokmuş zaten. Neyse gelse de alsak bari..

 

Tarih: 23 Mart 2005, 14:03 - İp: yok