ffa1947
ffa1947 (üye)
İstanbul / Amatör

Kodak P850, Sony Dsch1, Canon S2 Is

Merhaba:
Kodak P850, Sony DSCH1, Canon S2 IS, Canon Pro1 kit(yeni olabilir.)

Bu makinalardan hangisini almami onerirsiniz. Tesekkur ederim

#ffa1947' tarafından 08.09.2005 22:18:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Eylül 2005, 22:11 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşım size bir cevap yazmak istedim fakat H1 ve S2 okadar çok konuşuldu ve kıyaslandı kı Forumda aratabilirsin sayfalarca tattışıldı

http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=5257

http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=5081

http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=5036

bu linklerden de bakına bilirsin

Tarih: 9 Eylül 2005, 00:44 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

Sony DSC-R1..
(bu makine hakkinda dslr alma bolumunde konusuyoruz.. bekleriz..)
..hatta bana kalirsa bir sure daha beklemek en iyisi.. cunku yakinda canon ve nikon da sony'e rekabeten benzeri bir makineyi piyasaya surecekler.. (insallah..)
..
bana kalirsa pro1'i listenden cikar.. cok eski bir model artik. ki her an pro2 gelebilir..
kodak p850'de raw modu var ki canon s2 ve sony h1'da yok.. ama hem canon s2 hem de h1 cok tutulan makineler..
.. aslinda iki tercih yapabilirsin.. ya 12x zoom'lu bir makine secersin (yani canon s2 veya sony h1 gibi) ya da bir ust sinif makinelerden birini secersin (canon pro1, kodak p880 veya sony R1 gibi..).. kodak p850 ise tam ortada gibi bence..
ama iste bir ust sinif makine sectiginde zoom'dan oluyorsun.. son karari sen vereceksin..

Tarih: 9 Eylül 2005, 11:26 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bu arada foruma hosgeldin ffa1947..

Tarih: 9 Eylül 2005, 11:38 - İp: yok
ffa1947
ffa1947 (üye)
İstanbul / Amatör

Yanitiniz icin tesekkur ederim. Dun uye oldum.Makinalari arastirma firsatim olmadi. Bir ust sinifdaki makinalarin fiyatina bir bakacagim. Benim bahsettigim makinalar 500 dolar civarinda. Su an yurt disindayim. Tekrar gorusmek uzere

Tarih: 9 Eylül 2005, 18:51 - İp: yok
ffa1947
ffa1947 (üye)
İstanbul / Amatör

Hos bulduk tesekkur ederim

#ffa1947' tarafyndan 09.09.2005 18:53:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2005, 18:52 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

sony ne yapmış öyle r1 .Öggghh. Ne işe yarayacak bu makina. bence çok mantıksız.Yaramaz bence .slr alırım daha iyi.
Bence kodak hala sony veya canon ile yarışacak durumda değil.onun için h1 veya s2 bence.pro 1 eskedi.

Tarih: 9 Eylül 2005, 19:15 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

miden mi bulandi pazarbey?..
..
R1'i gorunce ben de hemen tepkiyle karsiladim (diger yandan hakkinda yazilan butun degerlendirme ve konusulanlari da okudum.. hatta katildim..), ise yaramayacagini dusundum.. ama simdi gorebiliyorum ki R1, aslinda harika bir makine..
gecen senenin en iyi modellerinden biri olan olympus 8080'in de 5x zoom'u vardi.. ama iste o zamanlar, simdiki gibi 12x zoom cilginligi hat safhada degildi..(veya en azindan bana gore..)
neyse.. ben de hatta aldim alacaktim 8080'i.. ama almadim, cunku dslr cilginligim basladi..
bir tek eksisi, video olayi olmamasi.. ama diger butun yonlerden harika bir alet.. (video olmamasinin da nedeni buyuk sensorunun olmasinin ve surekli netlemede isinma problemlerinin olmasindan kaynaklaniyor.. diger yandan "live preview" ozelligi var..)..
bir dslr body fiyatina ama yaninda 24-120 f/2.8-4.8 objektifi ile.. 24-120 araligini hangi dslr objektifleri ile doldurabilirdin bir dusunsene.. en azindan iki objektif gerekli.. o zaman da fiyat, R1'in iki kati olurdu..
R1, 24-120 ile yetinebilecekler icin cok iyi bir secenek..
ayrica sekli de hos.. hem konica z serisi gibi bir gorunume sahip hem de medium format kamera gibi gorunuyor.. hem de cok orijinal..
..
tabii canon ve nikon'un, R1 olacak cevaplarini cok merak ediyorum.. bakalim neler olacak..
..........
senin midenin bulandigi kodak, bugunun iki buyuk sensor ureticisinden biri dunyada pazarbey.. her ne kadar kodak p850 ve p880 hakkinda fazla konusulmus olmasa da forunda, her ikisi de iyi makineler.. ozellikle p880 modeli, R1'a cok benziyor gibi.. ccd buyuklugunu hala daha bilmiyorum p880'in.. hicbir yerde rastlamadim, sadece ccd diye geciyor.. neyse..

Tarih: 9 Eylül 2005, 19:47 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sayın dadanagast abim;
Japan gevuru kadar akıllı ve pazarlama tekniklerini bilen bir millet yoktur dünyada. Casio nun bir saatini aldım.Baktım aynı modelin başka bir özelliği olanı var.Fakat ondada bendeki özellik yok.Kalan herşiyi aynı.Hop onu sat onu al.Sonra ötekinin özelliğini beğen tekrar sat al.Bir bana 3 tane saat sattı.
Adamlar ne yapaarsa iyisini yapıyor.Tabi alışılmış olmayanlar insana gari pgeliyor. Mesela ford focus sıradışı dizaynı nedeni ile yadırgandı, fakat sonra çok tuttu. sony de öyle.Vardır bir düşündükleri.Ama bu fiyata ve objektif ile pahalı geldi bana.Bilemiyorum.BEn sizin gibi değilde normal bir kullanıcı gözüyle bakıyorum.Topkı objektifleri bkatığım gibi Yalnı birşeyi çok iyi biliyorum.Cmos ccd ye fark atar.fotoğraf kalitesi bakımından.Bu kesin.
bay eastman ise ilk digital makinayı yapmasına rağmen bu yarışta geride kaldı gibi.Hala titreşim engellme sistemi koymadılar.Belki zor bir teknoloji olabilir ama bence bu sınıf makinalarda şart.
serbest kürsüyede bir bak.Saltiks bey kayıp senden şüpheleniyorum. En son seninle tartışmıştı!!!!

Tarih: 9 Eylül 2005, 23:42 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pazarbey valla masumum..
..belki de tartismadan dolayi su anda ingiltere yollarindadir.. ve belki de yakinda ben birdenbire kaybolacagim...
saka bir yana, ben kaybolsaydim eminim hic bu kadar telaslanmazdin pazarbey..

Tarih: 9 Eylül 2005, 23:48 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

rica ederim sayın dadanagast abim.
Ne demek telaşlanmazdım.Ben ayrılan giden her arkadaş için üzülür ve telaşlanırım.Hatta ayrılan bazı arkadaşlarla hala mesajlaşırız.
Saltiks fotoğraf yorumlarının vazgeçilmeziydi.Sen ise forumların vazgeçilmezisin.Elbette gittiğinde ararız ve dahi tararız.
Hepinizi seviyorum.

Tarih: 10 Eylül 2005, 00:00 - İp: yok