Fotoğrafçılık Forumları
Kodak P712 Ve Diğerleri
Herkese selamlar.. Kodağın p712 modeli ile ilgili fikirlerim tamamen değişti, ben şahsen önermiyorum bu modeli artık!
"p712 KÖTÜ BİR ÜRETİM HATASI GİBİ BİRŞEY! BİR ZAAF!
Bu kodak firmasını kötülemek olmasın,yanlış anlamayın. Sadece bu modeli beğenmiyorum artık. Kodakın 5 megapiksellik z740 modeli bile, bu 7 mplik p712 ye basar.
Bazı linklerden p712 ile çekilmiş fotoğrafları inceleme imkanı buldum.Fotoğrafları büyütünce resmen kötü !! İnanamadım! Büyütünce ağaç yaprakları, buğulu,flu, sanki buzlu camın arkasından bakılıyormuş gibi.. Adeta suluboya ile yapılmış gibi..
Ama tekrar söylüyorum.Kodak kötü değil kesinlikle.. Ama bu p712, nasıl olduysa üretim hatası gibi birşey!! Ben beğenmedim. Merak edenler "photographyblog.com" sitesinden bakabilirler. Veya "dpreview" de de vardır tahminim.
Kodağın p880 en başta olmak üzere, z612, z740 ve p850 modelleri güzel bence.. Ama kodağın renk olayına kesinlikle HAYRANIM! Özel renk çipi ile fotoğraflar tadına doyulmaz renklerde çıkıyor.
#panctom' tarafından 26.03.2007 09:56:47 tarihinde düzenlendi.
Teşekküre gerek yok. Biz bilebildiğimiz kdarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz sadece. Umarım kendin için doğru olan seçimi yaparsın. Selamlar...
Fz 7 herşeyiyle çok iyi.. Görünüm 10 numara.. Özellikler de iyi.. Fakat bazı arkadaşların "bu modelde zaman zaman noise olabiliyor" demesi biraz canımı sıktı.Gerçi aynı sorun s3 te de varmış. Yani s3 bazen ne kadar noiseli çekebiliyorsa fz7'de de o kasarmış. Hatta bir arkadaş s3te noisenin daha fazla olduğunu iddia ediyor.
Diğer tereddütüm fz7 renkleri itibarıyle doğal renkler veriyor.Yani dilediğimiz zaman yüksek renkli çekim yapamıyoruz.Fakat fz7 dosyasını kapatmadım.Fz7 kullanıcılarından veya bilenlerden öneri bekliyorum.
Benim ilk aradığım şart 12x optik zoom illa ki olmali.. Bu yüzden adaylar sınırlı haliyle.. Video da önemli ama zaten hepsinde video var.Kısa çekim yapıyorsa da 2 gb hafıza kartı alırım artık..
selam panctom s3 te noise un daha fazla olduğuna inanmam video da artı olarak stereo kayıt olması çok iyi bide bu var.
Her makinenin eksileri var yaa.. Asamın kafası gerçekten hallaç pamuğuna dönüyor. s3'ü 2 gb hafıza kartıyla alıp video sorununu çözdüm diyelim.. Ama herkesin hemfikir olduğu bir mevzu var. O da lcd ekranının kötülüğü.. Ayrıca İzmir'deyim ya, makinenin İstanbul dışında servisi yokmuş.
AZYA bir yazında gördüğüm kadarıyla "günde 50-100 müşteriyle ilgileniyorum" demişsin. Fotoğraf makinesi satışı mı yapıyorsun?
Öyleyse senden doğru tespitler almak mümkün.. s3 lcd çok mu kötü?? İsoyu yükseltip te noise olmadan çekim yapmak mümkün mü s3 te..?
aslnda evet a520 nin ki kadar bile iyi değil çünkü geçen gün s3 le bikaç foto çektim ve aynı kartı a520 ye taktım a520 nin lcd sinde fotolar daha canlı gözüküyo s3 te ise biraz soluk ama tabiki bu çıktıda veya bilgisayarda farketmiyecektir...bu arada evet makine satıyorum...iso olayonda ise yüksek isoda tabiki noise olucaktır ama rakiplarine göre daha az olucaktır...hatta sana çektiğim fotoları gönderebilirim bile istersen...
Tabii ki sevgili AZYA;
Çektiğin resimlerden yollarsan sevinirim. Hatta sadece s3 değil, tüm mevcut modellerin, hangi resimleri varsa, yollarsan sevinirim. Altlarına hangi model olduğunu da belirtir misin?
tesekkürler..
ben hala s3ün fz7den daha noiseli çektiğini iddia ediyorum. hatta ilk ben iddia etmiştim. kaynağımda dcresource.com oradaki incelemelerden bakabilirsiniz
selam
sayın ahmetdemir bende size bir link veritim bide buna bakın belki o zaman s3 ün iso konusunda daha performanslı olduğuna inanırsınız...panctom bu linki sende kontrol et.
http://www.dpreview.com/reviews/canons3is/page12.asp
#azya' tarafyndan 23.09.2006 14:54:06 tarihinde düzenlendi.
FZ7 ile ilginenler benim portfolyoma baksınlar. 4-5 foto hariç diğerleri fz7 ile çekildi. noise sorunu iso 80 de sabit kalırsa sorun olmaktan çıkıyor. elbette dslr performansı beklememek gerek. ancak bu küçük dev gerçekten iyi bir makine. pil konusunda içiniz rahat olsun yedek pile ihtiyaç bırakmayacak kadar iyi gidiyor şarj. istenirse devam edebilirim...
Sevgili arkadaşlar;
Ahmet arkadaşın verdiği linkten incelemeler yaptım. Evet belli bir noktadan sonra yüksek isoda fz7 daha azmış gibi görünüyor ama.....
Bunu görüntünün netliğinden de çalarak yapıyor. Yani makina kendi sistemiyle noiseyi azaltmış ama netliği de azaltmış. Bu olay şu oluyor; Benim bilgisayarımda kullandığım bir program var, karlanmayı giderici.. Bunu kullandığım zaman karlanma biraz gidiyor ama netlik te karlanmayla birlikte yavaş yavaş azalıyor.
Fz7 de aynısı olmuş. Hele 800 iso değerinde karlanma bayağı azalmış ama netlik tamamen kaybolmuş.Ayrıca s3 ile fz7 kıyaslamasında birşey dikkatimi çekti. Bu forumda birkaç gün önce tereddüt olarak yazmıştım. Fz7 de yüksek "renkli format yok" diye.. s3 ile fz7 nin renklerini yanyana koymuşlar.Fz7 biraz soluk kalmış renk canlılığı yönünden.. s3 renkleri itibarıyla daha doygun, daha tatlı..
Ahmet sana teşekkürler ilgin için.. Fz7 aslında iyi ama sadece iso 80 ve 100 değerlerinde..
Sudulus kardeşim, senin Fz7 resimlerini zaten çoktaaan incelemiştim, bu makinaya ilgi duymaya başladığımda.. Bazılarını özellikle beğenmiştim hatta.. Yenilerini bekleriz..
Azya; Hani bana örnek fotolar yolluyordun?? Haa bir de s3 netlik yönünden sony h2 nin biraz altında.. Bu durumda adaylarım arasındaki h5 + puan kazandı..
Ahmet'in verdiği linkten (sağolsun) bir sayfada, çok sık çizgili, çizgilerin yavaş yavaş seyreldiği bir kağıdı fotoğraf çekmişler.
S3: çizgiler sık yerinde yapışık ve bütün gibi görünüyor.
H2: çizgiler sık yerinde bile aralarındaki ince boşluk görülür biçimde, tane tane..
FZ7: çizgiler tane tane ancak, renk diğerlerine oranla biraz cansız..
ACABA H5 Mİ KAZANACAK? Ama daha 1 ay sürem var, arkadaşlardan fikir devamı bekliyorum.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Kodak 35 Lik Film Hakkında Yardıma İhtiyacım Var.
13 Ara. 2020, 02:50 alicgrdmr
2207710 Oca. 2021, 03:14
tugbakuren -
-
-
-
-
Kodak 305 Termal Baskı Ayarları Lütfennn
01 Oca. 2014, 10:45 erkantire
131582506 Haz. 2016, 15:35
ofb37 -
-