Fotoğrafçılık Forumları
Kodak Dx7590 - Kodak Z740
Amotör bir meraklı olarak uzun vadede makinanın beni götürmesi konusunda karar sıkıntı yaşamaktayım.
Amatör bir bakış açısıyla baktığımda Z740 modelini fiyat/performans açısından DX7590 dana iyi görmekteyim.
DX7590 la -Z740 arasında ördüğüm en büyük fark Dx7590'nın
manuel netlik özelliğiinin olması.
Manuel netlik ileri amatör fotoğrafçılıkta önem teşkil edebilecek bir özellik midir ?
Bu konuda bilgi sahibi olan ve paylaşan herkese şimdiden teşekkürler.
z740 hiç bir özelliğiyle dx7590'dan daha iyi bir makine değil. kodak z serisini daha düşük fiyatlı ürün kategorisinde çıkardı. lensi, lcd ekranı vb. daha düşük kalite.
ama yine de o paraya alınabilecek 10x optik zoom'lu tatminkar bir makinedir. bir amatörü fazlasıyla memnun eder.
dx7590 için de kalkıp da 800-900 ytl vermek akıl karı değil...
imagining-resource da iki kamerayı değerlendirmiişler
Z740 bir çok alanda Dx7590 dan iyi gibi gözüküyor. Tek eksisi manual focusunun olmaması.
Benim merak ettiğim manuel focusun olmaması ileri amatör fotoğrafçılıkta önemli bir eksiklik yaratır mı ?
merhaba,
iste amator olun ister profesyonel slr yada dslr kullanmadiginiz surece manuel netlik hemen hemen hicbirisinize yaramaz.cunku kullanisli bir ozellik degildir.
kodaktan once bu fiyatlara alinabilecek daha bircok makine var butun markalari saticida gidip gorerek incelemenizi oneririm.
Mesela ne alınabilir önereceğiniz nedir.
1.secenek:benimtercihim minolta yada olympus yonunde olur.
2.secenek:fuji
secenekler uygun fiyetli yuksek zoomlu makine istediginizi dusunerek yazdim.
manuel focus özelliği 7590da da yok. diğer yandan, diğer arkadaşın önerilerine pek de kulak asmayın. fuji kodaktan daha iyi bir marka değil ve türkiyede pahalı satıyorlar ayrıca. dandik s5500'ü bile 850 ytl'ye satıyorlar (abd'de 300 $) olimpus fena değildir ama servisi yok türkiyede. dolayısıyla z740 veya 500-550 ytl'ye bulabilirseniz kodak dx6490 alabilirsiniz (10x optik zoom'lu olarak).
Gösterdiğiniz ilgiden dolayı herkese teşekkürler
http://www.digitalcamerainfo.com/ratings.php
Bu site konuştuğumuz bütün makinalar değerlendiirilmiş
Baktığınızda sizde göreceksiniz ki z740 5.sırada yer alıyor ki ilk dört sıradaki makinalar fiyat açısından z740 dan çok daha fazla.
Yaptığım araştırmalar sonucunda Panasonic Fz-5 modelidie dikkatimi çekti. Tabi makinalara amatör gözle baktığım için pek emin olamıyorum. FZ-5 hakkında fikirleniz varsa paylaşmaktan mutlu olurum.
Herkese yenide teşekkürler
cio arkadaşımız manuel netliğin netliğin hiç bir işe yaramayan çok menem birşey olduğunu yazmış. Tabi ki eğer otomatik çekim yapacaksan manuel netlik hiç bir işine yaramaz ama escalde sen de alırsan göreceksin ki manuel netliğin gerçekten gerekli olduğu durumlar da vardır. ( dx6490ımda manuel netlik yok ve sıkıntısını çekmekteyim ) yok oraya focusu kitle buraya focusu kitle derdinden kurtuluyorsun en azından. Ama şöyle ki; aradaki fark manuel netliğe değer mi? Bunu senin ölçüp biçmen lazım. Kişisel olaraksa 740`ın gerçekten kalitesi düşük 7590`dan ve bence ikisi arasından tercih 7590 tabi eğer paran varsa.
Bu arada Fujı s5500 ü de önerebilirim. Gayet güzel bir makine. Bir gözat istersen.
merhaba z740 bende kullanıyorum yeni aldım ve bence çok ii makina en azından amatör biri için bire bir manuel netliğe gelince evet bazı durumlarda çok işe yarayabiliyor ama yeni başlayan biri için pek kullanışlı bişey değil yani amatör biri nin pek fazla kullanacağı bişey değil o yüzden pek bi eksikliği olacağını düşünmüyorum ama özellikle lens konusunda dx7590 daha ii bi makina lensi daha ii z740 a göre ama bi dez avantajı var kalme pil kullanamıyosun dx7590 da ki bence z740 ın en büyük artısı bu..
iki makine arasında ki en büyük fark lensleri. 7590'da schneider lens var.. önemli bi ayrıntı..
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Kodak 35 Lik Film Hakkında Yardıma İhtiyacım Var.
13 Ara. 2020, 02:50 alicgrdmr
2207410 Oca. 2021, 03:14
tugbakuren -
-
-
-
-
Kodak 305 Termal Baskı Ayarları Lütfennn
01 Oca. 2014, 10:45 erkantire
131581106 Haz. 2016, 15:35
ofb37 -
-