saltan
saltan (üye)
Kocaeli / Amatör

Kodak Dx7590

artık 1 7590ım var
ama bunun için hafıza kartı almak istiyorum
Ultra II kartı destekliyormu acaba kullanan varmı
yedek batarya nerden bulabilirim
kullananlar memnuniyeteni yazabilirse sevinirim dostlara şimdiden çok teşekkürler

Tarih: 29 Haziran 2005, 08:40 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Hayırlı olsun saltan. İkametin neresi bilmiyorum ama Ankara'da yanılmıyorsam Tripod' da var ve yaklaşık 50- 60 YTL. Bende de 6490 var (bataryaları aynı), geçen sene araştırmıştım ordan biliyorum. Şmdi sana yedek pil işini 5-10 YTL' ye halletmen için hayatının bilgisini veriyorum, dikkatli oku: Orijinal pilini alıyorsun eline ve bir cep telefonu aksesuarı satan bir dükkana giriyorsun. Dükkan sahibinden bütün NOKİA telefonlarının pillerinden bir tane istiyorsun. Elindeki orj. pilin 3 adet temas pin aralıklarını bütün numunelerle karşılaştır. Hangi model olduğunu hatırlamıyorum ama biraz eski bir modelin pinleri ve voltajı kodakla aynı. Nokia pilin ebadı orjinalden biraz ufak ve daha ince. Ben Nokia pilin yan tarafına ve üstüne pleksi malzeme yapıştırarak orj.'le aynı boya getirdim ama istersen öylece de kullanabilirsin. Yalnız mutlaka yapman gereken bir şey var:
Nokia bataryanın orta pini birbirinden ayrı iki küçük parçacıktan oluşmaktadır; bunları yapabilirsen ya sen dikkatlice lehimle ya da bir elektrikçiye lehimlet . Orta pin tek parça gibi olmalı.
Ben iki tane yaptım. ve neredeyse orj. den daha uzun gidiyor. Kodak şarz cihazıyla da şarz ediyorsun. Aklına takılan birşey olursa çekinmeden sorabilirsin.

Aşağıdaki linkte 6490 için yaptığım ring-light, close-up lensve yedek pillerin resimlerini görebilirsin.
http://oralsphotos.fotopic.net/c568827.html

 

Tarih: 29 Haziran 2005, 23:38 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ama bu haksizlik.. droral ben de 350D kullaniyorum; hangi pili bu orjinallerine benzetebilirim bilgin var mi?

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 10:37 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Yedek pil almayın. 2 sene sonra makinanızı değiştireceksiniz.

Ultra2 kart da almayın. Kodak hız farkını kullanmayacaktır.

Zaten yeteri kadar yatırım yapmışsınız. Tavsiyem bir tripod ve makinanız haricinde şarjör, cüzdan, ruhsat, ceptel vs'nizi de sığdırabileceğiniz bir orta boy video kamera almanız olur. Günlük dolaşmalarda çok faydalı...

Güle güle kullanın ancak 6490'ın 7590'dan daha iyi resim aldığını da hatırlatmadan duramayacağım. Bu iki makine artan megapikselle düşen kaliteye piyasadaki en bariz örnek.

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 12:26 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gurcan espri yapiyorsun degil mi?

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 13:19 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili dadanagast FZ20 yi alırken 350d 'ye gidip gidip geliyordum. İkisi arasında çok bulandım ve son dakika kararıyla fz20 aldım. Eğer şimdi elimde 350d olsaydı (keşke) inan bir yerlerine birşeyler yapmıştım. Neyse bir dahaki makinalarımız denk gelirse (canon 450d mesela..) inşaallah diyelim....

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 14:51 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Hayır Dadaganast, espri yapmadım. İşin tekniğinde bir teknik-ticari trik var.

Bir kaptörün ve bunun da bir boyutu var. Aynı en ve boyda kalınarak daha çok fotozit sığdırılıyor ve 4MP yerine artık 5MP'ye çıktık diyerek kasım kasım kasılıyorlar. Reklamını yapıp milleti sulandırıyorlar.

Ancak aynı alana daha çok ışık gelmediğine göre doğal olarak fotozit başına daha az ışık demek.

Çözümler:
-Fotozitlerin ışığa duyarlılığının yeni kaptörde daha fazla olması,
-Daha çok amplifikasyon > daha çok gürültü > daha iyi yazılımla gürültünün tekrar indirgenmesi (350D bu konuda harikalar yarattı).
-Daha iyi objektif kullanarak ışığı arttırmak, gürültüye yok açan optik bozulmaları azaltmak.

DX7590'da bunların hiçbirinin yapılmadığını düşünüyorum. Hatta okuyorum. Bir Fransız dergisinde sadece bu konuya ilişkin bir makale okudum. Ayrıca bilgi göndereceğim sizlere. Misal olarak Nikon Coolpix 8800 eski modeli aynı kaptör alanında geçiyor. Ama her dede-torun arasında aynı durum mutlaka geçerli değil. Ganon G6 da G5'le ancak kafa kafaya.

Özellikle aydınlık-karanlık bölgeleri birarada içeren karelerde bu sonuçlar gözle de görülmekte.

Vallahi şaka değil.

Dahasını da söyleyeyim. Canon 350D de Canon EOS 1Ds Mark-II'ye (çok üzgünüm) başka bir karşılaştırmada üstünlük sağlamış. Objektif çarpanından kaynaklanan büyütme 16MP-8MP farkını geçebiliyor. Maalesef (veya iyi ki!!!).

Gene tekniğe sardık. Fotoğraf çekelim. Saygılar.

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 16:55 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam droral..
neden almadin ki sanki? neyse seneye artik ne alirsan haber ver de ben de ondan alayim...

selam gurcan..
espri yapiyordun tabii.. sarjor falan.. ama ben ayrica bana soyluyorsun da zannettim; yani 350D icin neden ultra kart alma dedigini anlayamadim, veya yedek pil olayini..
gurcan isin gercegi; tek pille de yetinebilirsin veya bir yedek pil de alabilirsin.. buna sen karar verirsin; tam fotografi cekerken pilinin bittigi oldu mu hic? iste o zaman; neden almadim diye dovunup durursun.. iki sene sonradan nasilsa makine degistirilecek diye pil almamak sacma bence.. ultra kart almamak da.. eger ki makinen sana performans farkliligi gosterecekse neden almayalim ki? bu ayni; bak yeni model bilgisayarlar cikti, hadi alalim diyene "yok dur; iki sene sonra daha hizlisi cikacak" demek gibi olur.. (tabii sen kodak icin demistin degil mi?.. ama sonucta video kaydetmede farkedecektir.. yanlis mi dusunuyorum?)

"Canon 350D de Canon EOS 1Ds Mark-II'ye (çok üzgünüm) başka bir karşılaştırmada üstünlük sağlamış. Objektif çarpanından kaynaklanan büyütme 16MP-8MP farkını geçebiliyor. Maalesef (veya iyi ki!!!)."

bunu biraz daha acar misin?

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 22:17 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Dadaganast,

Pil ve kart konusunda benim pozisyonum bu ama almak isteyen herkese saygı duyarım. Fazla mal tabii ki göz çıkarmaz. Sadece verdiğin parayı kullanarak geri alıp almadığına bakacaksın.

Ben ne Kodak, ne de Canon için 2. pili alacağım. Pil fiyatı malum. Bunu bir upgrade'in sermayesi olarak kullanmak isterim.

Hızlı kartlar hız getirmiyoooooor. Videolar da, sürekli çekim fotolar da önce tampon belleğe atılıyoooo. Daha sonra işlemci tarafından mov veya jpg'e çevrilip karta yazılıyolar. sonuçta makinanın kendi iç trafiğinde ne kadar data rate öngörülmüşse o kadar hızlı yazabilir. Bugün dahi bazı dSLR'ler hala HighSpeed USB kullanmıyor. FullSpeed USB = yavaş.

Hızlı kartın hız vereceği ortam yok mu? Var, kart okuyucusu ile doğrudan dosya görüntülemek veya aktarmak istersen o başka. USB2 okuyucularda 7-8MB/san hiç fena değil.

Kart yatırımına pil kadar soğuk değilim ama CF-SD karmaşasına dikkat. Nikon D50 SD kart kullanıyor. Canon'un kompaktlarında da SD çıkmaya başladı. Az alırsan elinde de az kalır. Veya iyi pazarlamacı olacaksın.

Herkes fikrini söylesin. Diğerleri de bunları dikkate alarak kendi kararını versin diyorum. Forumun güzelliği de burada.

 

Tarih: 1 Temmuz 2005, 12:35 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam gurcan.. ilk ben olayim birseyler diyen o halde..

"Pil ve kart konusunda benim pozisyonum bu ama almak isteyen herkese saygı duyarım. Fazla mal tabii ki göz çıkarmaz. Sadece verdiğin parayı kullanarak geri alıp almadığına bakacaksın.

Ben ne Kodak, ne de Canon için 2. pili alacağım. Pil fiyatı malum. Bunu bir upgrade'in sermayesi olarak kullanmak isterim."
valla ben kendim icin konusuyorum; canon'un kendi pilleri (350D icin) 40-50 pound.. ama sen internette arayinca, ayni 350D pili gibi olan (cekim sayilarinda farklilik yok gibi, orijinal degil) pili 10 pound'ada da alabiliyorsun.. yani iki paket sigara parasi..
benim makinemin pili gun ortasinda cok bitiverdi; yani canim yandi..
ama seninki de bir gorus meselesi.. ben verdigim paranin karsiligini bin kez geri aldim..

"Hızlı kartlar hız getirmiyoooooor. Videolar da, sürekli çekim fotolar da önce tampon belleğe atılıyoooo. Daha sonra işlemci tarafından mov veya jpg'e çevrilip karta yazılıyolar. sonuçta makinanın kendi iç trafiğinde ne kadar data rate öngörülmüşse o kadar hızlı yazabilir. Bugün dahi bazı dSLR'ler hala HighSpeed USB kullanmıyor. FullSpeed USB = yavaş."

ben 350D kullaniyorum.. highspeed usb 2.0 baglantisi var.. ayrica lexar 80x 2gb kartim var.. normal kartla 9 tane jpeg fotografi ard arda cekebilirken, lexar ile 40-45 tane cekebiliyorum..
yani karta bir yerden yaziyor bir yerden de bellege atiyor makine.. cunku aciklamasi bu olmali.. mesela parmagimi shutter'dan 15.fotografda falan kaldirinca, viewfinder'dan 9 tane fotograf cekebilecegim halen daha yaziyor.. yani hic harcanmamis gibi..
video kaydetmede hiz getirdiklerini soylemislerdi forumda.. bende 350D oldugu icin zaten bilemiyorum..
...
"Kart yatırımına pil kadar soğuk değilim ama CF-SD karmaşasına dikkat. Nikon D50 SD kart kullanıyor. Canon'un kompaktlarında da SD çıkmaya başladı. Az alırsan elinde de az kalır. Veya iyi pazarlamacı olacaksın."
burasini da anlayamadim.. yani yedek kartimiz da olmasin mi? elimizde mi kalir? niye kalsin ki?
...

 

Tarih: 2 Temmuz 2005, 10:21 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Dadaganast,

Pil 2 paket sigara parasıysa alıyoruz tabii. OK.

Karttaki kıllık ise CF'e girmişken Nikon D50 ile SD'ye dönmek veya XD'ye geçmek istersen eskilerini ne yapacağın. Onu kasdettim.

Hızlı kart özellikle bazı dijital SLR'lerde işe yarıyor olabilir. İtirazım yok. Zaten bariz kanıt vermişsin. Kodak'ta ise bi fark yok. Ama sürekli çekimde de önce tampona yazdığına, sonra karta yazdığını bildiğim için hadisenin nedenini sökemedim. Veya çalışma prensibi bu değil (mi acaba?).

11 Temmuz'da 350D'ye kavuşunca dener görürüm inşallah. Bu geçiş için Kodak 6490'ı şanslı bir arkadaşıma 300YTL sattım da...

 

Tarih: 3 Temmuz 2005, 20:49 - İp: yok
  • 1