burakerenn
burakerenn (üye)
İzmir / Amatör

Kodak Dx6490 Aldım Sonunda..

Yaklaşık 2 hafta önce yaptığım kodak dx7630`un siparişini ideefixe`nin gıcıklık yapmasından sonra ne alacağım konusunda iyice ikileme (hatta üçleme,beşleme) düştüm. Şu an gerçekten kafayı yemek üzereyim. Size şu şekilde sıralayayım;

1- Manuel modu gayet tatmin edici olan ve 500YTL den yukarı olmamak kaydıyla makine almam lazım. Bunun için tercihlerim canon a85 ve Kodak dx7630`du. 7630 artık satışı yapılmayacakmış. (kodak türkiye öyle dedi)
2- Canon`un video sınırlamasına ve fiyat farkı olmasına gıcık oldum.
3- Herşeyden sonra 7630 değil aynı paraya 7440 almayı da hiç istemiyorum. Ayrıca Kodak`ın çekimden sonra yazma süresinin gayet uzun olduğunu duydum.

Sonuç: 1 aydır araştırmama rağmen hala ağzıma layık manuel özellikleri olan ve 500 YTL`yi geçmeyen bir fotoğraf makinesi bulamadım.

#burakerenn' tarafından 07.04.2005 14:39:51 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Nisan 2005, 11:49 - İp: yok
dralper
dralper (üye)
Adana / Amatör

yorumlarını lütfen yazmaya devam et çünkü ben de almayı düşünüyorum hatta almak üzereyim olumlu olumsuz tüm özelliklerini yazarsan sevinirim teşekkürler...

 

Tarih: 6 Nisan 2005, 17:06 - İp: yok
burakerenn
burakerenn (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili nick keşke a85`den önce sana yeri tarif edebilme şansım olsaydı. Ankara`da oturanlar için Kızılay Mavi Bilgisayarın olduğu sokakta Tripod Kodak Digital World diye bir yerden aldım 500YTL`ye.

Dralper yorumlarım devam edecek. Yine maddeler halinde sıralayayım.

1- İlk gün pilini tam doldurmamışım, ama yaklaşık 4 saat boyunca neredeyse devamlı bir şekilde fotoğraf çekilen makinenin pili sonunda bitti. Şarjı 3- 3,5 saat kadar sürdü. Elektronik vizörden kıllanmıştım ama neredeyse pili yaladı diyorum kaba bir tabirle.

2- Canon canon diye söylenenlerin hakikaten neden böyle yaptığını anlamadım. 3-4 hafta kadar A75 kullandım ben ve bu kadar bağrınma nedenini bulamadım. Önceleri Canon`u daha iyi keskinlik veren bir makine olarak zannediyordum. Ama bu makine de hakikaten Canon kadar keskinlik sunuyor.

3- Manuel netlik yok ve anca AF`yi kilitlemeyle manuel netlik varmış gibi yapmaya çalışıyorsunuz.

4- Çanta bulmakta çok zorlandım Orjinal çantası pahalıydı ama sonunda bir samsonite bulabildim.

5- Dralper hani makineyi yeni aldım, işte birsürü para verdim, kazık yedim gibi hiç bir düşünceye kalmadan objektif bir şekilde bu fiyata alabileceğin en iyi makine diyorum. O kadar Canon lafından sonra bir kumara girdim ama kazandım da. Ama kompaktlık olarak düşünüyorsan yaklaşma çünkü 350- 400 gr. civarında. Montun cebinde ister istemez insanı aşağıya çekiyor

Şimdilik bu kadar, devam edeceğim

not: Başkalarına yardımcı olması için başlığı değiştiriyorum.

#burakerenn' tarafından 07.04.2005 14:38:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Nisan 2005, 14:25 - İp: yok
nebiliyim
nebiliyim (üye)
Ankara / Meraklı

Sevgili Burak

o fiyata alabileceğim en iyi makineyi almışsın hayırlı olsun bol fotolu günler dileği ile makine ile ilgili içini rahat tut demeyeceğim zaten yazdıklarından makineyi çözdüğün ve 6490 ın benim gibi seninde beklentilerinin üzerinde çıktığı yazdıklarından belli sevgili Dr'ada tavsiyem özellikle senin bulduğun fiyata bulursa sakın kaçırmasın alırsa o da anlayacak ve makinenin kalitesi karşısında şaşıracak bizim gibi hoşçakal

 

Tarih: 7 Nisan 2005, 23:24 - İp: yok
dralper
dralper (üye)
Adana / Amatör

sevgili burakerenn ve nebiliyim yorumlarınız için teşekkürler uzun süren araştırmam sonunda büyük aksilik olmazsa yarın gidip alacağım. 600 YTL 5 taksit ile buldum en uygun bu adana'da.. yedek pile gelince aynı cep telefonları gibi 1-2 yıl sonra pilin ömrü biterse sorun yaşamak istemiyorum o zaman bulamayabilirim onun için şimdiden almak istiyorum onunda fiyatı 50YTL. 512 mb sd kartta 89 YTL buldum(teknosa).. burakerenn manuel netlik yok diyorsun ama makinenin özelliklerinde var yazıyor.. tüm bilgileriniz için teşekkürler yarın inşallah makine yorumlarını yazarım size..

 

Tarih: 8 Nisan 2005, 00:38 - İp: yok
burakerenn
burakerenn (üye)
İzmir / Amatör

Evet aydınlar fotoda öyle yazıyor ama ben ne kullanım kılavuzunda, ne de karıştırarak bulamadım. Eğer bilen varsa nasıl olacağını söylesin biz de rahatlayalım.

 

Tarih: 8 Nisan 2005, 19:22 - İp: yok
karde
karde (üye)
Karabük / Amatör

SEVGİLİ burakerenn ÖNCELİKLE MAKİNAN HAYIRLI OLSUN gülegüle kullan daha öce sana aldığım 7630 hakkında fikirlerimi yazmıştım hatırlıyorsan gerçekten makinalar kaliteli sende aldın görüyorsun normalde bende 6490 veya 7590 düşünüyordum ama 480 ytl ye garantili 7630 düşünce hemen aldım gerçekten kodaklar güzel makinalar herkese tavsiye ederim büyük ihtimalle sende aynı fikirdesindir.

 

Tarih: 11 Nisan 2005, 12:50 - İp: yok
dralper
dralper (üye)
Adana / Amatör

burakerenn makineyi PASM moduna alıyorum orda da M modunu seçiyorum f ayarı manuel enstantane hızı manuel ancak pozlama ayarı yani en sağda ki ayar otomatik oluoyr sende de böyle mi.. ilk aldığım gün mauel di yanılmıyorsam..

 

Tarih: 13 Nisan 2005, 18:14 - İp: yok
burakerenn
burakerenn (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili dralper;

O pozlama ayarı şöyle ki istediğin fotoğrafı daha aydınlık veya karanlık çekmeni sağlıyor.Yani sen o modu sadece Auto çekim yaparken veya PAS modlarında ayarlayabilirsin. Sen onu ayarlayınca auto modda makinenin verdiği diyafram ayarı ya da enstantane ayarı değişir. Ama manuel modda zaten diyafram ve enstantaneyi sen ayarladığın için öyle birşeye gerek yoktur. Manuel modda verdiğin değerin ne kadar doğru olduğunu görebilirsin. Yani manuel modda enstantane ve diyaframı ayarladıktan sonra o değer negatif ise çektiğin fotoğraf karanlık, pozitif ise aydınlık çıkar. Yardımcı olmuşumdur umarım.

 

Tarih: 13 Nisan 2005, 22:19 - İp: yok
dralper
dralper (üye)
Adana / Amatör

ok anladım senin makine dede manuel ayar vermiyor yani.. ama kullanım cd'sinde manuel ayar var diyor.. bide aynı soruyu benim topic'ten de sordum bunu okumadan önce.. saol cvp için

 

Tarih: 14 Nisan 2005, 00:12 - İp: yok