gunay1973
gunay1973 (üye)
İstanbul / Amatör

Kamera Seçimi Yardım

ARKADAŞLAR HERKESE SELAM,,FORUMDA YENİYİM LAKİN UZUN SÜREDİR İZLİYORUM ALACAĞIM MAKİNA KONUSUNDA BİR HAYLİ KAFAM KARIŞTI AŞAĞIDAKİ MAKİNALAR BENİM İÇİN ŞİMDİLİK YETERLİ GÖZÜKÜYOR LAKİN TATMİN EDİCİ AYRINTILARINI TAM KEŞFEDEMEDİM SİZDEN RİCAM GÖRÜNTÜ KALİTESİ MACRO VE GECE ÇEKİMLERİ İÇİN SIRALAMANIZ NASIL OLURDU ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER..
HERHALDE VERECEĞİNİZ CEVAPLAR BAYAĞI BİR MİLLETİ SEVİNDİRECEK SAYGILARIMLA

CANON S3,KODAK P712,CANON A640,A710

Tarih: 6 Eylül 2006, 00:21 - İp: 85.***.**4.73
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Kodak p712 yi burda o kadar çok yazdım ki, senin kafana da takmışım ya Ne mutlu

Eveeet.. Şimdi sana tarfsız bir cevap yazayım.

Canonun forsu büyüktür.O bir battal gazidir.Herkes onu bellemiştir "canon,canon" diye.. Ancak pahalıdır diğerlerinden.Sebebi ise insanlar onu bellemiştir diye.. Rağbet yükselince,fiyat ta yükselir.Bu bir ticaret kanunudur.

Diğerleri canonun yaptıkları yapar ve fiyatı daha düşük tutar.Bazı insanlar sadece anlayabilir kaliteyi ucuza alabileceklerini.. Zaten kodak, nikon, sony, finepix gibi diğer markaların kalitesini kimse inkar etmez.Bu durumda neden daha fazla para veresin?

İlla ki canon dersen o yazdığın modellerden sadece s3 öneririm.Ben minik ve objektifsiz makineleri benimseyemedim.Makine biraz göstermeli kendini objektifiyle.. Daha spor duruyor, ihtişamlı duruyor. S3 te 12x optik zoom farkı var bu çok güzel birsey.. Ama s3 veya diğer canonları secersen uzun uzun video çekmeyi unut. 1 gb hafıza başına 8 dakika.. sonra hafıza dolar,resim bile çekemezsin.

P712, s3 teki hemen hemen herseye sahip.. Artı 80 dakika kesintisiz,kalite video..

Sana bir yol söyleyeyim.Bu sitenin arama linkinden kodak p880 yazıp, bu makineyle çekilmiş resimleri bul,incele.. s3 le fark var mı gör.. Bu arada p880 yazdım çünkü p712 yeni çıktı,burada henüz fotoğrafı yok.Ama p880, p712 nin eşdeğeri.. o yüzden..

Canon makroda çok başarılı.. Yine arama butonuna "akdenizli" yaz ve bu arkadaşın kodak z740 ile çektiği resimleri incele.. Mükemmel makro çekiyor kodak.. %100 emin olduğum birsey bu..

 

Tarih: 6 Eylül 2006, 03:37 - İp: 81.***.**7.168
gunay1973
gunay1973 (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Panctom verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim,
gerçektende forumda o kadar yazdınki p712 hakkında letsgodigitali açıp bayağı inceledim lakin makina henüz yeni detaylısını göremedim bu arada eğer webte detaylı sınıfında bir makineyle karşılaştırma görürsen bilgilenmek isterim
bir arkadaşımızın önerdiği rus inceleme sitesinde sony h5 ile s3 karşılaştırması vardı gerçekten beni çok etkiledi s3 fakat sabırlıyım incelemelerim devam ediyor istediğim makinayı yurt dışından Amerikadan getirticem fiyatlar inanılmaz farklı buradaki s3 fiyatına ordan sony r1 bile alınabiliyor bu arada tabiiki arkadaşım elden getirecek makinayı insanlar aldanmasın diğer metodlar hayli zorlu çünkü birde aslında ben hertürlü kaliteli fotoğraf çekmek istiyorum video kaydı 2. planda olabilir sony hc40 kameram var gayet tatminkar, dostum sonuçta etkili kullanabileceğimi bilsem slr makine bile alabilirim çüknü görüntüleri muhteşem dediğin gibi makine dediğin ele oturmalı aslında belli bi ağırlığıda olmalı
saygılarımla hoşçakal...

 

Tarih: 6 Eylül 2006, 10:39 - İp: 88.***.**0.49
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Video çekimi önemsiz diyorsan o halde ya dslr tarzı ya da s3 tercih edebilirsin.Senin yerinde olsam s3 alırdım. Neden?? Video önemsiz senin için madem, s3 yeter sana.. 1 gb hafıza kartına 8 dakika çoook kalite video çekiyor. Ve bulunsun elinde.. İnsan hayatında öyle anlar oluyor ki, "keşke şu anın videosunu çekebilseydim" diyeceğin zamanlar mutlaka olacaktır.Ben çok yaşadım o anları.. Dslr aldığın zaman videosunu kaçırdığın anların pişmanlığını yasayabilirsin.

p712 ye gelince, bu makineyi şimdilik sadece kodak.com.tr den inceleyebilirsin. Görüşmek üzere..

 

Tarih: 7 Eylül 2006, 18:11 - İp: 85.***.**9.47
  • 1