drburaktan
drburaktan (üye)
Ankara / Amatör

Jvc Gz-mc 200

ARKADASLAR REKLAMLARDA GÖRDÜĞÜM JVC GZ-MC 200 HAKKINDA BİLİGİSİ OLAN VEYA BU MAKİNEYİ KULLANAN ARKADASLAR VAR MI?BU MAKİNENİN DİKKATİMİ ÇEKMESİNİN SEBEBİ HEM KAMERA HEM DE DFM GİBİ KULLANABİLİİLİĞİ OLDU.

Tarih: 27 Mayıs 2005, 08:54 - İp: yok
drburaktan
drburaktan (üye)
Ankara / Amatör

ARKADASLAR BU SİTEDE İNCELEME FIRSATI BULDUM SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM

http://www.camcorderinfo.com/content/JVC-GZ-MC200-First-Impressions-Camcorder-Review.htm

#drburaktan' tarafından 27.05.2005 15:30:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Mayıs 2005, 15:34 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Cihazı çok ayrıntılı incelemedim ancak, bu tip 2si birarada cihazların hem video hem de foto özelliklerinden ödün veriliyor. Ne video camera ne de fotoğraf makinesi olarak iyi değil. Üstelik JVC Vestel garantisi altında satılıyor ancak teknik servisinden şüpheliyim.

 

Tarih: 27 Mayıs 2005, 16:39 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar drburaktan..

ben de o makine uzerinde duruyorudum bir aralar.. oldukca ufak bir makine.. dendigine gore maharetliymis de.. ama camcorderinfo websitesinde yapilan incelemeye bakarsan sayet aslinda minidv camcorder'lar kadar basarili olmadigini gorebilirsin..
makinenin en cazip ozelliklerinden biri 4gb'lik microdrive ile birlikte gelmesi.. microdrive kartini fotograf makinenle de kullanabilirmissin; piyasadaki mp3 player'larla birlikte gelen microdrive'lar gibi degil, onlar OEM marka microdrive kullaniyorlar fotograf makinelerinde falan islemiyor.. yalnizca mp3 playerlarla..
mc200'in LCD ekrani 1.8".. digerlerinin (fiyat olarak yakin olanlarinin) en azindan 2.5" LCD ekrana sahip olduklari dusunuldiugunde biraz garip kaciyor..
..aslinda yeni cikan 500 modeli 3CCD kullaniyor.. fiyat olarak biraz daha fazla tabii ama goruntu kalitesi acisindan mc200'den cok daha iyi olacagi kesin..

...gecenlerde ben de bayagi bir arastirma yaptim, hangi camcorder'i alayim diye..
cekim kolayligi acisindan sony diyorlar.. otomatik ayarlarini kullanarak en iyi sonuclari sony ile yakalayabiliyormussun.. sony'nin yeni cikarttigi modellerin fotografdaki kabiliyetleri de yuksekmis.. panasonic'in mesela, 3ccd'li modelleri interpolation kullanarak 3-4 megapixel cozunurlugunde fotograflar cekebiliyorlarmis.. ama videodaki basarilari cok yuksekmis.. camcorderinfo.da en ust siradaki iki camcorder panasonic'in nv-gs250'si ile nv-gs150'si..
yeni cikan dvd'ye kaydedebilen modellerine baktin mi bilemiyiorum, ama gerek kullanim kolayligi gerekse goruntu kalitesi acisindan superlermis.. aslinda benim ilgilendigim model dvd 403 modeliydi.. diger yandan dcr-pc1000 modeli de inanilmaz hos, begenilecek bir makine.. sony'nin ilk kez kullandigi 3CMOS modeli.. cmos'a karsi ccd.. testlerde dusuk isikli ortamlar haricinde gayet basarili olmus.. 403 modeli ise dusuk isikli ortamlarda cok daha basarili, fiyati da daha makul.. tek kacar yonu DVD disklerini kullanmasi; 1 saat yerine 30 dakika kaydedebiliyormussun, ustelik dvd diskleri su an icin minidv teyplerine gore daha pahali..
...

sony yeni daha hdr-hc1'i tanitti basina.. burada... fiyat bariyeri daha da geriledi..
steve jobs'un (apple macintosh'un CEO'su) gecenlerde; bu senenin HD (high-def) olacagini soylemisti.. sony'nin CEO'su (yakamura gibi birsey ismi, su anda hatirlayamiyorum..) da oradaydi.. G5 computer ve HDR-FX1'in tanitimini yapti steve jobs..
gecen hafta bizim buradaki (birmingham) apple dukkanina gittim ve 30" ekranda (2560x1600) HD'nin nasil gorundugune baktim.. inanilmaz bir kalite.. minidv camcorder'lar adeta zavalliyi oynuyorlardi HD'nin yaninda..
diyecegin su.. eger ki biur camcorder bakiniyorsan bence bir sure daha bekle, sony hc1 modelini satmaya baslasin hele.. diger markalarda buna cevap verecekler haliyle.. 3ccd'li camcorderlar'in fiyati bayagi bir dusecek.. ve belki de biraz daha ekleyerekten (mc200 dusundugunu farzedersek) bir tane HD camcorder sahibi olma sansini yakalayabileceksin...

not: bu arada konuyu biraz fazla actim.. dedigine cevap olmadiginin farkindayim yazdiklarimin.. eklemek isteyecegim su; internet uzerinden bu cesit camcorder'lar ile cekilmis fotograflari indirebilirsin.. kaliteleri tek kelimeyle berbat.. hepsinin demiyorum ama.. mesela sony'nin yeni modelleri 3 megapixellik fotograf makinesine yakin sonuclar veriyorlarmis.. ama isin gercegi su; camcorder alacaksan camcorder olarak kullancagin icin almalisin.. hadi bir de ses kaydetsin, mp3 calsin, kaliteli fotograf ceksin dedin mi asil onemli olan video cekebilme ozelliginden de feragat etmis oluyorsun.. mc200 modeli yerine cok rahat 5 megapixellik gomlek cebi fotograf makinelerinden biriyle akli basinda bir minidv camcorder alabilirsin.. yer acisindan iki tanelik yer kaplayacaklar belki ama kalite acisindan cok ama cok farkedecegine eminim.. zaten ufacik seyler..

#dad

 

Tarih: 28 Mayıs 2005, 04:31 - İp: yok
drburaktan
drburaktan (üye)
Ankara / Amatör

Dadanagast verdiğin bilgiler için gerçekten teşekkürler ben aslında dfm araştırıyodum makinenin aynı zamanda iyi bir kayıt özelliği olsun istiyodum bu makine dikkatimi çekti verdiğin bilgileri göz önünde tutacağım.....

 

Tarih: 28 Mayıs 2005, 09:39 - İp: yok
  • 1