burak13
burak13 (üye)
İstanbul / Amatör

İnternet Üzerinden Sipariş Yardımı

Öncelikle herkese merhaba. Internet üzerinden bir makine getirtmeyi düşüyorum ancak takdir edersinizki bazı şüphelerim var. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Almayı düşündüğüm olan Canon EOS 350d yi en uygun fiyatla www.kehdigital.co.uk de buldum sitenin güvenilirliği nedir.

İkinci ve son soru olarak şayet ürünü buradan alırsam gümrükte herhangi bir problem yaşamıyım. Problem olursa neler olabilir.

Şimdiden yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Saygılar
burak

Tarih: 19 Mayıs 2006, 18:19 - İp: 85.***.**3.95
yay67
yay67 (üye)
Burdur / Amatör

Ben de uzun zaman araştırma yaptım. Fakat gümrükte takılma olasılığını göze alamadım. Sitenin güvenli olup olmadığını bilmiyorum. Ama ben http://www.etradecenter.us/ sitesinden geçen ay Canon S2 aldım. 15 gün içinde eline geçiyor. Siparişin İstanbul'a gelince parayı istiyorlar. Onun için biraz fazla ver güvenli yerden al derim.

Tarih: 19 Mayıs 2006, 18:43 - İp: 85.***.**3.76
sefoma
sefoma (üye)
Kayseri / Firma

kardeş ben kehdigital.co.uk u açamadım, site adresi doğrumu? birde arada çok fazla oynamıyorsa türk firmalarını tercih etmeni tavsiye ederim, ama altını çizerek söylüyorum: ÇOK FAZLA FİYAT FARKI YOKSA

çünkü gitti gidiyorda eos 20 d ye bakıyodum

yurtdışından gelmiş, görüntü üzerinde bir bölümde bulanıklıkmı çizikmi hatırlamıyorum bir sorun varmış, cmos sensör değişecek ya o parayı verecek yada kaldırıp atacak makinayı, ama tr de olsa %100 garanti kapsamında olup ücretsiz değişir, ama yurtdışı olduğu için mail ile sorunu belirteceksiniz göndereceksiniz bir sürü is,

onun için arada çok fark yoksa TR yi tercih edin hem devlet kazansın hemde TR firmaları kazansın

Tarih: 19 Mayıs 2006, 22:00 - İp: 81.***.**6.64
jamako
jamako (üye)
İstanbul / Amatör

paketi içine tamir edilmiştir diye 20 dolarlık fatura koydurabilirsen bişi olmaz...ama ürün sıfır gibi paketten cirlop gibi çıkarsa üzülürsün...birde usp diye kargo firmasıyla yollanabilirse o zaman bazen es geçiyorlar mal direk sana geliyor..

Tarih: 19 Mayıs 2006, 22:22 - İp: 85.***.**4.96
burak13
burak13 (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar öncelikle internet adresini yanlış vermişim doğrusu http://www.keydigital.co.uk olacaktır.

Sefoma arkadaşım 350d nin türkiye deki garantili satış fiyatı 1250$, sirkeci spot fiyatı 950$, bahsettiğim sitedeki fiyatı 519$ ve UPS veya DHL ile nakliyesi bedava (kampanyası varmış). Gördüğünüz üzere arada dağlar olduğundan insanı düşünmeye teşvik ediyor.

Siteye bir e-mail attım güvenlikle ilgili sorularla alakalı bakalım ne cevap gelecek. Benim merak ettiğim aramızda daha önce bu siteden alış veriş yapan varmıdır.

Saygılar
Burak

Tarih: 20 Mayıs 2006, 10:31 - İp: 85.***.**3.95
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

selamlar burak13,

hemen soyleyeyimki kesinlikle http://www.keydigital.co.uk sitesinden uzak dur.

Neden ?

siteyi acip baktigimda ilk gozume carpan sey sozde burolarinin canli web cam gorutuleri oldu. yaklasik 2 ay once fotokritikte baska bir arkadas biraz arastirdigim halde ismini maalesef bulamadigim ve hatirlayamadigim baska bir web sitesinden bahsetmisti.

ayni tarz web cam goruntusu o sitede mevcuttu, hatta web sitesinin tum sablonu nerdeyse ayniydi. o site hakkinda googleda arastirma yaptigimda onlarca insanin sikayat yorumlarini okudum, acik bir sekilde dolandirilmislar. site hakkinda cok detayli degerlendirmelerde vardi.

isterseniz kendiniz kontrol edin bu web cam goruntuleri 24 saat ayni seyi gosteriyor yani sozde canli. ama hic bir hareket yok.

ikincisi sitenin en altinda goreceginiz, cnet, mysimon gibi degerlendirme sitelerinin logolari mevcut. satis siteleri bu logolari bahsi gecen degerlendirme siteleri ile anlasmali olarak sayfalarina koyarlar ve bu logolara tikladiginizda bu sitenin hakkindaki tum objektif degerlendirmeleri okursunuz goreceniz gibi bu logolarda herhangi bir link mevcut degil yani tamamen yaniltmak amaci ile konulmus. googleda site hakkinda arastirma yaptigimda reklam linklerinden baska bir seye rastlayamadim, sonra whoisden kayit tarihini kontrol ettim gordumki subat 2006 da kayit yapilmis, yani henuz piyasada cok kurbalari yok.

eger siz herseye ragmen alayim derseniz ilk kurban siz bile olabilirsiniz

bu vesile ile yurtdisi siteleri hakkinda bilgi almak isteyen arkadaslar bana danisabilirler, nacizane tecrubelerimi paylasmaktan mutluluk duyarim.

Tarih: 21 Mayıs 2006, 08:02 - İp: 128.***.**8.50
limoncu
limoncu (üye)
İstanbul / Amatör

b&h diye net üzerinden fotoğraf-video satan bir firma var. mutlaka gözüne çarpmıştır. oradan alan arkadaşlar tanıyorum. kargo parasını otomatik ekliyor yerine göre, bir de ekstra bir vergi oduyorsun sanirim, ama az birsey (10-15ytl civarinda sanirim). fakat, bir keresinde gumruge takildi, fazla para vermistim o zaman gibi birseylerden bahsetmisti sanki.

Tarih: 21 Mayıs 2006, 13:45 - İp: 85.***.**8.189
  • 1