Fotoğrafçılık Forumları
Inca Idc 444 Nasıl Bir Makinadır.
selam arkadaslar. bendede uzun zamandır bir fotoğraf tutkusu var.ama deklanjöre basmaktan başka pek bişey bilmiyorum desem yeridir. neyse bir makina almayı düşünüyorum.ve ınca ıdc444 ü gözüme kestirdim .makina bir arkadaşımda mevcut. bir iki kare çektim. arkadaşım çok memnun. ve aletin şu anki fiyatı 347 ytl. bilen yada bu makinayı kullanan arkadaşlardan acil tavsiye bekliyorum.
sakın o parayı bu makinaya verme..
bak ben ıdc304 kullandım berbattı gece çekim yapamıyorsın pozlama hızlı olduğundan ve ıso değeri 100 sabit olduğundan gece çekimleri hiç iyi değil bence tam kompakt bir makina alma.. en son real marketlerde 479 milyona z740 vardı ben aldım kalmışsa onu al ben çok memnunum arkadaşının çektiği fotoların hiç bir şeye benzemediğini o zaman anlayacaksın...
#ergoren' tarafyndan 15.07.2006 21:33:10 tarihinde düzenlendi.
tavsiyeler iin teşekkür ederim arkadaşlar. ama bu cevapların beni pek ikna ettiğini söyleyemem.
daha fazla yoruma ihtiyacın var
gecikme konusunda lacimert arkadaş. sağolsun iyi bir yorum yapmış. tekrar teşekkür ederim.
#esat47' tarafyndan 17.07.2006 01:28:35 tarihinde düzenlendi.
Sevgili esat47,
Bu tür "makine danışma"larda, mutlaka seni o ürüne çeken bir şey olduğu (fiyat, görünüm) halde, biz bundan habersiz, kendi sözde objektif görüşümüzle soru soranı mutlaka etkileyip, kendi fikrimize ikna etmeye çalışırız.
Inca Idc 444 makineden, bende iki tane var (malûm, yerel gazete işi). Gayet memnunum. Eğer video çekimi pek yapmayacaksan, hızlı ve bir anlık enstantaneler (maçlarda gol fotoğrafları gibi) yakalamak gibi bir tasan yoksa, beğendiğin makine, yanlış bir seçim değil. O kadar aleyhinde konuşanlar gördüm, benim bildiğim tek olumsuzluğu, 1 sn civarında deklanşör gecikmesi. Yeni başlıyorsun, kesene göre davran... Derim, ben...
arkadaştan çok özür diliyorum ben kendi kullandığım dandik makinanın bir üstmodeli gibi algıladım fiyatı görünce.. ama google dan baktım öyle değilmiş kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olsunlar bu arada msn e ekledim kardeş adresi inşallah görüşürüz.. ama şimdi gördüm 4 kalem pil kullanıyormuş bu yeterince olumsuzluk bu makina için.. ya bilinen bir marka alya nikon, fuji,kodak gibi yani...
#ergoren' tarafyndan 15.07.2006 21:51:10 tarihinde düzenlendi.
Sevgili ergoren,
BURADAKİ makine seçimi konusunun dışında, ama yine "makine seçimi" hakkında bir şey söylemek istiyorum:
Mesajının imza bölümündeki söz çok güzel:
"Hayatın GÜZELLİKLERi AYRINTILARDA gizlidir..."
Oysa, makine seçimlerinde genellikle bu sözü anımsamıyoruz; bana göre çok yanlış olan iki KABA-GENEL-STANDART-KATI ölçüte göre davranıyoruz:
1) Ucuzsa kötüdür, boşver (Böylece, bir fotoğraf makinesi alıp bu uğraşla YENİ ilgilenmeye başlayacak olanlara, daha baştan, "BU İŞ SENİ AŞAR ASLANIM, VAZGEÇ!" demiş oluyoruz.
2) İkinci ölçütümüz, sadece fotoğraf makinesi için değil, NE YAZIK Kİ bütün alımlarımızda kullandığımız, çok SAĞLAM (!) bir ölçüt: "MARKA OLSUN KOÇUM, MARKA! YOKSA HİÇ ALMA DAHA İYİ!" (Bunun yorumunu yapmayacağım).
Bende Nikon da var, ama ancak 40 yaşımdan sonra alabildim. Şimdi esat47 de 40 yaşına kadar beklesin mi, bir fotoğraf makinesi almak için?
Herşeyde olduğu gibi, makine tavsiyelerinde de, biraz daha ılımlı, biraz daha esnek, biraz daha "alıcının durumunu anlayıcı" bir tavır yakalamalıyız, diye düşünüyorum.
Sevgiler...
-
-
-
-
NOT: Son mesajında, ayağa kalkıp alkışlamama değecek bir söz de vardı: "Çok özür diliyorum". Bu sözü söyleyebilecek düzeyde insanımız o kadar az ki, kutlamadan geçemedim.
Ben Inca'yı bilmiyorum (sadece ADSL modemini kullandım, iyiydi). Ama Canon A520'yi denemiştim, çok zengin manuel ayarlar vardı, fiyatı devaluasyondan önce 10 taksitle 450 ytl idi (spot daha ucuza da vardı). Eğer aynı fiyatsa bu makinayı da düşünün araştırın derim. İlla ki canon olsun diye söylemiyorum, onu denediğim için tavsiye ettim. Diğer makina hakkında hiçbir fikrim yok.
Makineyi hepsiburda dan aldım ama daha ilk çekimde flaşı cızzt dedi ve yandı makinenin işçiliğini çok beğenmedim. zumunu çalıştırdığında sanki içinden yaylar fırlayacakmış gibi sesler çıkıyor
Dediğim gibi daha ilk resimde flaş patladığı için kutuyu bozmamak adına bilgisayar aktarım kablosunu bile poşetinden çıkartmadım. Yani çekilen resimlerin kalitesi konusunda bir yorum yapamam.
Inca yı iade ettikten sonra evkur dan 440 lira 11 taksitle Canon A530 aldım. İyiki de almışım. Muhteşem bir makine. Manual ayarlerını keşfetmek çok eğlenceli. 5 mp benim için doyurucu. 15 sn - 1/2000 sn pozlama aralığı var. Gece çekimleri çok güzel. Aslında en önemlisi de Canon gibi dev bir firmanın teknolojisiyle üretilmiş. Video çekimi yaparım diyorsan hafıza kartının elverdiği ölçüde sesli çekim yapabiliyorsun. İnka'nın yerine Canon'u şiddetle tavsiye ederim.
meraba arkadaşım..
ben IDC-444 kullanıyorum.. 1 yıldır bu makina bende ama kimseye alması için tavsiye etmiyorum etmemde.. bende daha farklı makina al.. daha farklı makina alman için sebepleride sıralıyayım sana:
1- Cmos sensörü hiç te kaliteli değil.. görüntüde sürekli kayıplar yaşıyorsun..
2- gece çekimlerinde tam bi rezalet... insanı bezdiriyo..
3- sağlam bi makina değil.. bendeki makinanın USB çıkışı arızalandı ve lensinde küçük bi çatlama var
4- lenside çok kalitesiz
5- yüksem zoomda ne yaparsan yap düzgün çekim yapamıyorsun.. tripodla bile 4x den sonrası tam bir kabus...
6- makinada yazılımsal hatalar var.. çekim yaparken kendi kendine donuyor..
1 yıldır kullandığım için bu izlenimleri veriyorum sana.. ama illaki alıcam dersen sen bilirsin. ayrıca öğrendiğim kadarıyla İNCA'yı çinde bir türk şirketi üretiyormuş...
valla kendimi felaket habercisi gibi hissetmeye başladım.. o kadar eleştiri yaptım ki
saygılarımla
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Youtube’da Karıncalı Görüntüyü Uzun Pozlama
22 May. 2022, 23:42 yunusealabacak
088122 May. 2022, 23:42
yunusealabacak -
-
-
-
-