serbayarda
serbayarda (üye)
Eskişehir / Meraklı

Hp Neden Tavsiye Edilmiyor?

arkadaşlar hiç hp tavsiye eden görmedim burda nedeni nedir ??çekimimi kalitesizliğimi??mesela hp 735 çok mu kötü makina??mesela bi ark. servis demiş?her yerde var die biliyorum ben esk.liyim burda var mesela ...merak ettimde cevaplarınızı bekliyorumm..herkes kendine süper baksınnn..

Tarih: 29 Haziran 2004, 21:11 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Fotoğraf makinası denince akla önce Laica sonra da Nikon, Canon, Minolta, Pentax, Olympus ve Contax gelir. Bu markalar uzun yıllardır makine üretiyorlar ve ürünleri asla sizi yanıltmaz.

Dijital fotografın çıkmasıyla HP,Sony, Toshiba, Casio, Panasonic gibi elektronik firmaları da makina üretmeye başladılar ancak bunların asıl alanı fotograf makinası değil ve ciddi fotografçılara hitap etmezler.

Eğer ileri düzey merak ve bilginiz yoksa, tatil fotoğrafları ile aile ve eş-dost fotoğrafı çekilecek ve çok büyük boylarda baskı alınmayacaksa, her iki gruptaki markalardan orta düzey bir model seçilebilir.

Özellikle bu tip fotgraf meraklılarına bab markaların yanında sony ve panasonic tavsiye edebilirim

Tarih: 2 Temmuz 2004, 15:43 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Fotoğraf makinası denince akla önce Laica sonra da Nikon, Canon, Minolta, Pentax, Olympus ve Contax gelir. Bu markalar uzun yıllardır makine üretiyorlar ve ürünleri asla sizi yanıltmaz.

Dijital fotografın çıkmasıyla HP,Sony, Toshiba, Casio, Panasonic gibi elektronik firmaları da makina üretmeye başladılar ancak bunların asıl alanı fotograf makinası değil ve ciddi fotografçılara hitap etmezler.

Eğer ileri düzey merak ve bilginiz yoksa, tatil fotoğrafları ile aile ve eş-dost fotoğrafı çekilecek ve çok büyük boylarda baskı alınmayacaksa, her iki gruptaki markalardan orta düzey bir model seçilebilir.

Özellikle bu tip fotgraf meraklılarına baba markaların yanında sony ve panasonic tavsiye edebilirim

Tarih: 2 Temmuz 2004, 15:44 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Fotoman,

Olympusun ülkemizde servisi yok,Ayrıca meslekten biri olduğun için bilirsin artık olympusu hidayet abi temsil etmiyor Himpex ten temsilciliği aldılar ve beyazbilgisayara verdiler.

(Ben bu durumu içime sindiremiyorum.Fotoğraf makinesi bilgisayarın bir parçası olamaz müstakil bir cihazdır,başlıbaşına bir meslektir ve herşeyden önemlisi de sanattır.)

Tarih: 2 Temmuz 2004, 18:32 - İp: yok
abice
abice (üye)
Bursa / Meraklı

McKyra , Burkay veya Semioli...

Olympus un Beyaz Bilgisayara gitmesine üzüldüm... herhalde marketing (pazarlama) sinin daha iyi olacağını düşündüler Olympus firması....!! (Geçen de bir karpuzcuda gördüm...
Karpuz karpuzcu Adnan dan alınır.. diye yazmış...)

Chip Dergisi Temmuz sayısı üşenmedim saydım tam 18 Sayfa Digital fotograf la ilgili reklam vardı...

Digital fot.makinası işinde iyi para olacak... bak Beko bile olaya girmiş...

Burkay ın hassasiyetine katılıyorum... sen yıllarca emek ver bu işe... sonra karşıdaki buzdolabı satıcısı dig.fot.makinası satsın... geçende birisi sormuştu Arçelik fot.mak. nasıl diye...

Tarih: 3 Temmuz 2004, 12:47 - İp: yok
drongo
drongo (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Merhabalar!

Ilk once kendimi kisaca tanitayim. Azeri uyrukluyum, Istanbul Teknik Universitesinde Makine Muhendisligi bolumunde master yapiyorum. Shu an tez ashamasindayim, inshallah gelecek donem mezun olurum.

Fotograf chekmeyi chok seviyorum. Guzel anlayi yakalamayi, mutluluk fotograflari chekmeye chalishiyorum. Fotograf bence eski yillari hatirada canlandirmak ichin en guzel vasita.

Bu yakinda kendime bir dijital fotograf makinasi almaya karar verdim. Burslu ogrenci oldugum ichin chok pahali bir makina secheneyim yox. Piyasada olan dijital makinalari arashtirdim ve 279 dollar + KDV fiyatina olan HP 717 makinasini almaya karar verdim. (Bu fiyata 128 MB SD ve chanta dahildir, ayrica, yabanci oldugum uchun KDVyi daha sonra geri ala bilecegim). Bu gun son kez internetde arama yaptigimda fotografchiliq ile ilgili forum karshima chikti. Ve kimse, ama kimse HP almaya tavsiye etmiyordu....

Bu konuda yardiminiza ehtiyacim var. HP 717 yi sehcmemin nedeni bu makinanin tasarimidir, yani tasarima onem veriyorum. Fakat, resimlerin kalitesi daha onemli. Bu konuda bana ne tavsiya edersin? 300 dollar + KDV civarinda alabilecegim bashka bir makina var mi? Varsa, bana ne tavsiye edersen?

Yardiminiz ichin onceden teshekkur ediyorum.

Saygilarimla

Kenan Majidov

Tarih: 1 Aralık 2005, 21:58 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Evet bende katılıyorum. HP = TÜ KAKA
Fuji şapkam bir yana ama günümüzde köklü fotoğraf markalarının ürettiği kalite bir yana ve HP ler Epsonlar Pretecler öbür yana. Bu markaların iddiaları bilgisayar veya başka alanlarda olabilir ancak fotoğraf makinesi diyebilmek (25 senelik sektör tecrübeme dayanarak) çok çooooooooooooooooooooooooooooooook zor.

Tarih: 1 Aralık 2005, 22:24 - İp: 85.***.**9.70
ahmetdemir
ahmetdemir (üye)
Yozgat / Amatör

sayın drango ingilizce hastasısınız galiba. türkçe kelimeleri ingilizce yazmaya çalışıyorsunuz. belki içinizde bir art niyet yok ama bence bu şekilde dilimizle dalga geçercesine kelimeleri yazmak insana yabancılar karşısında -sanki dilimiz çok uydurma bir dilmiş gibi- aşağılık kompleksine kapılmışız gibi geliyor.aramızda ingilterede ve bir çok yabancı ülkede yaşayan memleketimizden insanlar var ama hiç birinin bu şekilde yazı yazdığına rastlamadım daha forumda. sizi kelimeleri aslına uygun yazmaya davet ediyorum.

#ahmetdemir' tarafyndan 01.12.2005 23:05:47 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Aralık 2005, 23:06 - İp: 85.***.**8.96
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Sevgili ahmetdemir, yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum ama drango azeri olduğunu yazıyor. Sanırım dil problemide biraz etkili yazılımında ??!!

Tarih: 2 Aralık 2005, 00:49 - İp: 85.***.**7.100
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Arkadaşlar ben de Casio marka bi fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum ama benim de b u konuda şüphelerim var. Yani Casio acaba bu alanda ne kadar başarılı. Forum da açtım bu konuda ama tatmin edici bi cevapö alamadım. Cevap yazanlar daha ziyade almak istediğim makinenin teknik özelliklerine bakarak yorumyapmışlar. O özellikleri b en de biliyorum. Bana gereken daha önce bu makineyi kullanmış ya da yakın çevresinde halen kullanan biri olan ve bu marka makinelerle ilgili tecrübesi olan birinin yorumları. Henüz bu konuda yorum alamadım. İçinizde varsa eğer bu marka makineler konusunda tecrübesi olan bana yardımcı olsun. Bu arada almayı düşündüğüm makine Casio EX-Z110 Yani çok fazla beklentim yok. Şu açıdan söylüyorum. Hatıra fotoğrafları çekmeyi düşünüyorum. Manzara da istiyorum tabii. Bir de manuel ayarları da olsun istedim. Bu makine de var bi kısmı. Canon A520, Kodak C360, Nikon 5600 ile bu makine arasında tercih yapmak istiyorum. Siz ne dersiniz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Tarih: 2 Aralık 2005, 09:55 - İp: 81.***.**0.51
ahmetdemir
ahmetdemir (üye)
Yozgat / Amatör

bu yazım tarzının azerilikle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. son günlerde moda olan bir kullanım tarzı

Tarih: 2 Aralık 2005, 13:28 - İp: 85.***.**8.96