sera
sera (üye)
Bursa / Amatör

Hareketli Görüntü Ve Fotoğ.

Çalıştığım kuruma Kaliteli Fotoğraf çekebileceğim ve aynızamanda 60 dk kadar görüntü kaydı yapabileceğim bir digital makina gerekmekte...Duyduğuma göre çözünürlüğü 640*480 olduğunda ancak görüntü net elde edilebiliyormuş...Böyle bir makineyi hangi fiata alabiliriz...Özellikle hangi markaları önerirsiniz? Teşekkürler...

Tarih: 8 Kasım 2004, 09:40 - İp: yok
erkin66
erkin66 (üye)
Ankara / Meraklı

benim bildigim canon s1 is 640x480 30 fps (sınırsız)video cekebiliyor ama fiati biraz fazla 1.100 ytl civari +cok buyuk cf karta ihtiyac var
640x480 15 fps (sınırsız)ceken kodaklar var dx 7590 1.000 ytl civari
kodak cx 7430 var 400 milyon civari

Tarih: 11 Kasım 2004, 22:01 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

nasil olsa sirkete aliyor cok problem olmamasi lazim..
konika-minolta z2-z3 serileri kaliteli cekim imkanlari sunuyor.
asla 640x480@15 fps olana bakma.. 30 fps mutlaka olsun..

-canon S1 IS 650x480@30 fps sınırsın çekim yapıyor.. güzel bir seçim olabilir
-kodak 7590 da ise 340x240@24 fps sınırsız çekebilirsin kalite düşük oluyor..
-z2 de 800x600 çekim imkani var ama sürekli deil. 640x480 de güzel çekimler elde edebilirsin..
-z3 de 800x600 yok ama 640x480@30 fps çekim yparken zoom da yapabilirsin..

özellikler bunlar gerisi sana kalmış bana canon s1 uygun gibi geliyor.. z3 de güzeldir..

Tarih: 11 Kasım 2004, 23:27 - İp: yok
condemned
condemned (üye)
İstanbul / Amatör

nikon coolpix 5200 modeli var...
senin 640*480 30 fps de cok guzel bir goruntu kalitesi var... ama sen bunu o amaçla kullanamazsın. cunku mov formatında cok fazla yer tutuyor... Bende 512 MB hafiza kartı ile ancak 7 dak. cekim yapabiliyorum. Goruntu ama gercekten kayda deger...

Tarih: 13 Ocak 2005, 17:27 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Sera,
Senin ihtiyacın olan cihaz sanyonun yeni geliştirdiği vpc-c1 Bu makine DVD kalitesinde Mpeg 4 formatında kayıt yapıyor. fiyatı 600 dolar + kdv .Makineyi fiyat- performans ilişkisi bakımından değerlendirdiğinde makinenin özellikleri karşısında fiyatı ucuz...

Tarih: 13 Ocak 2005, 17:47 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Digital fotograf makinası ile video kaydı bugünkü teknoloji ile çok kullanışlı değil. bu iş henüz oyuncak düzeyinde. iyi kalitede sizin istediğiniz gibi 60dk. kayıt yapabilmek için en az 4GB lık hafıza kartı lazım (yine de tam ihtiyacınızı görmez) ve çok pahalıya malolur. Yani sısırsız video çekimi yapabilen fotoğraf makinası lafı şimdilik palavra.
(Birkaç yıl içerisinde kaliteli fotograf ve uzun süreli kaliteli video çekimi yapacak makinalar çıkana kadar ayrı ayrı makinalar kullanmak zorundayız maalesef)

Tarih: 13 Ocak 2005, 18:00 - İp: yok
digimania
digimania (üye)
Ankara / Amatör

Evet söylenen makineler 640x480 de çekim yapıyor. Bazıları 15fps bazıları ise 30 fps. Bence hangi boyuttaki karta ne kadar süre kayıt yaptığını iyi araştırmalısınız. Örneğin condemned arkadaş 512mb karta 30 fps ile 7 dk kadar çektiğini söylemiş. Kurumunuza 1gb kartlı bir makine alsanız dahi 30 fps de 14dk oluyor ki bu sizin istediğiniz süreye yaklaşamıyor.Bu durumda fotoğraf çekebilen bir kamerada işinizi görür herhalde.Ttabii fotoğraf mı önemli video mu? Ben canon S1 IS nin video çekimine hayran kalmıştım
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/s1is_samples.html

bu adresteki avi dosyasını izlerseniz S1 in kalitesini görüceksiniz.Bu sitede istediğiniz makineyi seçip örnek resim ve videolarını izleyebilirsiniz böylece bilgisayarınızda bir karşılaştırma yapabilirsiniz.S1 çekerken zoom da yapabiliyor.Ama 30 fps ve çok yer kaplıyor sonuçta. Aslında tam bana göre bir
video koymuşlar. Le mans arabaları

Tarih: 13 Ocak 2005, 18:06 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

canon s1 in video kaydı sınırsız değil, sınırlı... sınırı ise 1GB dosya boyutu. en iyi kalitede kayıt yaparken 1 GB sınırına yaklaşık 12 dakikada; en düşük kalitede kayıt yaparken ise, yaklaşık 60 dakikada 1 GB sınırına ulaşılıyor. hem iyi hem de uzun video kaydına uygun değil bu makina. uygun olanlar mpeg4 formatında kayıt yapabilen makineler. bildiğim kadarıyla olympus c770 de var bu özellik bir de sanyo VPC-C1 de.

ayrıca sanyo VPC-C1 in türkçe kullanım klavuzu pdf formatında ücretsiz olarak sitesinde mevcut. adresi:
http://www.sanyo.com.tr/klavuzlar/vpcc1.pdf
anlaşılan sanyonun ithalatçısı, bazı ithalatçı firmalar gibi sineğin kanadından yağ çıkartmaya çalışmıyor !!! (sinek=biz tüketiciler, kanat=cebimiz, yağ=cebimizdeki para)

aslında bu video kaydı meselesini üreticiler kolay halleder diye düşünüyorum. örneğin, makinelere divx codecleri yerleştirmek zor olmasa gerek...

#ocum' tarafından 13.01.2005 23:32:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Ocak 2005, 23:11 - İp: yok
  • 1