Fotoğrafçılık Forumları
Hangisi ? S3-fz8-h7
Merhabalar, Aşağıdaki makinalardan birisini almak istiyorum fakat kararsız kaldım yardımcı olur musunuz
canon s3 = Çok iyi yorumlar almış fakat 1 yıllık bir model ?
panasonic fz8 = Yeni makina olduğundan fazla bilgi bulamadım
sony h7 = bu da yeni olduğundan bilgi yok
Neden başka bir model değil bunlar derseniz 420 mm civarında, görüntü sabitleyicili modellere bakıyorum...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
hahaha
demek kafanı karıştırdım panctom
http://www.youtube.com/watch?v=cCcisEmYmeI
bunu izleyin arkadaşlar.
bu makinelerde bir özellik var, HD çıkışı var, yani bildiğiniz üzere fotoğraflarımızı televizyondan izlemeye kalktığızda hayal krıklığına uğruyorduk. çünkü görüntü çok bozuluyordu. bu makinelerde HD çıkışı var, eğer HD destekli bir televizyon sahibiyseniz makineyi doğrudan televizyona bağlıyor ve HD kalitesinde fotoğrafları izliyorsunuz.
çoğunu ilgilendirmese de bence çok iyi bir özellik.
ayrıca sony ilk kez bir kamerasında yz tanıma fonksiyonunu kullanmış.
resim kalitesi için şimdiden bir şey söylemek zor. sampleler fena gözükmüyor. ama h5'ten çok çok iyi olmaz sanırım. objektif büyümüş sensör sabit kalmış, iso 3200 lere yükselmiş. bunun olumsuz etkisi olacaksa eğer keskinliği olumsuz etkileyebilir bence.
gerçi makinede bionz işlemci kullanılmış. bu sony dslr a100'de kullanılan işlemci. olumlu katkısı olmuştur kesinlikle.
yine de dpreview ve diğer saygın sitelerin incelemelerini beklemek gerekir. hem o arada belki de canon s4'ü tanıtır.
panctom, yine de dslr dslrdir, bunu unutma
fkiris@ sanırım faklar bundan ibaret. ama aralarında ciddi fiyat farkı olmaz bence.
Değerli buffalo (ve tabi yandaşı panctom). Öncelikle ne demek Sony ci açıkla demişsin hemen açıklayayım. Bildiğim kadarıyla ikinizde Sony H5 sahibi idiniz yada hala sahibisiniz. Bu yüzden Sony ci dedim. Bundan önceki birçok forumlarda da Sony i savundunuz. Bu nedenle Sony ci demekte heralde alınacak birşey yoktur. Bu bir. Gelelim H7 ve abisi H9 a. Bu makineler için teknik bazı bilgiler vermişsin ve bu bilgiler doğrultusunda düz mantıkla makinenin iyi olduğu düşünülebilir. Ama bu işlerde her zaman iki kere iki dört etmiyor. Ben hiç teknik olaya girmeyeceğim. Sadece senin verdiğin sitedeki fotoğraflardan birkaç örnek vererek anlatmak istiyorum. Örnek:1 ve örnek: 2 linklerinin üstüne tıklayarak açılan fotoğraflardan karşılaştırmalar yapalım. Sony makinelerde daha öncede hep sorun olarak bahsedilen "mor salınım" dediğimiz olay maalesef bu makinede de bariz olarak görülüyor. Fotoğrafların özelikle köşe kısımlarında belirgin gözüken bu olay 1. fotoğrafta sol üst köşedeki ağacın dallarında, sol altta yaprakların kenarında, sağ altta ise beyaz sivri uçlu demirlerin kenarlarında göze batıyor. 2. fotoğrafta durum daha açık. Fotoğrafın neredeyse tamamında mor salınım var. Ama köşelerde çok daha can sıkıcı.
Bir de
Örnek:3 e tıklayalım ve onu değerlendirelim. Bu fotoğrafta makinenin ISO performansını test ediyoruz. Örnek fotoğrafımızda ISO oranı 400. Yani kullanılabilir olmasını beklediğimiz bir ISO oranı. Sizce bu fotoğraf ISO başarısı açısından tatmin edici mi? Bence değil.
Bu arada FZ8 i ben hiç savunmadım zaten. Diğer makineleri de savunmuyorum ama FZ8 in tam bir hayal kırıklığı olduğunu ben başka forumlarda da belirttim zaten. Ayrıca ben taraflısın demedim. Daha önce Sony kullanan biri olarak acaba Sony e karşı bir sempatin var da bu nedenle mi bu kadar H9a eğilimin var açısından söyledim. Amacım kimseye muhalefet etmek değil. Ben de SLR-Like bi makine düşünüyorum. Tek amacım daha kaliteli fotoğraf sunan ve daha uygun fiyatlı bi model bulabilmek. Adı Sony olmuş Canon olmuş Olympus olmuş Fuji olmuş Panasonic olmuş benim için hiç farketmez. Yeterki performansı ii olsun.
SELAMLAR...
Bende H2 var, 3-4 tane kompaktım da var. inşallah bir iki gün için de bir de dslr sahibi olacağım
Aldığım bir şeyi satmadığım için kompakt makineler epeyce çoğaldı, yoksa ürün fetişisti değilim.
Bunun dışında piyasada çeşitli marka fotoğraf makinelerinin onlarcasını kullanmışlığım var, eş dost arkadaş vs.
Benim en beğendiğim komapkt makineleri sony, nikon ve canon üretiyor. Özellikle de nikon ve sony kamerlardan hoşlanıyoum.
Gerçi şu aralar su altında çekim yapan kompaktlar ilgimi çekiyor, olympus ve pentaxın böyle iki makinesi var.
slr-like dediğimiz makinelerin en iyileri;
sony r1, sony f828, canon pro1 ve nikon 8800'dür.
R1 hariç hiç biri güncel değil, nikon bu piyasadan çekildi.
Şu anda resim kalitesi bunlar kadar iyi olan bir slr-like yok. s3,h5,6500fd, 9500 vs. bunların yanından bile geçemez.
Ama dslr fiyatlarının düşmesi ile birlikte firmalar daha küçük sensörlü ve daha az kaliteli makineler üretme yoluna gittiler. sony h serisi, canon s serisi böyledir.
Ben bu makinelerin resim kaliteleri arasında ciddi fark olmadığını düşünürüm. Zaten incelediğim yüzlerce, hatta binlerce fotoğraf bu kanaate ulaşmamı sağladı.
6500fd mesela; iso konusunda ve test ortamlarındaki olağanüstü başarısını sokağa çıktığımızda sergileyemiyor.
Forumlarda canon ve sony topiclerine bakın, oradaki fotoğraflara bakın bir de fuji topiclerine. Arada ciddi fark yoktur.
Bir makinenin diğerinden biraz daha iyi olması önemli değil benim için.
Eğer birinci sınıf resim kalitesi arıyorsam gider nikon d40,pentax k100d,a100 gibi bir dslr alıp kullanırım. nikon d40 mesela, 1100 lira!
En kral slr-like makineye nal toplatacak bir makine.
İşte bu noktada slr-like makinelerdeki donanıma, sunduğu özelliklere bakarım. Bana ne kadar eğlence sunuyor beni bu ilgilendirir.
Zaten slr-like piyasasında bir resim kalitesi standartı var. Çoğu ürün o performansı verebiliyor. Bir kısmı da biraz geride, bir kısmı vasat.
H2 o performansı veriyordu. Yetersiz iso başarımı benim için o kadar önemli değil aslında.kırda ,piknikte,deniz kenarında,tatilde batılıların ''home camera''dedikleri amaçla kullanıyorum onu.
H2 veriyorsa , h9 da verir. Zaten söyledim, H9 h2'den muhtemelen daha canlı renklere ve daha iyi iso başarımına sahip olacak, bu kesin. Ama onun kadar keskin fotğraf üretemeyebilir, hatta resim kalitesi onun gerisinde kalabilir.
Ama makinenin sunduğu özellikler benim için çok hoş.Dediğim gibi bir dslr aldım, bekliyorum. Ama h2'yi elden çıkarırsam düşünmeden bir tane de H9 alırım.
H9'un örbek resimlerine gelince, bence ne çok iyi, ne de kötü, işte sınıfının genel performansı.
15x telede bile keskinliğini korumayı başarıyor makine. üstelik 31mm geniş açısı da var.
iso konusunda yeterli mi?
yeterli değil elbette. 6500fd hariç hiç biri yeterli değil. Benim için komapkt makinede iso konusu çok önemli değil, bir başkası için önemli olabilir, saygı duyarım. H2 ile çektiğim 15000 civarında fotoğrafın 95'i iso 80,iso 320 arasında. eğer ışık uygunsa zaten iyi iş çıkarıyor, ışık kötüyse ben kullanmıyorum.
morsaçılma etkisi; morsaçılma değil de başka bir şey deniyordu buna ama ismini unuttum. evet, fotoğrafı croplar ağaç yapraklarına bakarsak mora çalan bir renkle karşılaşıyoruz zaman zaman. Ancak 15000 fotoğrafta bu sorunla karşılaşmadım, daha doğrusu denemedim. Benim için önemli değil, hem de hiç önemli değil.fotoğrafa monitörümde bakarım, max A4 boyutunda baskı alırım, bu sorun hiç önemli değil benim için.
sevgili mstfckr61;
valla inan h9'u beğenmemde sony sempatimin payı yok. zaten dslr alacağım için asla slr-like bir makine düşünmüyordum, son zamanlarda 6500fd hariç ciddi olarak incelemedim bile.
ama h9'un duyurusu yapıldığı gün hasta oldum o makineye.
bir tane alsam bile bu mükemmel resim kalitesi için değil sunduğu tatminkar resim kalitesi ve bolca özellik nedeniyle olur.
bakalım, dpreview incelemesini çok merak ediyorum. phil askey daha önce h1,h2 ve h5'i çok beğenmiş, iyi notlar vermişti.
Valla msffckr61;
Benim sony ile olan aşkım maalesef 3 hafta önce boşanmayla sonuçlandı.
Şimdi yeni aşkım FUJİ F30..
Ondaki keskinliği ve yüksek isodaki başarıyı ne H5 te, ne S3 te, ne de s6500 de gördüm. Tek kelmeyle "boyuna göre büyük işler yapan bir makine"
Öncelikle DSLR diyorum ama her DSLR kullanan kşinin imkanı varsa mutlaka bir F30 sahibi olmasını mutlaka öneriyorum.
F30, abisi s6500'den daha keskin ve iyi fotoğraf kalitesine sahip.. Ayrıca yüksek isoda s6500 den daha az noise veriyor. Zaten dpreview testinde de bu kanıtlanmış.
Geçen gün "F30 İNCELEMESİ" adlı foruma yazdığım gibi, s6500 yüksek zoom aralığına sahip olduğu için, F30 ise daha küçük zoom aralığına sahip olduğu için bu görüntü kalite farkı çıkıyor ortaya.. DSLR lenslerde bile hep 14-45 veya 17-70 gibi kısa zoom aralığına sahiptir lensler. Bu kaliteyi korumak için gerekli.. Uzun zoom aralığına sahip lensler ise (18-200 mesela) çok pahalı.. Çünkü malzemem ve işçiliği farklı..
İşte s6500'ün, kardeşi F30'dan daha aşağıda kalma sebebi bu.
F30 kesinlikle daha detaylı ve başarılı fotoğraflar veriyor.
BUFFALO: Valla H9 aklımı çeler gibi oldu ama galiba yine DSLR diyeceğim. H9 modelinde, h5 gibi manuel odaklamayı yön tuşlarıyla yapmak en caydırıcı sebep.. Ben h5 te çok istiyordum, manuel odak yapıp alan derinliğini kafama göre ayarlayayım ama bu yön tuşlarıyla çok zordu, alışamadım.
Ama benim bu örnek fotolarda gördüğüm şu;
H7, H5ten daha keskin ve iyi görünüyor foto kalite olarak..
H2 de H5 ten daha keskin.. Bunu hep söyledim.
Bu durumda büyük ihtimal ki,
h2=h7.. (görüntü kalitesi olarak)
Tabi dediğin gbi dpreview testini beklemek lazım.
NERDEYSE AKLIMI ÇELİYORDUN BUFFALO!!
Gel biz senle beraber "GRUP SONY"i kuralım, baksana adımız çıkmış SONY'ciye, inmez OLYMPUS'çuya..
Hem buffalo sana, hem de mstfckr61 sana..
MUTLAKA BİR F30 TAVSİYE EDİYORUM.
3-4 GÜN İÇİNDE kendi topiğimde, bu makinenin yüksek iso fotolarını yayınlayacağım. Ayrıca zor ışık şartlarındaki fotolarda olacak.
buffalo meraba. H9 için "bir tane alsam bile bu mükemmel resim kalitesi için değil sunduğu tatminkar resim kalitesi ve bolca özellik nedeniyle olur." demişsin. O zaman benim de aklıma daha enteresan bi model olan Olympus SP550UZ geliyor. 28mm geniş açı ve 18x optik zoom. Görüntü kalitesi de tatminkar. Teknik olarak çok çekici özellikler bunlar. Ne dersin??
panctom yeni makine alırsam A610 umu tutarım herhalde elimde. Onu elden çıkarıp F30 almak yeni maliyet demek. Hem manuel ayarlar yok F30 da bildiğim kadarıyla. A610 devamlı çantamda zaten. Gezdiriyorum onu. Daha gidecek çok yeri var.
Selamlar.
Merhaba mstfckr,
a610'u elinde tut zaten çok iyi makine, belki de gelmiş geçmiş en iyi kompaktlardan biri.
f30'dan bence daha iyi, şimdi panctom kızacak ama bu böyle, ben kompakt mainelerin iso konusunun o kadar da abartılmaması gerektiğini düşünürüm
Makine stüdyo ışığında yapılan testlerdeki başarısını sokağa çıktığımızda da sergileyebilmeli. Halen H2,H5,S2,S3 deme nedenim bu....
Olympus sp550 alma bence. dpreview incelemesinde makine için vasatın üstü denmiş.
İnanılmaz özellikler sürüyor, ama resim kalitesi vasatın biraz üstü. Işışk biraz kötüyse iso100 değerinde bile sapıtıyor makine. dpreviewdeki incelemede makinenin olumsuz yanları sıralanmış, olumsuz özellikler her makinede var elbette, ama resim kalitesini direkt etkileyen olumsuzluklar çok fazla makinede.
mesela, zoom yapıldığında köşelerde netsizlikten bahsedilmiş, mor saçılma etkisinden bahsedilmiş, beyaz ayarının sapıtabildiğinden bahsedilmiş, zoom yaparken zaman zaman makinenin errror, yani hata meajı verdiğinden bahsedilmiş,video modundaki sorunlaran bahsedilmiş.ayrıca makro modu için hayal krıklığı denmiş ki bu kadarı fazla. artık ne diyeyim, bunların hiç biri h2'de yok.
fiyatı da h9'dan daha fazla. özellikle errror olayı sinir bozucu bir şey olsa gerek. resim kalitesinin mükemmel olması gerekmez dediysem o kadar da değil, yamuk yumuk renklere kimsenin tahammülü yoktur sanırım
makinenin olumlu yanları sayılırken, resim kalitesine dönük olarak olumlu hiç bir şeyden bahsedilmemiş.
Bence alma Gel sana H9 alalım
, nasılsa iyi bir makinen var, bence 3-5 ay bekle, canon sanırım o zamana kadar S4'ün duyurusunu yapar.
#buffalo' tarafından 14.04.2007 15:06:29 tarihinde düzenlendi.
a610 çok iyi bir makinedir. Hatta burada yeni makine arayan acemi arkadaşlara en az 20 topicte tavsiye etmişimdir. Şu anda ucuzladı da üstelik..
Ama eğer F30 Türkiye de olsaydı, a610'un pabuçlar damdaydı sevgili buffalo.. Şu anda hem kend topiğime, hem de "f30 incelemesi" adlı topiğe örnek fotolar basıyorum, daha da basacağım.
Makine dediğin sadece sokakta iş yapacaksa, bu eksik iştir buffalo.. Zayıf ışıkta da başarı gösterebiliyorsa o zaman bir kademe daha yükselir. Ama tabi sadece ışık mevzuu değil.. Bir sürü özellik itibarıyla kıyaslanır makineler..
Bence F30 kullanan bir fotoğrafçı, o makineden vazgeçemez!
Ah Buffalo, keşke aynı şehirde olsaydık ta, sana biraz ödünç verirdim F30'u.. Eline alıp ta, çektiğin fotoları PC ye attığında, bana hak verirdin. Kullanıp ta yorum yapmak bir başka unutma!
Valla kompakt piyasada şu an beni ilgilendiren iki makine var, sony w200, yakında çıkacak. Muhteşem bir cihaz.
Diğeri T100, o da harika bir kamera.
ha bir de G1 diye bir modeli yaptı sony, yakında piyasada. 3,5'' lcd,930 000 piksel , 2gb dahili bellek.
http://www.dpreview.com/news/0703/07030809sonyg1.asp
http://www.dpreview.com/news/0702/07022704sonyt100t20.asp
http://www.dpreview.com/news/0702/07022703sonyw200w90w80.asp
Ama hiç birini almayacağım muhtemelen, su altında da çekebilen bir kompakt bakıyorum bu günlerde. Olympus ve pentax ın var, ama pahalılar biraz.
3.5 LCD ilginç ve güzel.. Baktım makineye..
Ama eksikler de var yine bence buffalo!
Mesela sensör yine küçük! Sony nin bu inadını anlamıyorum hala!! 1/2.5 sensör koymuşlar yine..
Sonra 38 mm den başlıyor ve bu çok dar açı..
İso yine 1000 de kalmış.
Tip olarak ta çok sıcak gelmedi açıkçası..
Aslında sony sempatizanıyımdır bilirsin ama buna ısınamadım be buffalo napiim!!
Sen bence yine de F30 u imkanın olursa bir denemelisin. Zaten iyi bir fotoğrafçı, 3x optik zoom da İS ARAMAZ!
Ama tabii İS olsa olmaz mıydı?? Mıımmhh tabii ki şık olurdu!
Bas çek makine bunlar panctom, her makinede büyük sensör aramak nafile, hem anlamadığım bu 1.2,5 sensör millete ne yaptı?
İyi resim kalitesi arayanlara hitap etmiyor, onlara hitap eden kompakt makineler canon g serisi filan. Işık yetersizse flaş patlatabilirsin panctom, sony kamerlardaki flaş senkron hızı mükemmeldir biliyorsun. Her makine iso 2000 sahibi olmak durumunda değil ki. 10 sene önce iso500 yoktu ama çatır çatır foto çekiyorduk yine.İso önemli ama her şey değil.
Yeni bir akımı temsil ediyor bu fotoğraf makinesi, fotoğrafa neredeyse 8x10 fotoğraf kağıdı ebadındaki lcd'den bakıyorsun, düzenliyorsun .... resim kalitesi de iyidir, işte h5 ;'in sensörünün aynısı.
Ama daha iyi resim için w200 dedim mesela.... Ben iddia ediyorum, f30 hikaye kalacak bu makinenin yanında
Yanlış anlama , f30 harika bir makine. Resim kalitesi filan çok iyi. Sonuçta bir kompakt, kompakt makinenin sınırları bellidir zaten. Bir sınır var, onu aşabilen kompakt yapılmadı. Hepsi birbirine yakın resim kalitesine sahip.
Ama müthiş iso başarımını bir kenara koyarsak ondan çok daha iyi onlarca makine var piyasada.
İlgili olabilecek konular
-
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0559206 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -
-
-
-
-
Minidv Kaset Sp Nedir Lp Nedir Hangisi İyidir
08 Tem. 2020, 18:02 prodersler
0196208 Tem. 2020, 18:02
prodersler -
Bütçeme Uygun Makine Ve Lens Hangisi ?
23 Eki. 2019, 15:10 tonysoprano
0181623 Eki. 2019, 15:10
tonysoprano -
50mm 1. 8 & 55-250 Hangisini Önerirsiniz
25 Mar. 2017, 23:21 dursun_celep
3424918 Kas. 2017, 11:52
hural -
Nikon D5600 Ve D7200. Hangisini Tercih Etmeliyim!
02 Ağu. 2017, 02:31 uguremre
1463203 Ağu. 2017, 01:05
the_photgrpher -