shaman
shaman (üye)
İstanbul / Amatör

Hangi Makinayı Önerirsiniz...

Öncelikle bu konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum eğer yanlış bir yere yazıyorsam lütfen kusura bakmayın. Fotoğraf işine yeni yeni merak sardı beni... Şu anda orta karar bir digital fotoğref makinası almayı düşünüyorum. Aklımdan geçen Konika Minolta Z20, HP Photosmart 945 veya Inka ICD-444. Bu makinalaradan sizce hangisini önerirsiniz? Fiyatları birbirine yakın ama yaptıkları iş ve kalite olarak hangisi daha üstün bilemiyorum! Yardımcı olursanız sevinirim!
şimdiden teşekkürler...

Tarih: 20 Mayıs 2005, 14:08 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Bu 3 model arasında en iyisi Konika Minolta Z20.

 

Tarih: 20 Mayıs 2005, 14:53 - İp: yok
shaman
shaman (üye)
İstanbul / Amatör

Kusura bakmayın ben çok acemiyim, bu Konika Minolta ile HP Photosmart 945 arasındaki farkları bana kısaca özetleyebilirmisiniz? ben internette bir yerde HP ile ilgli çok iyi yorumlar okudum ama malesef minoltayla ilgili değerlendirme bulamadım o nedenlede kıyaslama yapamıyorum ikisi arasında. Marka olarak sanırım Minolta daha iyi, birde Minolta Dimage Z5 var; ancak bunun nerede satıldığı ve hangi özelliklere sahip olduğunu da bulamadım... Anlayacağınız birazda araştırma özürüm var sanırım... Almışkende bir kere almak gerekir diye düşünüyorum o nedenlede bu kadar canınızı sıktım... Yardımlarınız için teşekkürler...

 

Tarih: 20 Mayıs 2005, 16:24 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Ben, sizin bir digital makineden tam olarak neler beklediğinizi bilmediğimden, ben bu iki model arasında kalsaydım hanigsini alırdım diye düşündüm ve Z20 dedim. Sizin beklentileriniz tabi ki farklı olabilir.

HP eski teknoloji, z20 ise bu yılın başında çıktı. Hp nin sensörü z20 den daha büyük bu fotograf kalitesi açısından bir avantaj olabilir. Makrıo çekim seviyorsanız z20 ile 1cm ye kadat yaklaşabilirsiniz, HP ile 10cm de kalırsınız. Video çekmek sizin için önemliyse, HP de zaman sınırlı çekim var 60 saniye, z20 de ise böyle bir kısıtlama yok kart dolana kadar çekebilirsiniz.

Dediğim gibi, makineden sizin beklentileriniz önemli, benimkiler değil.

 

Tarih: 20 Mayıs 2005, 17:07 - İp: yok
shaman
shaman (üye)
İstanbul / Amatör

Sn. Ocaklılar, bu konuda oldukça acemiyim hatta şu hepimizin bildiği makinaların dışında bir makinayla fotoğraf çekmedim... o yüzdende bir makinadan ne beklemem gerektiğini net olarak bilmiyorum. Benim istediğim aslında Aldığım makina birazda profesyonel olsun... Benim için önemli olan kaliteli fotoğraf çekmesi, video benim için çok önemli değil ama sonuç olarak imkanım varsa iterim tabiki sınırsız çekim yapmayı. Verdiğiniz cevapta aklıma takılan şey; Sensör dediğiniz ve HP'de daha iyi olan şey... Bu minoltadakinden çok daha üstün bir şey mi? Beni yanlış anlamayın almayı isatediğim makine minolta o nedenle de biraz üzerinde duruyorum bunun... Birde eğer bu sensör vb. gibi teknik konuşarda faydalı birlgiler bulabileceğim bir site varmı? Size sorup vaktinizi almaktansa oradan okuyabileceğim bir site? tekrar teşekkür ederim...

 

Tarih: 21 Mayıs 2005, 10:43 - İp: yok
meka
meka (üye)
Trabzon / Meraklı

http://www.melihozbek.com/fotograf/icerik.asp?f=megapixel.htm&m=fotomenu.htm&b=F+O+T+O+%26%23286%3B+R+A+F
Burada aradıkların var.

 

Tarih: 21 Mayıs 2005, 13:57 - İp: yok
shaman
shaman (üye)
İstanbul / Amatör

Sn. Meka, verdiğiniz linki inceledim gerçekten güzel bilgiler var teşekkür ederim...

 

Tarih: 23 Mayıs 2005, 15:16 - İp: yok
  • 1