sym_
sym_ (üye)
İstanbul / Meraklı

Hangi Fotoğraf Makinası??

fotografcılıga meraklı bir lise oğrencisi olarak bunu ilerletmek istiyorum.ilk fotoğraf makinam nikon coolpix 5200'.sizce yarı profesyonel makina alsam hangisi olmalı??lütfen yardımcı olun..ayrıca nikon p5100,fuji s5800 ve canon sx100 hangisi daha iyi??

Tarih: 14 Kasım 2008, 21:01 - İp: 88.***.**5.209
akkaymaz
akkaymaz (üye)
İstanbul / Amatör

compackt makinelerde Sx110 fiyat-performans açısından çok iyi. 580 ytl
taksitle ve garantili.
ancak sizde nikon coolpix 5200 varsa compakt makineye vereceğiniz paraya yazık . olanı kullanın SLR alırsınız.

Tarih: 14 Kasım 2008, 21:46 - İp: 85.***.**9.1
elysion01
elysion01 (üye)
Ankara / Meraklı

merhabalar
bende fotoğrafçılığa meraklı biri olarak makina seçiminde kararsızım. seagull DF-300xd klasik fotoraf makinesi nasıl sizce? özellikle de yeni başlayan biri için. ikinci elini buldum. fakat internette bu ürünle ilgili fazla bilgiye ulaşamadım.yardımcı olursanız çok sevinirim

Tarih: 15 Kasım 2008, 19:27 - İp: 85.***.**4.186
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

elysion01 ne kadarlık bir bütçen var ?

Tarih: 15 Kasım 2008, 21:05 - İp: 78.***.**7.5
elysion01
elysion01 (üye)
Ankara / Meraklı

ikinci el bir klasik makina almayı istiyorum.bütçem 200- 250 ytl civarında.aslında yukarıda sözünü ettiğim model elime geçti.150 ytl.sizce yeni başlayan biri için uygun mu?

Tarih: 22 Kasım 2008, 13:52 - İp: 85.***.**4.186
edemir86
edemir86 (üye)
İzmir / Amatör

arkadaşlar günledir araştırıyorum fakat iyice kafam karıştı.ne alacağımı şaşırdım.fotoğrafa kısa bir süre önce merak saldım istediğim çektiğim fotoğrafların göze hoş görünmesi renklerin canlı olması ve 300 ytl civarında bütçem var.yaptığım araştırmalar sonucunda canon olmasına karar verdim.
makroları iyi çekebilmek istiorm,gece çekimi de iyi olsun,mp li çok önemli deil.gerçekten bir bilenin yardımına çok ihtiyacım var arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorm???

Tarih: 25 Kasım 2008, 02:48 - İp: 85.***.**9.83
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

300 YTL civarında alınacak makinalar (tabi benim elemelerim sonucunda)
sony s730
nikon p50
canon A570
fuji s5800 & s1000fd ( 350- 400 YTL aralığında )

bu fiyat aralığındaki kompakt makinaların max. macro mesafesi 5 cm.
yüksek ISO kullanılmadığı takdirde canlı renkler elde etmek mümkün. gayat de iyi makinalar olduğunu düşünüyorum.
Fujiler, slr like lar arasında ,makrosu en başarılı makina bence. 5800 ler, incelemelerde macrosu 4cm denilse de, 1 cm den netleme yapılabiliyor ve çok güzel sonuçlar alınıyor.
gündüz çekimleri de gayet başarılı, noise sorunu var ama bu da hangi makina da yok ki

İnşallah kafa karıştırmamışımdır. öğrendiğimi paylaşıyorum kusura bakmayın .

Tarih: 19 Aralık 2008, 16:40 - İp: 88.***.**3.168
akkaymaz
akkaymaz (üye)
İstanbul / Amatör

Hangi Fotoğraf Makinası ; sorusunun cevabını iki senede sekiz digital fotoğraf makinası satın almak tecrübem ile anlatayım ,

Kahvede oturan zenginin biri karşı masada kendi halinde oturan garibanın ensesine tokat atmak ister ,
Kahveden adamın birini çağırıp al sana 10 lira git şunun ensesine bir tokat at der ,
adamda gidip şaplağı garibanın ensesine yapıştırır ,
adam : afedersin seni ahmet abime benzettim deyip durumu kurtarır.
zenginin işi yok aynı adama al sana 20 lira git bir tokat daha at der .
adam yine gidip ahmet abi sensin işte tanıdım deyip ikinci şaplağı garibanın ensesine yapıştırır ,
gariban : benim ismim ahmet değil senide tanımam diye çıkışır,
zengin aynı adama 50 lira daha verip git bir tokat daha at der .
adam : garibanın ensesine üçüncü tokatı yapıştırır .
gariban : beni niye tokatlıyorsun diye sorar .
adam cevap verir ,
sende bu ense zenginde böyle cüzdan oldukça daha çok tokat yersin.

Tarih: 20 Aralık 2008, 00:20 - İp: 85.***.**0.203
  • 1