Fotoğrafçılık Forumları
Gümrük...
Selamlar,
Amerika'dan bir arkadaşa fotoğraf makinesi aldırtacağım.Kargo masraflarını falan hesapladım da kafama takılan gümrük. Arkadaş makineyi alığ bana Fedex iel yollacak fakat gümrüğe takılır diye korkuyorum.Fedex ile yollacağı makine gümrüğe takılır mı, takılır ise gümrük vermemek için nasıl bir yol izlemeliyim?
Teşekkürler...
sevgili mucomuco;
amerikadan aldırıp cargoyla gönderirlken dedğin gibi gümrük sorunu ortaya çıkabiliyor.ben amazon.com dan 300D siparişi verdiğimde türkiyeye bu ürünün satılmadığı mesajı almıştım..
yapabilecek en iyi seçim amerikadan tr ye gelen biri olacaktır.elden getirildiğinde hiç bir problem yaşanmıyor...
kolay gelsin...
@Guronline
Yardımın için öncelik teşekkürler arkadaşım...
Kargo ile gönderme işini gümrüğe takılmadan yapanlar var ama nasıl bilemiyorum...
Etradecenter.us ' da fedex ile getirdiklerini yazıyor.Fakat getirtilen ürün gümrüğe takılabilir mi takılırsa takılmaması için ne yapıyor onu öğrenmek isitiyorum... Umarım bilgisi olan bir arkadaşımız bizi aydınlatır...
Selamlar,
Yurtdışından siparişlerinizin gümrüğe takılması tamamen şansınıza kalmış bir durum. Gelen malların tamamının kontrol edilmesi mümkün olmadığı için denetim örnekleme yapılabiliyor ve piyangonun kime vuracağı da belli olmuyor. Ancak mevzuat gereği değeri 175 Euro ya kadar olan mallarda gümrük vergisi çok düşük. Bu nedenle gümrüğe yakalansa dahi bazı markalarda yurt içi fiyatlara oranla daha hesaplı olacaktır. Sadece malın teslimi için Avrupa yakasında tek bir yer gösterileceği için teslim almak sıkıcı olabilir.
Arkadasım istediğin makineyi soyle kargo ve gumrukle ugrasma. Ben sana temin ederim.
@zyilmaz
Panasonic FZ15
Fuji S5500/5100
Canon A95
Bu makinelere ne kadar diyorsun? Bir de bu gümrük olayını nasıl halledileceğini biliyorsan, bizi aydınlatırsan sevinirim...
Arkadaşım S5500 + 512 MB Orjinal Hafıza kartı dahil 510 USD temin edebilirim. Sadece Makine istersen 410 USD olur. A95 İse 410 USD.
bu satılan makinenin garantisi var mı ?
dostum bu sekilde bir gonderi ne sekilde olursa olsun kesinlikle gumruge takılır... bunu oncelıkle sana hatırlatırım... cunku bu kargo şirketleri her getirdikleri mala bir gumruge takıldı taktırde bır ordıno ucreti keserler gumruk işlemleri için.. bu ucrette 100 ytl ve uzeridir.bu nedenle cok ufak tefek seyler dısında mutlaka takılır... ben sana baska bir tavsiyede bulunayım bu kargoyu normal devlet postasına versin arkadasın yani gitsin a.b.d. de bir postaneye girsin ve gondersin ama mutlaka senin adina kesilmis malın faturasınıda ıcıne koysun posta buraya ulasınca sana bir ihbarname gelir oturduğun sehırde ki posta gumrugune gidersin malın tam 1000 usd yı gecmıyorsa bandrol ucretini oder ve malı gumrukten kendin rahatlıkla alırsın eger 1000 usd nın uzerinde ise ve ticari bir nitelik tasımıyorsa mal kıymetinin %10 nu oder bandrol ucretini oder malı alırsın... bu satrlar her mal için gecerli değildir bilesin makinalrda oluyor zannedersem..bandrol uceretide cok yuksek değil zannedersem 50-100 arası tutar belkide daha asgıda olabilir... benim bilgilerim bu ama yinede tereddut ediyorsan gumruge git kendin sor en kesin bilgiyi alırsın..
Yardım etmeye çalışan tüm arkadaşlara teşekkürler... Ben bu işten vazgeçtim arkadaşlar, burda yazılanlar ve internette araştırdıklarıma göre gümrüğe takılma olasılığı çok yüksek ki takılırsa zaten ABD'den almanın bir anlamı kalmıyor. Hatta zararı var...
Kameranın da garantisi sadece ABD'de geçerli, eğer bana sorduysanız...
Sevgiyle kalın...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
-
Yurtdışından Gümrüksüz Alışveriş!!!
11 Kas. 2006, 11:55 mstfckr61