sarisari
sarisari (üye)
İstanbul / Amatör

Giriş Seviyesi İçin Makine

Merhaba arkadaşlar;

Arkadaşım için fotoğraf makinesi almak istiyorum fakat teknik konularda bilgim sıfır ve çevreden de sürekli kulaktan dolma çelişen bilgiler geliyor. Forumda da bana hitaben bir yazı göremedim.

Arkadaşımın da fotoğraf merakı olsa da çekim tecrübesi yok. Bütçem sınırlı, maksimum 500-600ytl verebilirim, Kodak aEasyShare Z8612 IS, Olympus-SP-560 ve Panasonic-Lumix DMC-FZ8 modelleri gözüme çarptı. Bu fiyat aralığında önerileriniz ve istanbulda alınacak yerler söylerseniz sevinirim.

Tarih: 28 Ekim 2008, 17:34 - İp: 85.***.**0.156
sarisari
sarisari (üye)
İstanbul / Amatör

fikri olan yok sanırım

Tarih: 29 Ekim 2008, 12:26 - İp: 85.***.**0.156
sarisari
sarisari (üye)
İstanbul / Amatör

Olympus-SP-560 ağırlık kazanıyor sanırım kafamda, rakamlara bakarak daha iyi olduğu kanaatine vardım, optik zoomda inşallah önemli bir uzuvdur makina için.

Tarih: 29 Ekim 2008, 13:04 - İp: 85.***.**0.156
zc
zc (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraf makinaları hakkında pratikte pek bilgim yok fakat ben de sizin gibi alma niyetine girdim ve birhayli inceledim. Genelde yeni başlayanlara Canon makinalar öneriliyor. Panasonik ve Nikonlar da öneriliyor ama ben Nikonlara karşı bir antipatim var o yüzden onlarla pek ilgilenmiyorum.

Buraya tıklarsanız sizin ismini verdiğiniz fotoğraf makinalarının ve benim incelemelerimde ön plana çıkan makinaların karşılaştırıldığı bir linke ulaşacaksınız. Ben Panasonik FZ18'i çok övenler var ama ben video çekimlerinde zoomun çalışmamasından dolayı onu almaktan vazgeçtim. Benim kendim için düşündüğüm Canon S5 IS'di fakat onun üst modelleri çıktı. SX1 ya da SX10 şimdi gözüm onlarda ama dolar da çıktı mertlik bozuldu ne yapacağım bilemiyorum. Umarım düşer.

Bu konuda yazmış olduğum bir yazıya da aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sondan ikinci mesaj. Satın almak için garantiden vazgeçip bir kumar oynamak isterseniz doğubankı deneyebilirsiniz. Fiyatlar bayağı farkediyor. Gerçi onlar da garantili diyorlar ama sanırım hikaye. Tıklayın

Tarih: 29 Ekim 2008, 23:44 - İp: 85.***.**5.33
sarisari
sarisari (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkür ederim bilgiler için. Doğubank'ta genelde "garanti benim abi" şeklinde içi boş laflar olunca insan çekiniyor ama modeller hakkında bilgi sahibi olduktan sonra en azından ithalatçı garantili cihazlar için bakmayı düşünüyorum. Birde netten fotozeynep.com.tr adlı sitede de fiyatlar uygun görünüyor, peşinde %10 indirimle piyasanın azda olsa aşağısında.

Tarih: 30 Ekim 2008, 12:00 - İp: 85.***.**0.156
  • 1