selmand
selmand (üye)
Ankara / Meraklı

Geniş Açılı Ucuz Ve Kaliteli

Merhabalar arkadaşlar bana önerebileceğiniz geniş açılı iç mekan ve dış mekan çekimlerine uygun bir fotoğraf makinesi varmı acaba?

fujifilm s1500 ve s1800 modellerini beğendim. s1800 ün sahibinden.com da uygun fiyatlıları var ama sanırım garantili ürün değil bunlar?

daha ucuz liraya geniş açılı hemde kompakt hemde iç ve dış mekanlarda başını ağrıtmaz dediğiniz bir makine varsa oda olabilir, zaten ben bu fujifilmlerin geniş açılı olup olmadıkları konusunda şüpheliyim.

Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Tarih: 15 Nisan 2010, 19:33 - İp: 94.***.**2.35
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

tam olarak ne kadar geniş açı bekliyorsunuz onu iyice araştırın derim. Kompaktlarda benim bildiğim Panasonic 27 mm den başlıyor. Yeter mi bilmem.

Tarih: 15 Nisan 2010, 21:21 - İp: 88.***.**8.176
selmand
selmand (üye)
Ankara / Meraklı

Şimdi açıkçası bende ne kadar gerektiğini tam bilmiyorum ama tam profesyonel bir makine de alamam bu şartlar altında alabileceğim en geniş açılı makine 27mm sanırım yanılıyormuyum.

s1800 ün özellikleri çok hoşuma gidiyor sahibinden.com da kaçak ama firma garantili ürünlerden bir tanesini almayı planlıyorum bu konuda garanti sıkıntısı çıkarmı acaba?

Tarih: 15 Nisan 2010, 22:08 - İp: 94.***.**2.35
zenit...
zenit... (üye)
Zonguldak / Amatör

Nikon P50 diyebilirim, geniş açı 28mm den başlıyor,renkler canlı 3x optik zoom,daylight özelliği sayesinde çekimden sonra fotografa etkili bir müdahale şansınız var,ayrıca gece flaşı çok dengeli...

250 ytl civarı...

Tarih: 15 Nisan 2010, 22:10 - İp: 88.***.**6.13
selmand
selmand (üye)
Ankara / Meraklı

gitti gidiyordan yada sahibinden.com dan alsam garanti konusunda ne yapacağım onu düşünüyorum şu anda kara ara

Tarih: 16 Nisan 2010, 12:17 - İp: 94.***.**2.35
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

2 sene içinde bozulursa düşünürsünüz kara kara, daha çok erken bi alın kullanın.

Tarih: 16 Nisan 2010, 12:43 - İp: 193.***.**0.50
selmand
selmand (üye)
Ankara / Meraklı

selam, yani düşünme git çin den ürünü al diyorsun :D

peki ürün kaçak olunca hiç bir şekilde türkiyede ki servislerde yapılamıyormu?

Cevabı kendim veriyim biraz evvel fuji distribütörünü aradım adamlar ürüne servisde garantisiz olarak bakabileceklerini söylediler ancak s1800 modeli tr de daha satılmıyormuş bu nedenle ürün hakkında bilgileri yokmus ve yedek parçası da yokmus bu nedenle yurt dışından alsam bile s1500 tavsiye ettiler.

#selmand' tarafından 16.04.2010 13:57:33 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Nisan 2010, 13:30 - İp: 94.***.**2.35
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

ya zaten her zaman söylüyorum bunu, elektronikte bahtsız bedevi değilseniz 2 sene bişey olmaz; tabi fotoğrafçı ruhuna sahip insanların makinelerine gözü gibi baktığını varsayarak söylüyorum bunu. ben de spotçuyum şu ana kadar çok şükür sorun yaşamadım, umarım siz de yaşamazsınız. paranızla yaptıracak olduktan sonra tüm servisler bakar merak etmeyin. parça falan da dert etmeyin derim, bulunur bir çaresi. olacağı belli olmayan ihtimallerle canınızı sıkmayın.

Tarih: 16 Nisan 2010, 14:41 - İp: 193.***.**0.50
selmand
selmand (üye)
Ankara / Meraklı

Hepsi buradadan s1500ü 436 liraya aldım.

Kutu içeriğinde

askı aparatı lens kapağı çantası 4gb kart 4 pil usb kablo cd dahil peşin fiyatına 8 taksit hemde garantili.

gittigidiyordan alsaydım 300 liraya alacakdım ama bide bunları alacakdım bu işten çok da anlamadığım için gelse gelse bana 400 e gelecekdi birde garantisi felan olmayacakdı, birde bende bahtsız BEDEVİ lik baya bi vardır , sonuç olarak uygun fiyata aldım, Elhamdülillah daha iyisi sizlere olur inşallah.

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum.

Tarih: 16 Nisan 2010, 16:38 - İp: 94.***.**2.35
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

güle güle kullanın hayırlı olsun. tabi her bütçeye göre dert farklı ama küçük miktarlar için spot ya da garantili farkı insanı üzer ya da sevindirir derecede değil. 100 lira daha verirsiniz içiniz rahat eder. ama bir slr cihaz olsaydı, hele bir de orta ya da üst sınıfsa 1000 lerce lira fark ödemek zorunda olduğunuzdan daha çok düşünürdünüz. iyi günlerde kullanın tekrar.

Tarih: 16 Nisan 2010, 18:16 - İp: 193.***.**0.50
selmand
selmand (üye)
Ankara / Meraklı

Evet biliyorum o zaman kesin kaçak alırdım =)

Tarih: 17 Nisan 2010, 11:25 - İp: 94.***.**1.133