jackal_met
jackal_met (üye)
Ankara / Amatör

Fz5-fz7 Arasında Kararsız Kaldım

Arkadaslar lumix fz5le fz7 arasında bi secim yapmam lazım ama bir türlü karar weremiyorm.Fz5 daha ufak bi makina tasıma kullanım acısından ama fz7 de daha yuksek cözünürlüge sahip fakat daha profesyonel makinaların büyüklügünde benim aklımda fz5 war hem fiyatıda 100ytl civarında daha ucuz fotograf kalitesi olarak aralarında nasıl bir fark var beni bu konuda aydınlatırsanız cok memnun olurum.Eger kullanan arkadaslar warsa ikisi arasında bi secim yapabilirlermi?

#jackal_met' tarafından 10.02.2007 17:52:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Şubat 2007, 17:12 - İp: 194.***.**5.165
ahmetdemir
ahmetdemir (üye)
Yozgat / Amatör

fz8 al kardeş gelince. ikisindende iyi

Tarih: 10 Şubat 2007, 23:30 - İp: 88.***.**5.24
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

FZ-7 al. Bence FZ-8 ondan daha ii değil. Panasonic'lerde zaten ISO performansı kötü. FZ-8 de iyice berbat etmişler. Buraya tıklayarak örnek fotoğrafları görebilirsin. 200 ISO da bile çamur gibi çıkan fotoğraflar herhalde yeterince açıklayıcı olacaktır.

Tarih: 12 Şubat 2007, 11:52 - İp: 88.***.**0.192
yetshot
yetshot (üye)
İzmir / Meraklı

Ben de FZ7'yi almadan önce aynı ikileme düşmüştüm. Ama FZ5 yerine FZ7 almamda en çok ağır basan FZ7'de manuel odaklama olması oldu. Çok sık kullanılmasa da kimi zaman bu özellik çok önemli olabiliyor. 1 MP'lik çözünürlük farkı, daha büyük boyutta video çekimi ve daha uzun enstantantane süresi, extra optical zoom senin için çok da önemli değilse FZ5 de iyi bir seçim olacaktır. FZ5'in fotoğraf kalitesinin FZ7'den biraz daha iyi olduğunu bir çok inceleme sitesinde gördüm, bu da FZ5'in aynı boyutta sensörden daha az çözünürlük sunmasından kaynaklanmakta.

FZ8 konusunda ise mstfckr61'e katılıyorum. FZ8'de çözünürlük 7.2 MP'e çıkarılmış fakat sensör boyutu değişmemiş. Zaten Panasonic'ler noise yönünden sorunlu, bu da işi iyice içinden çıkılmaz hale getirecektir.

Tarih: 14 Şubat 2007, 20:18 - İp: 85.***.**3.82
  • 1