protista
protista (üye)
Adana / Amatör

Fujifilm Finepix S2500hd Almayı Dşünyrum

mrb arkdşlar ben fotografcılık konusunda cok acemi ve yeniyim daha önceleri yapmıs oldugm klasik dijital makine cekimlerinden sonra daha kapsamlı bi makine almayı düşündm internette ararken fujifilmin finepix s2500hd kamerasını gördüm özellikleri iyi gibi ama bu işi daha cok iiyi bilen birinden yardım almak istiyorum umarım yardım eden cıkar ben makinayı almadan!! Bi hata yapmıs olmam !!! ???

Tarih: 17 Ekim 2010, 17:12 - İp: 217.***.**6.177
yozkan88
yozkan88 (üye)
İzmir / Meraklı

bütçeniz nedir, ne çekmek istiyorsunuz vs. gibi soruların cevaplarını bilmeden kimse size cevap veremez. ancak en azından bu sayfanın en altında Fujifilm Finepix S2500hd Dşünyrum ile ilgili olabilecek konular adlı bi yer var orada s2500 konuları görüyorum bi okuyun isterseniz.

Tarih: 17 Ekim 2010, 18:06 - İp: 217.***.**5.181
protista
protista (üye)
Adana / Amatör

bütcem 500 tl ögrenci oldugum için cok fazla kasmak istemiyorum !! merakımı gidercek ölcüde olsun yeter yapmak istedigim cekimlerde genelde makro cekim ama bunun yanında da bu işe daha cok heveslenmemi saglamalı diger konu baslıklarında acıklayıcı bişiler yazılmamıs internete bu makine cok övülüyor ama işi bilen birindende bişiler duymak istemiştim

Tarih: 17 Ekim 2010, 19:56 - İp: 217.***.**6.177
yozkan88
yozkan88 (üye)
İzmir / Meraklı

işi bilen biri olarak değil de fuji s1500 kullanmış biri olarak cevap vereyim. Maksimum bütçenizi ikinci el slr için sormuştum ancak makro çekmek istiyorsunuz. Otomatik olarak bu düşüncem elendi zaten. Makro çekimleri için fena olmayan bir makinaydı benim s1500'üm ama tabi harikalar yaratmasını da beklememek lazım. s2500'ün de diğer s1700 s1800 gibi modellerden çok üstün olan bir yanı da yok.Nüans farkları var. Ucuz olanı alabilirsiniz,hepsi işinizi görecek ve sizi fotoğrafçılık konusunda heveslendirmeye yetecektir. En azından bende yetti. Ancak canon sx120'de öneriliyor benim okuduğum kadarıyla. Güzel de bir kampanyası var:

Tıklayın

Yine de daha ucuzu olabilir araştırın.

edit: optik zoom'un fujilerde canondan yüksek olduğunu biliyorum lakin bunu kriter olarak almak pek doğru değil kanımca çünkü zoom yaptıkça daha doğrusu yüksek optik zoomlarda fotoğraf kalitesi düşüyor.

#yozkan88' tarafından 17.10.2010 20:17:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Ekim 2010, 20:16 - İp: 217.***.**5.181
prxx
prxx (üye)
Aydın / Amatör

S2500 modelini alırsan Sr autoda macro ayarlamasını istersen 15 cm macro cekiyor. Ama Autoya alıp macroyu kendin açarsan 2 cm makro var rahatlıkla istediğin fotoğrafları çekersin... Almanı tavsiye ederim.

Tarih: 17 Ekim 2010, 22:23 - İp: 78.***.**7.179
protista
protista (üye)
Adana / Amatör

yozkan88 ve prxx ilginiz için tesekkür ederim fikirlerinz bnm için çok önemliydi ikinzin önerilerini kullanarak bi makine alıcam inş saolun

Tarih: 18 Ekim 2010, 16:14 - İp: 217.***.**6.177
ventiol
ventiol (üye)
İzmir / Amatör

Merhabalar,
Ben de şu an fujifilm finepix s1500 kullanıyorum. Makro anlamında 1cm'ye yaklaşabildiği doğru. Ben de ilk başta alırken "ooo 1cm yaklaşabiliyor" demiştim. Ama büyütme oranı fazla olmadığı için tam tamına 1cm bile yaklaşsınız muhteşem büyüklükte kareler yakalayamıyorsunuz. Zaten 1cm'yi süper makro modunda kullanabildiğiniz için 1cm'ye fiziksel olarak yaklaşmanız gerekiyor. Ve bu durumda da ufak bir rüzgarda ya da sallantıda zorlanıyorsunuz. Bunları sadece almadan önce bilmeniz için söyledim, yoksa düşünceniz değiştirmek gibi bir amacım yok. Çünkü çok uygun fiyatlara hem 12x zoom, hem de makro gibi uç noktalara sahip olabilirsiniz.

Daha almadınız tabi ama makro konusunda farklı teknikleri de deneyebilirsiniz. Örneğin ben Close-up filtrelerden fikir alarak objektifimin önüne büyüteç koydum ve öyle çekim yaptım. Eğer güneş ışığı gibi güzel bir ışık kaynağı varsa başarılı sonuçlar alabiliyorsunuz. Ve böylece büyütme oranı da inanılmaz derecede artıyor.

#ventiol' tarafından 18.10.2010 18:18:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ekim 2010, 18:17 - İp: 78.***.**9.249
  • 1