Fotoğrafçılık Forumları
Fuji S1500 // Fuji S1800 ?
merhaba arkadaşlar, bu iki fotoğraf makinesinden birini almayı düşünüyorum. fuji s1800 12 megapiksel s1500 10 megapiksel. bir yerde piksel ne kadar artarsa piksel başına düşen ışık azalacağından gece çekimi daha kötü olur yazıyordu. böyle bir şey var mı?s1800 ün optik zoom u daha fazla, sesli video kayıt gibi birkaç üstün özelliği var.fiyatları arasında az fark var.seçimim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
İlk olarak sitelerden s1500'ü inceledim sonra s1600 modelini almaya karar kılmıştımki s1800 modelinin kampanyaya girdiğini gördüm ve onu satın aldım. Henüz elime ulaşmadı. Aradaki farkları sitelerden öğrendiğim kadarıyla önceki modellerde s1500 normal video çekiyor s1600 hd kalitesinde 15 dakika video çekiyor ancak zoom yaparken malesef objektifin motor sesinide kayıt ediyor. s1800 için herhangi bir açıklama bulamadım gelince deneme şansım olacak. s1800 de instant zoom özelliği var. Ayrıca almamdaki en büyük nedenlerden biride 18x zoomunun olması. Bence alacaksan zaten çokta bir fiyat farkı olmadığından s1800 daha iyi. Kampanyada Kingston 8 GB Class 4 SDHC (Class 4 olması hızlı kayıt için vede geçişler için önemlidir) vede Olympus 00132 Kamera Çantası
veriyorlar. Reklam olmaması için site adı vermiyorum.
teşekkürler. ben de bugün inceledim sanırım s1800 alacağım. makineniz hayırlı olsun kullandıktan sonra da görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
merhaba.Size benzer durumu bende yaşadım ve 1800 almaya karar verdir.Acaba aldığınız fiyat konusunda bilgi verebilrimisiniz?
ben de 1800 aldım fakat henüz elime geçmedi. 400 liraya aldım.
Öncelikle makinanız hayırlı olsun. Şunu belirtmek isterimki ben epey amatörüm . Kompak makinadan geçiş yaptım. Elimdeki makina 3 yıllık bir aletti ve üzerindede ayar tekerleği yoktu (a-p-m-s-auto yazan) Bu nedenle bas çek yapıyordum sadece. Bu makinanın ayarları bana fazla geldi. Tabiki istenirse otomatik ayarlarıda var ancak benim makinadamı sorun bilemiyorum bazen fazla ışıklı alanları pembe olarak çekiyor. Beğenmediğim bir yönüde 640*480 modda ve diğer modda video çekerken sadece dijital zoom yapması. Hd çekimdede eğer ortalık çok sessizse zoom sesini de kayıt ediyorki bu hiç hoş değil. Dışarda yapmış olduğum HD video çekimlerinde zoom sesi yoktu ancak evdeki çekimlerimde ses vardı. Biraz kurcalayarak güzel resimlerde çektim. Tabiki bu sitede öncelikle yazan değerli arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum onların tecrübelerinden vede yazmış oldukları konuları okuyarak makinanın ayarlarını yavaş yavaş çözüyorum...
400tl çok iyi rakam.acaba nerden aldığınızı öğrenebilirmiyim?Bide ürün sıfırmı yada yenilenmişmi .
yastek, size mesajda yazdım reklam olabilir diye
eznn_ öncelikle makinen hayırlı olsun fotoğraf makinasını nerden 400 tl ye aldığını söylermisin birde makina ile gece çekimi yaptın mı bu konuda beni aydınlatırsan bende almıyı düşünüyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
teşekkür ederim arkadaşlar, makineyi kullandım biraz çok fazla özelliği var henüz tamamen çözebilmiş değilim yavaş yavaş öğreniyorum gece çekimini denedim ayarlarıyla oynayınca güzel çekimler elde ettim, beni tatmin etti açıkçası. video çekimlerinde herkesin söylediği gibi zoom sesini kaydediyor ama görüntü gayet güzel. ben henüz hafıza kartı almadım belki o yüzdendir; işlem yapılması biraz sürüyor mesela fotoğrafı çektikten sonra bakmak için biraz beklemek gerekiyor. ilk izlenimlerim bunlar
eznn çok iyi fiyata almışsın nerden aldığını öğrenebilirmiyim ?
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Fujifilm: Yapay Zeka Fotoğrafçılığı Nasıl Değiştiriyor?
30 Oca. 2023, 15:35 miratcenk
2167815 Mar. 2023, 10:41
miratcenk -
Fujifilm Finepix S2980 Kullananlar Bakabilir Mi?
28 Eyl. 2020, 15:49 rojinrojout
2392327 Mar. 2022, 07:25
sametonsuz -
Fujifilm Finepix S2995 Marka Fotoğraf Makinesi
17 Eyl. 2021, 17:34 elifcokuc
0236717 Eyl. 2021, 17:34
elifcokuc -
-
Fujifilm Xt4 mü Sony A7 III mü Almalıyım
08 Tem. 2020, 15:33 xxray
4434128 Oca. 2021, 23:30
dioloh -