kumburger
kumburger (üye)
Ankara / Meraklı

Fuji E550 mi Canon A610 Mu?

Merhabalar
Bu sitede yeniyim işte ilk mesajım ve tabi ki sorunum.
Fuji e550 almayı düşünüyorum. 1 gün kadar kullandım. Superccd-2'' lcd-kalem pil ile çalışması-kolay menüsü-en önemlisi 640-480 30 fps movie modu beni cezbeden kısımları oldu. Ayrıca çok hızlı açılıp kullanıma hazır hale geliyor ve hızlı fotoğraf çekiyor.

Canonun açıkladığı a610 modelini görünce işler değişti zaten a95te movie modun yetersiz olması ve küçük lcdsi yüzünden soğumuştum şimdi a610da hepsi mevcut..

Zoom ve 5mp-6mp benim için hiç önemli değil ikisi de benim için aynı çözünürlükte resim çekiyor. O kısmı düşünmüyorum.
Düşündüğüm kısım resim kalitesi ve kullanım kolaylığı-ek özellikler.
Herkes sabit fikirli canon kullananlar canon fuji kullananlar fuji diyor
A610 piyasaya çıkmadığına göre şimdilik sadece a95 ve fuji e550 kullananlara soruyorum.
.
Canon a610 mu(canon a95 baz alarak yeni özellikleri düşünün) mu yoksa Fujie550 mi?

İki makinayı ya da iki markayı da denemiş test etmiş olanlar varsa yardımcı olursanız çok sevinirim...
saygılar

Tarih: 23 Ağustos 2005, 10:22 - İp: yok
sinan28
sinan28 (üye)
Bolu / Amatör

e550 hakkında başka ne söyleyebilirsin?burada bi kaç gün önce sordum ipleyen olmadı,ben de a95-e550 ve nikon 4800 arasında kalmıştım 4800 ü eledim,a95 e daha yakınım derken 610 u senden duydum .özelliklerine baktım süper;ama büyük ihtimalle fiyatı benim alamayacağım kadar yüksek olur

Tarih: 23 Ağustos 2005, 14:20 - İp: yok
kumburger
kumburger (üye)
Ankara / Meraklı

E550'yi tavsiye ederim.
Kullandığım kısa süre boyunca beni etkiledi. Çok hızlı bir makina. MEnulere hemen cevap veriyor. Movie mod'u çok hoşuma gitti. Çekip direk tv'ye bağlayıp izledim.
Lcd ekranı ise 2 inch.
2 kalem pille çalışması çok iyi. Fakat görünüm olarak berbat bir makina.
AF-assistan light'ı yok. Ne derece önemli bilmiyorum ama kullananlar gece çekimlerde olmazsa olmaz diyorlar.
Bir de xd-card kullanıyor. Biraz pahalı fakat yeni teknoloji ve çok hızlı bir kart imiş.

Kısıtlı zamanda e550den aklımda kalanlar bunlar.
Digital fotoğraf makinası deneyimim çok fazla yok. 3-5 gün fuji a310 3-5 gün de ixus 30 kullanmıştım. O kadar. YAni karşılaştırmalı test yapabilecek deneyimim yok.

Ancak uzun süre kullanan birisi varsa yardımcı olabilir.
Hem canon hem de fujiyı bilen birisi...

A610'un fiyatı 299 usd olacakmış yurt dışında.
Ben a610un çıkmasını bekliyorum sanırım eylulde piyasada olacak.

Nikon hakkında bir bilgim yok...

Tarih: 23 Ağustos 2005, 14:38 - İp: yok
sinan28
sinan28 (üye)
Bolu / Amatör

ben de yurt dışından alıcam ve zaten o para da o makinaya az bile bence.Beklicem yani,teşekkürederim

Tarih: 23 Ağustos 2005, 14:49 - İp: yok
kumburger
kumburger (üye)
Ankara / Meraklı

Merhabalar
Nette araştırdım ama henüz inceleme ya da kullanıcı yorumu göremedim.
Var mı A610 kullanan?

Tarih: 19 Eylül 2005, 13:18 - İp: yok
  • 1