sinan28
sinan28 (üye)
Bolu / Amatör

Fuji E510-550

fuji E510-E550 kullanan arkadaşlar galeriye fotograf koyabilirler mi acaba,bir de yorum olursa daha iyi olur,chip de top10 a girmiş e550..?

Tarih: 5 Haziran 2005, 18:49 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

bu makine ile çekilmiş fotolara www.fotofanclub.com sitesinden bakabilirsin.

 

Tarih: 5 Haziran 2005, 19:29 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

http://www.dpreview.com/gallery/?gallery=fujie550_samples/

adresindende ornek fotograflara bakabirsin..
..

ayrica ayni adresde, sag ut koseden istedigin makineyi secebilirsin.. birkac canon makinenin de fotograflarina bak, mesela A95..

#dadanagast' tarafından 06.06.2005 00:07:33 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Haziran 2005, 00:07 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ornek fotograf bulmanin bir baska yolu da google'dan "e550 samples" diye arastirmandir.. pbase sayfalarinda, senin benim gibi kullanicilar, aradigin makineyle ilgili fotograflarini koyuyorlar.. bayagi yararli.. hatta bazilari testler yapip diger makinelerle karsilastiriyorlar.. bazi testler bana gore cok basarili.. ayrica neden o neden bu gibi yorumlari -bazilarinin- cok da mantikli olabiliyor..
simdi hersey buyuk olculerdeki print'deki basarisi gibilerinden ele aliniyor.. ama surasi bir gercek ki (ki bu konuyla ilgili amerikada bir arastirma bile yapilmis; digital fotograf makinesi kullanicilari %90 oraninda erkek kullanici bilgisayardan izliyorlar cektikleri fotograflari.. bayanlarda ise print etme orani daha fazlaydi..) cogu zaman monitorden bakacaksin fotograflarina.. her fotografini print etmek istemeyeceksin..
..
ilginctir, diger arkadaslara da sormak isterim ayrica; benim bilgisayar monitorumde canon'un -ozellikle digic II olan modellerinin- cektigi fotograflar cok daha canli gorunuyor; DSLR'lar icin konusmuyorum, onlar zaten canli gibiler.. sizlerde de oyle mi?

......bugun dpreview'deki sony forumunda biri, sony f828 ile canon 350D'yi karsilastirmis..cilgina bak.. neyse bir DSLR'in tabii ki bircok ustunlugu var, fakat 12x8" print'de (iso 100'de cekilmis..) bunu farkedemeyeceginizi soyluyor.. (duzeltme: 828 modeli 350D'ye gore daha keskinmis hatta..) buyuk ihtimalle haklidir da.. cunku 828 modeli 8 megapixel, o kadar buyuk print (bu arada 12x8", A4'den biraz daha buyuk..) almasi gerekir diye yapiyorlar..
diger yandan 350D ile gelen lens masraflari var ki o yuzden bircoguna (bu isten para kazanmayacaksaniz) 828 hayli hayli yetecktir..

duzeltme: ayrica 828'in focus hizi cok yuksekmis 350D'yi 18-55 ile kullanmadan.. yani hizli lensleri bile kullansan sonucta saliseler farkedecektir..
bu arada bu karsilastirmayi yapan vatandas, simdilerde 828'in satiyormus; 350D kullanmaya baslamis..
...
arada konuyu da degistirdim..

...

sinan bazi makineler bazi dergilerde 1. secilirken bir baskasinda 50. secilebiliyor.. ustelik chip dergisi bir bilgisayar dergisi.. bu konuda fotografcilik dergilerini dinlemek gerekir diye dusunuyorum..
ama chip dediklerine bircok fotograf dergisi de katiliyor; E550 modeli cok basarili bir model.. alirsan uzmeyecektir..
..
aradigin kriterler nedir fotograf makinesinde?

#dadanagast' tarafından 06.06.2005 00:33:38 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Haziran 2005, 00:35 - İp: yok
sinan28
sinan28 (üye)
Bolu / Amatör

dadanagast ben de ne isttediğimi bilmiyorum,fotografa merak saldığımdan beri sürekli yeni bir makina istiyorum(ama sadece 2 tane değiştirdim).ilk makinem 6330 du , baktım fotolar çok güzel,fırsatını bulunca üst modelini aldım,o daha güzel çok keskin görüntü alıyorum..yani makinamdan memnunum ama hep daha iyisi,mesala kodak 7630..ödül almış diyorlar,bu makinalar böyleyse o nasıldır kim bilir?
sonra bi dergide bi makina görüyorum ona merak salıyorum.böyle bir doyumsuzluk silsilesi yani..
zoom pixel o kadar önemli değil yeter ki renkler ve netlik iyi olsun..sevgilerle

 

Tarih: 7 Haziran 2005, 14:46 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Son yazdığınız iki özellik çekim yapan kişinin uygun şartları oluşturması ve doğru tekniği kullanmasıyla elde edilir

 

Tarih: 7 Haziran 2005, 15:38 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kobra hakli tecrube ile alakali.. ama ayrica bu konuda yapabileceklerin de var; mesela tripod kullanmak.. tripod kullanirsan fotograflarin net cikacaktir..
renkler konusunda ise raw formatinda cekersen sayet daha sonradan yazilimlar sayesinde duzeltebilirsin. demek ki sana raw formatinda cekecek bir kamera lazim.. e550'de bu var.. ama bence sen bir sure daha bekleyip almisken en iyisinden al ; ki sonradan makinede degil de kendinde arayasin sucu.. ben mesela DSLR aldim, hala ortada birsey yok.. suc bende olmali yoksa millet haldir huldur cekiyor fotograflari.. o yuzden cabuk ogrendigimi hissetmeye basladim.. yeni bir makine arayisina girmek icin zaman kaybetmeme gerek yok..

 

Tarih: 7 Haziran 2005, 21:47 - İp: yok
  • 1