ykayku
ykayku (üye)
Muğla / Amatör

Fotoğrafçılığa İlk Adım...

Merhaba arkadaşlar.
Geçen yıl özel bir günde ansızın fotoğraf makinesi almam gerektiğinden ve çok teferuatlı olmasını istemediğimden Samsung S85 modelini satın almıştım. tabi bu benim ilk makinem olma özelliğinide taşıyor. Son iki haftadır fotoğrafçılığa ve fotoğraf çekmeye çok istekli oldum ve nerdeyse makineyi hiç yanımdan ayırmıyorum desem yeridir. )
Çok profesyonel fotoğraf çekiyorum diyemem ve bu işte kendimi geliştirmek istiyorum. Elimdeki makinenin kendimi geliştirmem için ne kadar yararlı olacağını kestiremiyorum aslında. 1600 TL ye kadar olan makineleri alabilirim.
Yalnız bu konuda erkenmi davranıyorum, sizlere danışmak istedim.
Nikon D3100 modelini kestirdim gözüme acaba bu makine beni ne zamana kadar tatmin eder yoksa, S85 ile 3-5 sene devammı etmeliyim.
SLR makinelerin özellikleri hakkında pek bilgi sahibi değilim. Bu konudaki fikirlerinizi bekliyorum. İyi çalışmalar.

Tarih: 3 Mayıs 2011, 20:52 - İp: 46.***.**0.234
coldsun
coldsun (üye)
Bursa / Amatör

Direk SLR Makina alacaksanız şayet sizin için zor olur alışması.Eğer kademe kademe ögrenmek istiyorum diyorsanız fujifilm makinalarını bir deneyin derim..Şayet ben de amatör bir fotoğrafcıyım fakat bir çok tekniği ögrendim FujiFilm S1600 model makinamla.Karar size aittir..

Selamlarımla.

Ömer EFE

 

Tarih: 3 Mayıs 2011, 22:24 - İp: 85.***.**1.43
velicetinkaya
velicetinkaya (üye)
Sivas / Amatör

Aslında d3100 sizin fikrinize göre güzel bir makine

Yanlız alışması zor olur be hocam menüsü ayarları senin makinene göre farklı.

Ha ben öğrenecem kurcalaya kurcalaya bulurum diyosan düşünme al

Kolay gelsin

 

Tarih: 4 Mayıs 2011, 09:58 - İp: 78.***.**8.17
gokhanz
gokhanz (üye)
İstanbul / Amatör

Çok erken davranmak yersiz,Ben sizin yerinizde olsam biraz daha ekonomik durumu iyileştirir ona göre bir makine bakarım. Eğer fotoğraf alanında kendinizi geliştirmek istiyorsanız gözünüz kapalı alın,yok eğer sadece özel günlerde çekim yaparım derseniz. Sağlam bir kompakt makine ile devam etmenizi şiddetle öneririm.
(Not:Fotoğrafa gerçekten özenerek başlayıp,sonrasında dslr aldıktan sonra fotoğraftan soğuyan arkadaşlarım mevcut.)
Hem Nikon D3100 de af motoru mevcut değil,ileride lens değiştirme söz konusu olduğunda fazladan 600-700 TL'nin ekstra cebinizden çıkması demek (af motorunun gövdede olmaması demek) iyi bir araştırma yapın.Ona göre kararınızı verin ve makinenizi alın güle güle kullanmaya başlayın.

 

Tarih: 5 Mayıs 2011, 19:20 - İp: 85.***.**1.204
ykayku
ykayku (üye)
Muğla / Amatör

Meraba. Sizlerden anladığım kadarıyla elimdeki makinemle 1-2 yıl daha kullanarak hem bu konuda kendimi geliştirmek hemde, iyi bir başlangıç yapmak için kullanmaya devam etmeliyim. Ama bir yıl sonra kesilikle Nikon D90 almayı düşünüyorum. Herkese iyi çalışmalar dilerim. Saygılar.

 

Tarih: 7 Mayıs 2011, 18:15 - İp: 46.***.**0.5
senolyilmaz
senolyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşım hayellerini erteleme eğer ihtiyaç duyuyorsan fazla beklemek de yersiz buradaki hiç kimse dslr makinayı anında öğrenmedi kurcalaya kurcalaya yada eğitimini alarak öğrendi, eğer kendine güvenin varsa ve çok istekli isen buradaki yazılarıda oku kendini geliştirmek içinde çaba göster emin ol bu sana çok şey katar.

Işığın bol olsun...

 

Tarih: 7 Mayıs 2011, 19:42 - İp: 78.***.**9.183
  • 1