Fotoğrafçılık Forumları
Fotoğraf Makinası Almak İstiyorum ?
merhabalar,foruma yeni üye oldum.Fotoğraflara karşı son zamanlarda çok ilgi duyuyorum.Henüz bir makina almış değilim,güzel bir cihaz almak istiyorum,fakat makinalar hakkında bilgim yok.Bu konu hakkında bilgisi olan siz değerli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.Yardımcı olursanız memnun olurum.
Öncelikle hoşgeldiniz, ben Sony R1 kullanıyordum, ve bugün Canon EOS 400D satin aldım, şu an ikisine de sahibim, fakat öncelikle ne amaçlı almayı düşünüyorsunuz, hani yeni başladım, bir sürü lens alamam, lens al lens tak ile uğraşamam diyorsanız Sony R1 sizin için fazlasıyla ideal bi makina olur, fakat ben ilerde kendimi geliştiririm, makro çekerim, tele zoom ile uzakları çekerim gibi bir düşünceniz olursa bir D-SLR almanız gerekir, benimde size tavsiyem Canon olur..
Allahım yaa, çıldırcam şimdi. Biz bi tanesine sahip olamıyoz elalem 2. yi hemide dslr alıyor. Sabır ver allahım şu mübarek günlerde.
kesinlikle makineler hakkında bilginiz yoksa ne sony r1 e nede dslr4 bir makineye yaklasmayın.tillate biraz abartmıs..bu makineler amator kullanım için degildir..paranızı cope atmaktan baska bir işe yaramaz..once kompakt kucuk bir modelle baslayın..bu işin teknik kısmını ogrenın,uygulama yapın,forumu,galeriyi,fotografların cekim ozelliklerını takıp edin kendinizi geliştirin..varsa ilgili ve bilgili bir yakınınızdan temel seyleri (enstantane,diyafram,alan derinligi,pozlama teknikleri vs..) ogrenmeye calısın..
fotograf cekmeyi bilmeyen birine tillatenin belirttigi makineler cok fazladır,ters etki yapıp fotograftan sogumanıza bıle neden olabılır..ayrıca bırsey bılmıyorum dediginize gore makineyi oncelikle otomatık modda kullanacaksınız demektirki bu soylenen makıneleri otomatık modda kullanmak gercekten paranızı sokaga atmaktan farksızdır..
canon a530,fuji f30 vs gibi ufak kompact bir model tercih edin..hangısını alacagınıza,ne cesit ve markada olacagına hem forumda aynı konuyla acılan baslıklardan hemde fotograf makinesi inceleme sitelerinden bilgi edinerek karar verebilirsiniz..
ben de fermanogLu'nun sorusunun benzerini soracakken forumda bu basliga rastladim. son zamanlarda fotografa ilgi duymaya basladim fakat makineler hakkinda bilgim yok. fotograf cekmeyi de bilmiyorum, yani isin teknik kismiyla ilgili de bilgim yok. bu nedenle sony H5 aldim, fakat nette arastirdikca secimimin cok yanlis oldugunu dusunmeye basladim. yari profesyonel cekimler icin kullanilabilecek farkli bir model almam, ogrenme sureci acisindan daha mi dogru olurdu? hala makineyi degistirme sansim var, degistirmeli miyim?
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Görsel Diyaloglar/türk Fotoğrafının Hali Nicedir?
07 Tem. 2025, 12:45 miratcenk
023807 Tem. 2025, 12:45
miratcenk -
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü
18 Haz. 2025, 17:21 miratcenk
042118 Haz. 2025, 17:22
miratcenk -
-
-
-
-
-