ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

En Popüler Markalar Sıralaması

DPReview sitesinin kullanıcı tıklamalarına gören göre yaptığı istatistik aşağıda...Bu istatistik her ne kadar yüzde yüz doğru olamsa da gerçeği yansıtıyor...



#ohara' tarafından 01.03.2005 23:58:25 tarihinde düzenlendi.


#ohara' tarafından 01.03.2005 23:58:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Mart 2005, 00:08 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

Peki güzel kardeşim,
dpreview'u ziyaret eden, çoğu fotoğrafçılık konusunda yeterli bilgi sahibi olmayan kişilerin klik sayılarına göre yaptığı sıralamayı bile "en iyi fotoğraf makineleri" olarak anlıyor ve itibar ediyorsun da, aynı sitenin Panasonic Lumix FZ3 modeli için yaptığı "excellent" değerlendirmesini niye görmezden geliyorsun? Dün burada bir arkadaşın dediği gibi, bu Canon saplantının sebebi ne, cidden merak ediyorum. ABD'de Canon'un en çok satan marka olması, Canon'un en iyi olduğu anlamına gelmez. Zaten en iyi dediğin nedir ki? Sana göre en iyi olan şey, bana göre vasatın altında yer alamaz mı?
Geç bunları...

 

Tarih: 1 Mart 2005, 12:24 - İp: yok
fisheye
fisheye (üye)
Ankara / Amatör

ben dijital makine araştırmaya başladığımda kafamda düşündüğüm hiç bir marka yoktu,ancak araştırma ilerledikçe en ii seçimin canon a85 veya a95 modelleri olduğunu gördüm.Ben bi canon hayranı değilim, ancak o fiyata ve 5 mgp gibi özeliklerin yanında bana manual olarak ayar yapma şansını veren tek makine bu modellerdi.Bence bu nedenle canon a95 oldukça ilgi çekici.Canon u da karalamaya gerek yok,

 

Tarih: 1 Mart 2005, 16:41 - İp: yok
alito
alito (üye)
İstanbul / Amatör

Sizin mantığınızla ayni sayfadaki diğer listedeki makine sıralamasında 20. sıradaki Olympus C8080 en kötü mü oluyor şimdi?Üstelik niye yüzde yüz doğru olmuyormuş? Adamlar yazmışlar işte aşağıda,"specifications database" yani teknik özellikler veritabanı en çok tıklanıp okunan makinelerin tıklanma sayısını gösteriyor.Yansıttığı matematiksel gerçek de Canon'un teknik özellikleri en çok okunan marka olması.Bunu "En İyi Makine Sıralaması" başlığı altında veriyorsanız ya İngilizceniz yeterli değil o zaman bu tür alıntılar yapmayın,ya da İngilizce bilmeyenleri yanlış yönlendirmeye yönelik bir davranış içindesiniz ki ben buna inanmıyorum.

Not:ben de Canon'un istatistiklerine katkıda bulunmuştum defalarca,A75 aldım sonra.Yıllarca da analog Canonlar kullandım.Canon muhalifi değilim anlayacağınız.Canon'un en iyilerden biri olduğuna inanırım.Ama en iyi "şu" markadır diye süpürücü bir genelleme yapılmasına da karşıyım.Hele bu tür yollarla.

 

Tarih: 1 Mart 2005, 17:04 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

sayfanin adi yanlis olmus..

"en iyi makinalar" degil, "en populer makinalar" olacak.

 

Tarih: 1 Mart 2005, 17:40 - İp: yok
muratsrn
muratsrn (üye)
Ankara / Meraklı

cok haklisin evet" 5 " gunluk verilere gore en cok "tiklanan" marka en iyi markadir demek... bütün tiklayanlarin yeterli teknik bilgiye haiz oldugunu dusunup, mevcut 24 markayida alip epeyce kullandiklarinıi farzetmek her baba yigidin harci degildir.

populer makina gercegi degil en iyi makina gercegi yansitilmaya calisilmis.

 

Tarih: 1 Mart 2005, 17:56 - İp: yok
muratsrn
muratsrn (üye)
Ankara / Meraklı

en cok tiklanan en iyidir felsefesini kabul edelim bir an...
Diyelim canon un cari piyasada 100 modeli var fujinin 7-8 modeli var ki oranlar cesitli markalarda buna yakindir fujinin 7-8 modeline tiklanan %7 canon un 100 modeline tiklanan %30 dan daha iyidir. demek ki fuji, canon u bir cebinden cikartir diger cebine koyar.

ayrica bu dedigim durum bu sonuclar icin %100 gercektir.

 

Tarih: 1 Mart 2005, 18:08 - İp: yok
halil75
halil75 (üye)
İstanbul / Meraklı

BU ŞUNA BENZİYO NETTEN OYLAMA YAPILSA NBA İN ENİYİ OYUNCUSU DİYE HERHALDE ÇİNDEN MİLYAR OY GELİR VE EN İYİ OYUNCU YAO MİNG OLUCAKTIR .DEMEKKİ EN İYİ OYUNCU YAO MİNG KALİTE AYRINTILARDA GİZLİDİR UNUTMAMAK LAZIM CANON REKLAMA HARCADIGI PARALARI AR GEYE AYIRACAK KADAR APTAL MI ZATEN İNSANLARIN NERYSE TAMAMI POPÜLARİTEYE ÖNEM VERİYO ADAMLARDA BUNDAN EN ÜST DÜZEYDE YARARLANIYO SONUÇ MU:JUGGLER VE MURAT ARKADAŞLAR GERÇEKTENDE FORUMDAKİ TÜM YAZILARI OKUDUM NERDEYSE BENDE BÖYLE SAÇMA ACILMIŞ FORUMLARA YAZMAYINCA DAYANAMIYORUM.HER ZAMAN DİYORUM AKILSIZLAR OLMASA AKILLI ADAMLAR AC KALIR AÇÇÇÇÇÇÇ........NAPALIMM BENDE MAKİNAYI SATTIM HEMEN CANON ALICAM.........HEMDE TR DEN KREDİ KARTIYLA 38 TAKSİT. OHARA ARKADAŞ BU İŞİ COK İYİ BİLDİĞİ İÇİN CANON KUYUSUNA DÜŞMÜŞ YANDAŞ ARIYO HANİ OLURYA MAKİNA SORUN CIKARTACAK YA DİĞER ALANLAR ONLARA YARDIMCI OLSUN HERKESTE SORUN OLUNCA HALLETMESİ KOLAY OLUR..YIL 2005 KURAL BU ..... NERDE REKLAM ORDA İŞ .HERYERDE HERŞEYDE BU BÖYLE İŞYERİNDE KİMİN İŞ YAPTIGINA BAKILMAZ TR DE YA KIYAFET YADA AGZI LAF YAPIYOMU TAMAM SEN 1 NUMARASIN DENİR.EEE NE DİYELİM KARA BÖCEK YAVRUSUNUN AK AK AKÇE KARAMELEĞİM DİYE SEVERMİŞ BIRAKIN YAAA SEVSİN.........

 

Tarih: 1 Mart 2005, 22:42 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

juggler haklı en doğrusu popüler makineler demek..

bu arada genel olarak popüler olan iyidir diyebiliriz. heheh!

bu arada bu canon düşmalarını ne çokmuş yahu..

 

Tarih: 1 Mart 2005, 23:55 - İp: yok
  • 1