Fotoğrafçılık Forumları
Dimage Z3 Mü? Finepix5600 Mü?
artıları eksileri ve fiyatlarıyla hemen hemen aynı olan bu iki makina arasında kararsız kaldım. yardım lütfeeeeeeeennnnnn [>
öncelikle aramıza hoşgeldin saimcik,
iki makineyi de uzun süre kullanmış birisi olarak pazarbey nickli arkadaşımıza bu soruyu sorabilirsin.. ben şu an s5600 kullanıyorum ve memmunum ama konica minolta yı bilemeyeceğim.. zaten birazdan damlar o da buralara tahminim
sağlıcakla..
Dostum ne yaptın sen nasıl hemen hemen aynı olur mu Z3 çok daha üstün bir makine.. Özelliklerine bakmadın sanırım..
Z3 her açıdan ezici üstünlüğe sahip, 12x optik ve AS sistemi var.. Harici flaşı var.. 1 cm den makro çakıyor.. Özel gece video çekimi var..
s5600 de 10x optik zoom var ama sabitleyici olmadığı için tripodsuz pek işe yaramaz..
Z3 ün sadece AS sistemi bile onu üstün kılmaya yeter.. Üstelik yanlış hatırlamıyorsam sensörüde daha iyi..
finepix5600 de Super CCD IV HR 5mp sensor var. iso değeri de ayrı bir artısı ayrıca raw formatın da da kayıt yapıyor. daha profesyonel bir görünümü var. "anti shake" ile mukayese edilebilir mi bilmem ama "anti blur" denen bir sistemi de var.aslında benim kafamda kesinlikle dimage z3 vardı iki gün önce tesadüfen finepix5600 ü gördüm ve kafam karıştı. hala karışık
sevgili parody,
hemen hemen aynı demiş çünkü aşağı yukarı ikisinin de birbirine olan üstünlükleri var.. ama ben kısaca şunları söyleyeyim.. sensörleri aynı boyutta bu birincisi.. ikincisi fuji 5,1 megapiksel minolta 3,9 megapiksel.. anti blur sistemi kesinlikle anti shake kadar işe yaramıyor bu bir gerçek ama hareketli cisimleri dondurmak için fujinin yüksek iso ayarlarındaki başarısı bence bunu egale ediyor.. tripodsuz çektiğim bir ay resmi var bakabilirsiniz.. galerimdeki hiç bir fotoyu tripod ile çekmedim.. makroya gelince çok da pahalı olmayan filtrelerden kullanıyorum ve gayet şık makro çekebiliyorum.. isterseniz onlara da bir göz atın.. pil tüketitmi z3 den çok daha iyi.. lcd ekranın hem çözünürlüğü iyi hem de daha büyük.. video çekimi ise çok çok kaliteli.. harici flaşa gelince kaç kişi kullanıyor acaba sorabilirmiyim..
sağlıcakla...
#applemac' tarafyndan 28.03.2006 18:44:30 tarihinde düzenlendi.
bir de eklemeyi unuttum fujinin çektiği fotoğrafların kalitesi z3 den çok daha iyi.. ben burada fuji kullandığım için fujiyi övmüyorum.. zaten kullanım açısından pazarbeye sormasını uygun buldum.. çünkü o ikisinide kullandı.. ama ne yaptın sen deyince bunları yazmayı uygun buldum.. anti shake herşey değildir üstelik.. mutlaka ki çok güzel bir özellik ama o zaman sizin tezinize göre canon s1 de canonun pro 1'ından daha iyi olur.. çünkü s1'de de IS var.. herşeyden önemlisi z3 eski bir makine.. bence fujiyi karşılaştırmak için z5 veya z6 daha uygun olur..
üstelik enstantene hızı 1/2000 fuji'de 1/1000 z3'de.. beyaz ayarı 7 pozisyon fuji, 5 pozisyon z3. z3 ün geniş açıdaki diyafram değeri iyi 2,8.. ama tele de fujinin iki stop gerisinde kalıyor.. z3'ün avantajlı olduğu bir durum da 35 mm geniş açıya sahip..bu fuji de 38 mm..ama çok çok fark edeceğini sanmıyorum 3 mm'nin..bir de düşük ışıktaki fokus yeteneği yazılanlara göre fuji de daha iyi (ama bu konu hakkında kesin bir söylem yok)
tekrar sağlıcakla..
#applemac' tarafyndan 28.03.2006 18:42:04 tarihinde düzenlendi.
Saimcik merhaba Ben 2 senedir KM Z3 kullanıyorum ,bana hiç bir sıkıntı yaşatmadı galeriye gir sağ üstten kullanıcı adı olarak as diye arat Z3 ile çektiğim fotoğraflara bir bak ondan sonra karar ver.
Evet biraz abartmışım kusura bakmayın..
Sonuçta arkadaşımız kendi önceliklerine göre karar verecek..
yorumda bulunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. http://www.cameras.co.uk isimli site z3'e 68 , fuji5600'e 82 vermiş(canon pss2 83). fark fuji lehine bu kadar bariz mi? sizler ne düşünüyor sunuz? yok sa bir kaç ay daha bekleyip proshot s2 mi alayım.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
-
Panasonic Fz30 Türkçe Kullanma Klavuzu
16 Mar. 2012, 09:44 pianiste
0305416 Mar. 2012, 09:45