edegerli
edegerli (üye)
Bilecik / Amatör

Dijital Makine Satın Almakistiyorum

arkadaşlar merhaba;
fiyat aralığı 400-650 ytl civarında olabilecek dijital bir makine almak istiyorum. bu makineyi iş amaçlı kullanacağım ve işimiz gereği mermer numune fotoğrafları çekeceğim. müşterilerin taşı daha iyi tanıması için bu makinenin taşın tüm karakter ve renk kombinasyonlarını eksiksiz ve müşteriyi yanıltmadan göstermesi gerekiyor. optik zoom'u ya da yanında verecekleri aksesuarlar veya makinenin şekli boyutu hiç önemli değil. dediğim gibi tek önemli olan konu renk ve karakteristiği tam olarak yansıtması. daha öncede sony dsc p73 diye 4,1 mp bir makine kullanıyordum fakat hiç memnun kalmadık firma olarak çok yanıltıcı fotoğraflar çıkardı ortaya. yardım ve önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler...

Tarih: 15 Temmuz 2006, 16:47 - İp: 85.***.**5.134
myspor
myspor (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Powershot a415 ve üstü
tüm a serilerinden biri işinizi göreceğini tahmin ediyorum ama eş dost birinden bu makinelerden bir ödünç bulup denemeniz daha faydalı olur.

Birde çekeceğiniz fotoğrafın doğal ışık ortamı çok iyi olmalı. Karanlık gölgelik yerlerde flaşla resim çektiğimizde
örneğin numune emtialarda parlamalar oluyor istenen renk alınamıyor.

Ben iş yerimizde bir malzemenin resmi gerektiğinde alır numune parçayı binanın dışına yani gün ışığına çıkarır
flaşsız çekim yapardım ve o zamanlar şahsıma ait "Canon A400 PowerShot ile başarılı numune fotoğrafları çekerdim.

Not: a145 benim kullandığım makinanın abisi video çekimi yok ama resimleri mükemmel. (Yine de en iyi araştırmayı kendiniz yapacaksınız en iyisi bir dostunuzdan emanet bulup deneme yapmaktır.

Tarih: 15 Temmuz 2006, 21:01 - İp: 85.***.**2.190
edegerli
edegerli (üye)
Bilecik / Amatör

tekrar merhaba;
kendi araştırmalarımı yaptım fakat kara noktasında takıldım.mesela canon a530, a610, a620 ve ixus i zoom, kodak z730, v550, v530, c533, nikon l3 ve l4 düşündüğüm makineler. fakat hangisinde ne kadar netice alırım veya bazısındaki fiyat farkları ne kadar vermeye değer. ama istediğim işi tam anlamıyla görecekse bunların içindeki en pahalısını almaya razıyım.

Tarih: 15 Temmuz 2006, 21:10 - İp: 85.***.**5.134
myspor
myspor (üye)
İstanbul / Amatör

Diğer makineler hakkında bişey diyemem sadece nikon'ların da iyi olduğunu duyuyorum forumlarda güzel resimlerini görüyorum.
Canon a serileri aralarında sadece piksel farkı var.
620 yerine 610 tercih ederim.
530 da fena değil.
Diğer makineler hakkında tecrübesi olan birileri yardımcı olurlar inşallah size.

Tarih: 15 Temmuz 2006, 21:18 - İp: 85.***.**2.190
dadasnazim
dadasnazim (üye)
İstanbul / Amatör

kardeş aradığın makine canon a610.kodak ı tavsiye etmem şuan ben v530 modelini kullanıyorum pek memnun değilim.

buarada bileciğin neresindesin

saygılar

Tarih: 15 Temmuz 2006, 21:30 - İp: 85.***.**5.32
edegerli
edegerli (üye)
Bilecik / Amatör

canon a610 tam anlamıyla görecek mi yani benim işimi..başka alternatifimiz olabilir mi bu arada ben bilecik'te organize san. çalışıyorum aslen eskişehirliyim.

Tarih: 15 Temmuz 2006, 21:37 - İp: 85.***.**5.134
cawa
cawa (üye)
İstanbul / Amatör

arkadasım sana kodak makineleri tavsiye ederimm 10 numara makinlerr power shot serilerinin bazı modellleri zaten hatalı bunu kimse inkar edemez buna ragmen millet de bir canon almıs gidiyo kodak z740 war bende istersen resimlerime bak fikir werebilirr

Tarih: 15 Temmuz 2006, 21:57 - İp: 88.***.**1.187
  • 1