Fotoğrafçılık Forumları
Dijital Fotoğraf Makinası Hakkında?
Merhaba
Fotoğraf-Web Tasarım-Grafik ile uğraşmayı seviyorum.Herhangi bir eğitimim yok.Daha Diyagraf nedir yeni öğrendim Bi kaç eğitim seti buldum onlarıda inceleyeceğim ve sitenizde zaten fotoğraf teknikleriyle ilgili konular var.Onlarıda inceleyip öğrenmeye çalışacağım.
SONY CYBERSHOT DSC-S730 7.2MP Fotoğraf makinam var.Herşeyi kendisi otomatik ayarlıyor.diyagraf vs..Sroularım ise şunlar:
1-Kullandığım bu makine ile diyagraf vs.kendim istediğim şekilde ayarlayamazmıyım?
2-Kullandığım bu makine iyi ve yeterlimidir?Yoksa Fotoğraf-Web Tasarım-Grafik ile uğraşan birisi için daha üst bi makine'mi almak gerekir?
Lütfen yardımcı olur ve bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Saygılar..
1. Bu makine ile ayarlayamazsınız, Manuel kontrollü bir makine gerekir.
2. Makineniz yetersiz. Daha iyi bir makine gerekir. En azından bir slrlike olmalıdır ki verim artsın.
Tekrar merak ettiğim ve bilgilenmek istediğim sorularımı sırasıyla soruyorum izninizle;
1-Dediğiniz slrlike makina nasıl birşey .İlk defa duyuyorum
2-Sanırım profesyönel makinalar 2 çeşit.Birisi DSLR biriside Slrlike mi?Bilgilendirirseniz çok memnun olurum.Saygılar..
Slrlike makineler adı üzerinde slr gibi objektifleri değişmez sabittir bu nedenle aslında kompakt makinelerdir ancak manuel kontrol imkanıyla (yani diyafram enstantene vs oynayabilirsiniz) ve çok amaca hizmet etmeleriyle slr ye benzerler. googlea sorunuz: Canon sx10, Nikon P90, Panasonic fz28, fuji s1500...
profesyonel makineler ise slr makinelerdir yani değişebilen objektifli. neye göre sınıflandırdığınıza bağlı: analog ya da dijital slr, giriş-orta-ileri slr, ucuz pahalı slr... sınıflanır da sınıflanır...
bana orta-normal seviye bir ürün lazım.Şimdiden inceleyeyim para biriktirip ileride almayı düşünüyorum.Mercek değişebilenlerden olunca bir yerden istediğim merceği takabilirmiyim?Uyarmı her makinanınki ayrımı?Eğer ayrıysa bana merceği değişenlerden gerek yok o zaman.Hal böyle olunca slrlike bana fazlası ile yeterlimidir?
Analog ile Digital slr Ayrımı?Farklar nedir?
slrlike'deki özellikler slr'de varmıdır?Bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılar..
#tossup_' tarafından 13.10.2009 04:04:00 tarihinde düzenlendi.
sorularınızın hangi birini cevaplasam bilmiyorum ki... o kadar çok ve basit sorular ki, soru-cevap şeklinde öğrenemezsiniz. Uyumlu lenslerden istediğinizi takarsınız, her markanın genelde farklıdır. Analog filmli makinelerdir, dijital ise dijital hani üzerinde ekran olan, MP değeri falan olan. Slrlike fazlası ile yeterli değildir size, kompakt bile fazladır neredeyse. Gidin 330 liraya Canon A590 alın ve bol bol okuyun en önemlisi de bu.
Canon SX100 ve CANON POWERSHOT SX10 IS ürünlerini gittigidiyor'da buldum.
Onlardan almayı düşünüyorum . Sizin tavsiyeleriniz ile.Fakat şimdi değil.Bayaa bi ileri zamanda.Sıfır değilde 2.el alsam bir sorun olurmu.Almışken DSLR bir makina almayı düşünüyorum.Ve oturur eğitimini öğrenirim diye düşünüyorum.Sıfırları 1 milyarı geçiyor ama 2.el'leri 500-600 arası.Tabi satın alırken çok dikkat edeceğim.Hatta bi fotoğrafçıya bile götürmeyi,sormayı düşünüyorum. Efendim önerileriniz nelerdir acaba ? Birde son merak ettiğim DSLR makinalar'da da slrlike 'ın tüm özellikleri ve daha fazlası bulunur değilmi? Hem Manuel Hemde Otomatik ayarlar yani.?
Saygılar..Anlayışınız için teşekkürler..
a590 alın kafanızı karıstırmayın bosuna, fazlası gercekten agır gelecektir.
O makinayı alacağıma Canon sx10 almayı düşünüyorum.Çünkü arasında 200 tl fark var.2.el olarak tabii.ileride almayı düşünüyorum..Siz ne önerirsiniz?
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü - Sokağın Son Masalı
20 Ağu. 2025, 15:01 miratcenk
059420 Ağu. 2025, 15:02
miratcenk -
Yapay Zeka Fotoğraf Oluşturma Nasıl Yapılır
09 Ağu. 2025, 11:10 transfermatik
024809 Ağu. 2025, 11:11
transfermatik -
-
Toplumsal Ahlak Mühendisliğinde Fotoğrafın Rolü
06 Ağu. 2025, 14:56 miratcenk
046106 Ağu. 2025, 14:56
miratcenk -
Görsel Diyaloglar/türk Fotoğrafının Hali Nicedir?
07 Tem. 2025, 12:45 miratcenk
058825 Tem. 2025, 14:35
sick -
-
-
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü
18 Haz. 2025, 17:21 miratcenk
060618 Haz. 2025, 17:22
miratcenk -